såhär långt sträcker jag mig med att fira ...

foto005 (MMS)

såhär långt sträcker jag mig med att fira valborg:)


Sista praktikdagen!

Gårdagen hade jag ledig, eller ledig och ledig, blev en heldag med plugg och ringa ärenden runt nya lägenheten. Dock gick inte pluggandet så himla bra så fick tillslut åka hem till Elin och låna böcker av henne som hon tyckte fungerade. Snälla snälla Elin! =) Fick ju även se hennes lilla lägenhet med, jäättefin, och perfekt utsikt mot vattnet. Direkt efter jag varit hos henne så begav jag mig hem till mor o far och bakade sockerkaka med Kevin och sen åkte jag o hämtade mamma och Lena, de hade varit i Ullared hela dagen. Kanoners för mig då jag shoppat bebiskläder över telefon, min mamma är bra hon. Allt var kanon! Dock fick jag inte med mig allt hem eftersom jag var själv där o inte orkat kånka upp allt för alla trapporna. Olle var ju i lägenheten hela dagen och målade så sakerna fick gott stå kvar till på söndag och söndagsmiddagen där =)

Idag var det sista dagen på praktiken. Hade utvärdering med min handledare och allt såg så bra ut, lite sorgligt bara. Har trivts jättebra och har varit jättenöjd. Nu återstår bara sista arbetet runt om praktiken, nån uppgift som ska va inne på måndag som jag måste fixa klart imorn eftersom jag jobbar hela helgen. Och vilka tider ja jobbar sen då, inga roliga tider numera, 10.30 - 20.30! får se hur bra det kommer gå med mina fogar då, hoppas på lagom mkt folk så det inte blir allt för mkt spring och bära. Som tur är kommer Olle o håller mig sällskap så jag slipper stå helt själv sista timmarna.

Annars påminde både Jojjan och Olle mig om att det var valborg imorn, hehe.. snacka om att ha bomull i huvudet. Hade inte en susning. Men antar att vi tar morgondagen som den kommer, får se hur pass trötta vi är, vill inte bestämma nått. Och det är ju inte riktigt samma sak med valborg längre, som ja o Jojjan pratade om - supa o slåss! haha. Men kan tänka mig att om vi beger oss någonstans så blir det väl bort till mamma o pappa o kollar på majbrasan vid hageby stallet.


lite mat o sen öppna lite ny färg:)

foto003 (MMS)

lite mat o sen öppna lite ny färg:)


olle river tapet i rummet som ska bli arbe...

foto002 (MMS)

olle river tapet i rummet som ska bli arbets/träningsrum :) själv sitter jag med datorn i knät o försöker plugga.


Fuskpizza och lägenheten =)

Nu vet jag varför inte pizzan dög igår, tydligen så är det ju inte "riktiga" Pappa Grappa som ligger i Hageby, fatta att dem bara har snott namnet och lagt till express bakom, gissa om folk dras dit o tror att det är riktiga P.G liksom o snacka om att dem blir besvikna! Inte bra stil asså! Står en artikel om det i NT idag med: http://www.nt.se/norrkoping/artikel.aspx?articleid=5976913

Iaf, efter gårdagens praktik begav jag mig direkt tillsammans med mamma o pappa i släptåg till nya lägenheten där Olle var, var lite nervös över hur vida jag skulle gilla den eller inte eftersom jag inte ens sett den. Men den var KANON! Över förväntan verkligen. Pappa o Olle åkte sen o hämtade ut färg som vi ska ha till att måla om alla väggar o tak med så det kommer verkligen bli fräscht nu =)
Så nu ska jag packa ned lite grejjer som behövs därborta, som pizzaslice:are ;) m.m och ta med dator så vi kan lyssna på musik och jag kan plugga samtidigt som Olle börjar måla. Riktigt kul o komma igång nu alltså! Dessutom har vi lagt ut massa grejjer på blocket med så vi kan köpa nytt mindre matbord till köket ex.
Kommer bli kanon o bo där alltså, o va fint det kommer bli när det börjar bli grönt med =)


fick en lucka på praktiken så åkte till jo...

foto117 (MMS)

fick en lucka på praktiken så åkte till jobbet o kollade läget o köpte även lunch på pappa grappa express, pizza 79 spänn! Klart INTE värt pengarna!


Jobb, middag och städning/packning..

Japp, helgen startade med att jag efter en kort dag på praktiken k 14 fick bege mig till jobbet och hjälpa min kära mor. Var en man kort som var sjuk så jag fick gott ställa mig i kassan, kul trots att jag faktiskt hade grymt ont i mina fogar sen dagen innan men det gick rätt bra ändå. Har hittat en sida där jag ska beställa ett foglossningsbälte nu, så hoppas att det är snabb leverans. Jobbade iaf till 19-20 nångång och sen lämnade jag PB för att bege mig hem till nygjord middag och massa godis och chips, blev ett avsnitt Desperata och två avsnitt Lost, perfekt fredagsmys med min lilla familj =) Ringde sen vid 23 hem till mor och kollade läget hur det gick o stänga o så, blev ca en timmas prat och sen var det sängen som kallade, så skööönt att sova länge tänke jag.

Men på lördagsmorgonen vaknade jag till kl 08.00, var inte pigg som en lärka direkt utan svintrött men kunde inte somna om. Efter ca 2 timmar när Olle med vaknat så begav vi oss upp på vinden och skulle ta tag i vårt stora projekt för dagen, städa ur våra två förråd, suck... Fast det var inte så himla farligt som vi hade väntat oss, allt blev färdigt på ca 4 timmar, nice!! Efter det kände vi oss skapligt nöjda med tillvaron och konstaterade att vi nog kommer att klara av att hinna flytta om 3 veckor, hihi. Jag lade mig på sängen ett tag o vilade fogarna sen skulle vi ta bilen bort till mor o far på middag, dock ville inte bilen starta, jag som är så himla tankspridd nu för tiden (tom mamma anmärkte på det dagen innan på jobbet), hade glömt stänga av lysena på bilen så batteriet levde ju inte för fem öre, haha. Tillslut fick vi tag på Roger som kunde skicka sin svärmor med starthjälp, hehe, sen var vi iväg. Käkade fööör mkt mat och godis, huvva!!! Känner av det i kroppen idag, blir jämt som bakis i kroppen dagen efter man äter massa mat och socker, inte bra! 

Projektet för denna dag är att börja packa lite, kanske sortera ur nån garderob, senare blir det även lite plugg inför morgondagens praktik.. ska hålla i en övning på en gruppaktivitet. Vi hade nog tänkt försöka ta oss iväg till Tatueringsmässan med, men får se vad vi hinner med, de kör på till 18 så om vi hinner blir det en snabbis dit med. 

Ja saa ju dee!

Japp, gårdagen vart succe för Hagebys invigning, herregud vad folk det var, alla bara rusade in o skrek, man kunde tro att allt var gratis eller nått, haha. Skapligt mkt o göra på jobbet när alla ville utnyttja vår kupong Cola + korv 18;-. Tror nog korven är slut nu asså, vilket kaos! O ja som bara skulle dit o glida runt o affärer jobbade på ett par timmar. Sen kom Elin förbi en snabbis och tillslut även Zanny som jag gick en stund med runt i centrumet o kollade, bla tog vi ut våra vip-påsar o där i var det en treblig överraskning, gratis hundmat! Så Zanny hade plötsligt med en Griffon så jag fick 3 påsar hundmat ist för en (fick en från syrran med). Det var en jättekul kväll men jag kände att jag bar lite för mkt så jag hade grymt ont i ryggen och fogarna, kändes som ungen skulle sprängas ut ur bäckenbenet på mig, inte schöööön!
En stor eloge till min kära mor som har kämpat järnet hela veckan med motgångar med butiken, hon är verkligen en supermänniska, jobba hur många timmar om dyngnet som helst o sover 3 för att sedan jobba ännu mer + att hon har familj att ta hand om och sen vara människa på allt det och kunna stå o vara trevlig när man är så trött och hungrig! Min mamma är helt enkelt BÄST sa jaaa!!! =)

Idag ska jag till praktiken till 11, har min egna patient då och ska göra bedömning, det ska bli kul, får se hur lång tid det tar, tror att det kommer ta ett tag då min patient är väldigt pratglad av sig, men då gäller det för mig att försöka få tillbaka henne på rätt spår om hon glider ut, det ska bli kul, är inte nervös heller eftersom jag träffat henne så många ggr själv nu.

Sen tackade vi ju JA till lägenheten med så den ska skrivas kontrakt på ikväll eller på måndagkväll och då får vi även nycklarna så vi kan hämta ut färg o tapeter så vi kan fräscha upp den lite, inflytt sker 16 maj, shit!! Men är så nöjd, trots att jag inte sett den IRL, haha, litar fullständigt på min pussekille som varit där, borde jag det? ;) Nerå men den ligger precis vid strömmen med utsikt däröver med, kommer nog bli rikitgt fint o bo där när det börjar bli grönt o varmt, o lagom avstånd till stan och till Olles jobb med.. o sist men inte minst, till alla våra kompisar, alla bor ju i princip där! Blir kanoners sa jaa! Den enda som saknas är ju självklart Pull, men det får jag nog vänja mig vid att jag aldrig kommer ha henne där jag vill ha henne.. instängt i min garderob så jag kan plocka fram henne när jag är sällskapssjuk, mohahahahha!!!

 

 


Folkkaos när dörrarna öppnades:)

foto103 (MMS)

Folkkaos när dörrarna öppnades:)


Invigning idag, YAY!

Äntligen är dagen kommen när vår butik äntligen är färdig, och hel sprillans med! Nu kommer det bli lite roligare o jobba när det är en fräsch butik, trots att det blir längre öppettider. Idag är det iaf invigning av hela centrumet med en himla massa galej! 16.48 börjar den vid stora entren mot hagebygatan sedan kommer centrumet vara öppet med massa erbjudanden och rabatter hela kvällen fram till 23.00 då det ska avfyras fyrverkerier från taket, nice!
Jag kommer väl befinna mig på jobbet till 16 hoppas jag, ska ju iväg på praktiken först, börjar 9.30 idag och ska ha utredning hela dagen men hoppas att jag hinner in till jobbet innan folket börja hopa sig utanför =) Elin och Sanna ska även komma o joina mig en stund under kvällen o kolla in nya butikerna, ska bli kul =) Kommer ju ihåg när jag var liten o Hageby var typ skitlitet, var ju typ bara två mataffärer och inget mer, hehe, o nu är det Östergötlands största köpcentrum from idag, YAY! Och bara så ni vet, numera så heter det inte Hageby Centrum eller HC utan Hageby - Världens Centrum, som att nån kommer att använda det namnet! "jag ska till Världens Centrum o handla lite" ehhh, nee, tror inte det.
Här nedan kommer reklamfilmen som gått flitigt på 4an iaf, ses ikväll hoppas jag! =)

det börjar närma sig invigning av nya hage...

foto097 (MMS)

det börjar närma sig invigning av nya hageby centrum o vår nya butik börjar ta form. Gud va kul de ska bli o jobba i en helt fräsch butik o centrum:) behöver aldrig mer åka in till stan:)


praktik nu igen. Yes nu är det dax för pra...

foto098 (MMS)

praktik nu igen. Yes nu är det dax för praktik i två veckor igen så nu blire långa vardagar med mkt snurr i huvudet av all ny info. Sitter just nu med o lura ut lite uppgifter jag har, hade patient tidigare idag så antar att jag ska journalföra denne oxå, så helt göralös är jag inte:)


hämtade ut ett monsterstort paket med den ...

foto093 (MMS)

hämtade ut ett monsterstort paket med den här lilla i:) verkligen över förväntan, är ju tom gungbotten på:) fattar inte att det ska sitta en bebis där i sen, helt sjukt! Lite läskigt men längtar sjukt mkt nu, kunde inte annat än att bara le när jag packade upp den. from imorse blev ja änka över helgen. Olle åkte till sundsvall för att gå på mormors 90årsfest o jag blir hemma o måste jobba o förbereda inför praktiken som börjar igen på måndag. Men ikväll blir jag inte ensam iaf, blir fredagsmys med tacos med Carro Zanny o Jojjan.


prövar skicka samma som inte kom fram tidi...

foto087 (MMS)

prövar skicka samma som inte kom fram tidigare idag: lite lagom lönnfet i solen :) skulle jag föda barn om 14v eller hur var det nu? Ha ha ha, ser ut som jag bara är lite extra fet :)


Hejdå min bajskorv!

Startade dagen lite lätt med att börja plugga men isåg snart att jag saknade lite böcker så åkte in lite tidigare till skolan och fixade lite böcker i bibban samtidigt som jag snackade lite skit med Elin som satt och försökte plugga där. Efter ett möte med min handledare sen så begav jag mig till HC för att inhandla järntabletter, usch usch, stora som stolpiller är dem så började undra om de verkligen skulle ned i halsen och inte upp nånannanstans, haha. Nu återstår det bara o se vad som händer med magen och järnvärdet. Efter apoteket var jag inne på jobbet o snackade skit med mor och fick en gravidtidning av henne=) sen blev det efter mkt om och men driven på Mc D, inte vanligt kan jag säga, men det var gott, och skönt om inte annat o slippa laga mat, avskyr o laga mat själv när Olle jobbar em. Sedan maten gled ned så har jag suttit framför datorn och pluggat inför morgondagen samtidigt som jag kollat fejjan och lägenheter frenetiskt, hittar dock inga så blir väl att bo på gatan eller nått i sommar. Har även tagit en prommis med hundarna samtidigt som jag snarrade med Pull som vanligt. Hon är fan en riktig kompis, skickar saker på posten sa ja! haha! Vi kollade även på Emmas länk "hejdå min bajskorv", måste vara tidernas bästa inslag i bolibompa=) Har en föraning om att det kommer vara ett stående skämt framöver, hehe.

 


järnbrist

Skulle till skolan vid 10 imorse, men icke sa nicke, en kvart innan jag skulle bege mig ut genom dörren så fick jag en svimm-attack! Blev helt kallsvettig och armarna började domna bort, inte sköööön!! Så fick gott lägga mig på sängen och Olle satte fläkten på högsta fart, blev bättre efter ett tag men fyyy! Jag brukar inte svimma o det är fan inte en kul känsla alltså. Men fick nog svaret senare på dagen sen när jag var hos barnmorskan, hade lågt järnvärde så det måste fås upp, var ingen panik direkt men har suttit o kollat runt på forum vad som kan bli bäst preparat o använda, vill ju inte käka tabletter egentligen eftersom det verkar vanligt att man bli förstoppad, inte kul asså! Ett annat alternativ då är blutsaft, nån som har nån erfarenhet? ska tydligen smaka pekka men kanske tål o provas iaf, får se vad de kan bli. Annar så var allting helt okej med lillskiten, bra mått och jag skulle inte oroa mig över min lilla mage, ynka 5kg har jag gått upp på 26 veckor!! Fick lyssna på hjärtljuden med, fast han är ju som vi vet sen innan en omedgörlig liten skit så han vred o vände på sig så vi fick jaga ljuden över hela magen på mig haha. Är väl bara o förvänta sig en jobbig bebis med noll dyngsrytm, iaf om han ska behålla den han har nu, är aldrig lugnt i magen, men lite mysig är det ändå=)

O just de, en  annan liten petitess, haha, vi har sålt lägenheten idag! YAY! Så äntligen så ska vi flytta från denna bastu till lägenhet på sommaren som inte heller har nån hiss, inte populärt när man bor högst upp, hehe. Så absolut senast 1 juli kommer vi vara utflyttade och inne i en ny, om vi nu hittar nån!! :-S Men allt jag behöver göra egentligen är bara o hitta lägenheten och sen luta mig tillbaka, springa i trappor tusen ggr är inget jag ger mig på med foglossning =)

Nu blire nog ut med hundarna och sen hopp i säng med nässpray, ett glas vatten o varm vetekudde (standard sen 20 veckor tillbaka typ, hehe)


Söndag, härliga söndag!

Inget är väl bättre när man vaknar upp och inser att man är ledig och att samtidigt solen lyser in mellan persiennerna? Så himla skönt o ligga o dra sig i sängen och veta att man FÅR! Sen är det alltid kul o lika o stirra på magen som lever sitt egna liv, går som vågor över den och blir stenhård om vartannat och helt sned, inte alltid lika skönt, men häftigt! Fattar fortf inte att det ligger en bebis därinne, helt sjukt, brukar skojja o säga att "vaddå jag ska inte bli mamma, det är bara Olle som ska bli pappa" haha.. för känns inte som att jag ska bli mamma, mamma är ju min mamma liksom, kommer nog ta ett tag o fatta tror jag.
Är lite orolig över sizen på magen med, inte ALLS stor mage asså o då är det bara 14 veckor kvar! Men antar att jag kanske ska vara glad istället, inte ha en mage i vägen i allt jag gör och dessto mindre o träna bort sen inför beach 2011=) Får väl se vad barnmorskan säger på måndag med, hon om nån vet nog.

Igår på förmiddagen var jag o checkade Hundens Dag på Arken Zoo på HC, det var fotografering o tävling, tog med mig Lilo o Kisen. Kisen tävlade i tuffaste hunden och Lilo i sötaste hunden. Cookie fick inte vara med för hon skulle inte gjort sig på kort så jäkla hårig som hon är nu, hehe.. men det ska de blir ändring på idag, ska strax till mor o far och ta med oss trimmmaskinen, wrooooom! Hon kommer bli 5 kg lättare, haha.
Gårkvällen spenderades med Zanny och Mary som kom hit vid halv 7 med matbeställning från Spicy Hot och efter det blev det massa kortspel, närmare bestämt fyrmansvist, och dem jävlarna vann alla tre ggr!! GRRR!! haha, men antar att det nog bara var nybörjartur, hehe. Kvällen blev rätt sen och Olle o Marre pimplade både rödvin o whisky så de satt o garvade o såg helt tandlösa ut, jättekul =)



Hångel med Kisen =)