Man tager vad man haver.. I brist på annat...

mms_img146249525 (MMS)

Man tager vad man haver.. I brist på annat kul i köket när mamma o pappa lagar mat så får man faktiskt leka i ett skåp, ett barnsäkrat skåp dock ;) bara plastburkar o flaskor. Han håller sig sysslosatt ett tag iaf vilket är mkt skönt så man hinner med lite. Just idag känns det extra tungt att vara rolig lekkamrat till honom med, natten spenderades mkt vaken o med en snorig o febrig unge bredvid mig. Dock lite mysigt ändå då han vägrar att sova i vår säng annars, så är väl bäst o passa på när man får mysa lite :)


Graviditetsvecka 28..


Yay, nu kanske det bara är 10 veckor kvar ;) Hehe, jag räknar ju kallt med att Sockerbiten kommer komma tidigare som Fred. Ska bli himla spännande o se. Men med tanke på alla sammandragningar jag redan har och det där ilandet "down under" som jag kan få när jag ansträngt mig för mkt så skulle jag bli väldigt förvånad om hon gick över tiden. Men men, det märks ju..
Jag funderar på om hon faktiskt har lagt sig nedåt med huvudet redan, känner nästan bara sparkar på min högra sida. Precis på samma ställe som med Fred! Så känns lite misstänkt iaf. Får väl se vad barnmorskan säger, ska dit den 9e. Ska bli spännande!
Nått mjölk-läckande finns inte här, så tror inte att det blir nån vidare mjölkproduktion den här ggn heller. Rätt skönt ändå, hört om dem som börjat läcka redan i första trimestern, jobbigt!
Börjar ändå känna mig rätt gravid nu, har mycket sammandragningar och känner mig rätt tung ibland. Sen har jag börjat få himla ont i ena ljumsken, funderar på om det är foglossningen eller om det kanske kan vara ett åderbråck??! Gör liksom bara ont när jag står upp eller går, hmmm.. nått o fråga barnmorskan om med tror jag.
Förresten, har inte den animerade kvinnan rätt stor mage? Tycker inte att jag riktigt kan jämföra mig med henne, hehe..

Bakning blev lördagsnöjet.. Eftersom våra ...

mms_img132472686 (MMS)

Bakning blev lördagsnöjet.. Eftersom våra planer för kvällen gick i stöpet när Fred blev sjuk så ställde jag mig o bakade bröd ist :) Vi hade egentligen planerat in att Fred skulle sova hos mormor o morfar, för att öva sig lite inför vad det kan bli vid förlossningen sen. O vi hade då tänkt att käka ute o gå på bio. Men men.. får göra ett nytt försök om två veckor igen. Nu ska det avnjutas källarfranska med ost :)


Hundvakt åt mina hundar i helgen..


Japp, dem senaste veckorna har även Kisen fått vara hos Jossan, som numera har Lilo på heltid. Detta för att Lilo är en väldigt rädd och ängslig hund när hon är själv. Men så fort Kisen är med så går allting galant istället. Så då tyckte vi att Kisen får vara med dem när dem tränar bort den där ängslan, o när den börjar bli bättre så kommer Kisen hem igen.
Att ha Lilo hos Jossan är det bästa vi ändå gjort tror jag. Hon är superengagerad och Lilo är verkligen nummer ett. Så blir det ju inte riktigt här hemma, Freddie går ju alltid först liksom. Och när man har en hund som Lilo som behöver mkt träning så blir det svårt. Kisen är så himla lätt, o hon är toknöjd av att vara ensam med mamma o pappa o "brorsan".
Denna helgen så har vi dock båda hundarna här hemma, o det är superkul. Man märker att man saknat det där hundgosandet. Men som sagt, hundarnas välbefinnande kommer före vårt. Är iaf så himla bra att det fungerar att göra såhär. När dem behöver lite hjälp så har vi hundarna/Lilo och vice versa.

Tårta till min älskling som fixade teoripr...

mms_img147780070 (MMS)

Tårta till min älskling som fixade teoriprovet igår o uppkörningen idag!! Du är bäst min älskade pussekille! <3 Blir lite omvänd ordning, först tårta sen plankstek, hehe, men det går nog skulle jag tro ;)


Vilken natt! Nått var helt klart inte som ...

mms_img-22907862 (MMS)

Vilken natt! Nått var helt klart inte som det skulle med Fred. Han skrek panikartat o ville inte ligga ned alls. Det slutade med att han fick somna i upprätt ställning i famnen. Sen lade vi honom i sin säng men han vaknade ca var 20 min o då fick man springa in o söva om. Såhär var det fram till 03, så gissa om jag är trött idag, jag som redan va slut igårkväll ju! Termometern visade ingenting igår men imorse stod den på 38,2 så antar att febern va påväg igår, därför han inte mådde bra. Som tur är så har han ändå sina nöjda stunder när han har feber. Här busar vi i hans rum, nöjd i 10 min iaf ;)


Slut som artist! Fy fasen vad jag är trött...

mms_img195845208 (MMS)

Slut som artist! Fy fasen vad jag är trött!!! Ska man alltså inte orka med lite lek med promenad, matlagning o kvällslek utan att typ svimma på kuppen?? Antar att graviditeten börjar ta ut sin rätt nu. Eller så är det jag som helt enkelt bara måste inse att jag är rätt gravid o inte pallar samma tempo som när jag inte är gravid :-S Jobbigt som fan är det iaf, ligger i soffan o känner när Sockerbiten lever rövare samtidigt som det ilar lite obehagligt "down under", nog inte speciellt bra :( Förresten, snygg bild va? Ser ut som världens hårigaste mage, alla strån syns verkligen i solen ;)


Dags att göra sig ordning för dagen. Fred ...

mms_img155696559 (MMS)

Dags att göra sig ordning för dagen. Fred har somnat om för en halvtimma sen efter flaskan o jag passar då på att fixa mig i lugn o ro. Idag ska vi leka med Evelina o Li. Vädret ser ju lovande ut med så då kanske vi kan leka ute hos dem :) Innan vi åker måste vi bara vänta in vår matleverans, skulle komma nångång mellan 10-12 men den brukar vara rätt tidig. Så håller tummarna så det inte blir iväg så sent idag..


Bilder från busfabriken..


Blev lite dåligt med bilder från busfabriken i måndags men några lyckades jag ta. Dock så var det nått strul med min telefon såg jag sen så bilderna hade inte alls samma kvalitet som dem brukar, men men..
Som jag sagt tidigare så är Busfabriken fasen det bästa lekstället som finns just nu. Det är vadderat överallt så man får inte så ont om man ramlar lite och det finns inga Aj-Aj, förutom när man drar varandra i håret kanske ;) Men det är så himla skönt att vara där. Blir liksom lite avslappning för hjärnan. Mycket bra att vi äntligen begav oss dit. Tror att det kommer vara en stående punkt i kalendern varje vecka, varesig det blir med Axel, Li eller Rasmus =)

Dags att gå upp tycker Fred. Då står man l...

mms_img-14522173 (MMS)

Dags att gå upp tycker Fred. Då står man liksom o skriker/sjunger i sitt rum så nån ska höra. Idag har vi sovit riktigt gott med. Han vaknade i vanlig ordning 8 fick flaska o somnade om tills nu. Riktigt skönt tycker jag, har börjat bli så himla trött, trots att jag tar mitt järn som jag ska. Men antar att man kanske ändå ska vara lite trött som höggravid, tydligen räknas man som höggravid när man går in i sista trimestern o det gör ju jag i helgen!! :D


Bus och jordgubbar..



Vi fick komma in rätt fort till läkaren på VCn, han konstaterade att det var en liten skada och att den förmodligen hade läkt av sig själv men att vi för säkerhetsskull fick recept på en ögonsalva som ska i 3ggr/dagen i en vecka. Så det kändes himla skönt ändå! Var inte så jobbigt o sitta o vänta där heller för Fred fick en kompis som han delade majskrokar med =)
Direkt efter VCn så åkte vi till busfabriken en stund där vi mötte Linda och Axel. Dem busade, o bråkade lite hihi, i barnhörnan och sen blev det lite lunch. Fred fick pannkaka med lite grädde och sylt, mumma! Tog lite kort som jag ska knåpa lite med sen tänkte jag, för just nu är jag rätt trött. Fred slocknade i bilen hem, han hade varit vaken sen 8 imorse så förstår att han var trött, hehe. På vägen hem från busfabriken så stannade jag till där dem säljer jordgubbar från Lida Kullar, ska bli himla gött till efterrätt sen. Men nu är det sängläge som gäller för mig med.. Tack för idag buskompisar!! :D

På vårdcentralen med Fred.. Upptäckte att ...

mms_img541143092 (MMS)

På vårdcentralen med Fred.. Upptäckte att han hade en reva i ögat som såg lite läskig ut. Är liksom som en skada på hinnan, fattar inte vart han fått den ifrån :( Hoppas inte att det är så farligt iaf! Bara få nån salva eller droppar. Vi som skulle busa med Axel o Linda idag ju :(


Graviditet 1 vs 2 - vecka 27


Satt o kollade genom bilderna från när Fred låg i magen igen, är ju så himla kul o sitta o jämföra och fundera =)
Bilderna är ju inte riktigt tagna ut samma perpektiv men ni ser ju iaf på ett ungefär. Jag tycker det ser ut som att med Fred så var magen mkt högre, eller är det jag som ser fel? Äh, jag vet inte. Jag tycker annars att magarna är rätt lika ändå. Fast det behöver ju inte alls tyda på att Sockerbiten är lika stor som Fred var. Vem vet, kanske får en 4 kg:s bebis denna ggn, haha!
Dock måste ni väl ändå hålla med om att jag inte har så stor mage för att vara i vecka 27? Ibland är det skönt och ibland vill man liksom att det ska synas mer. Det är jätteskönt eftersom den inte är direkt i vägen, förutom när jag ska sova. Och det är himla skönt när man ska bära på Fred att det inte är en dunderklump i vägen liksom. Men å andra sidan så skulle jag vilja att det syntes mer ibland, tex när man har lite slappare kläder. Då ser det nog mest ut som att jag inte fått bort bebismagen sen Freddie kom. Tänkte bla på det när han o jag var o shoppade i fredags. Folk tror ju säkert det, haha. Men då ser jag till att klappa lite extra på magen, för det gör man väl inte på en sladdrig bebismage från en tidigare graviditet va? Hahaha..

Shopping till mig..


Shoppade ju självklart lite kläder åt mig själv i fredags med ;) Blev lite av varje från Gina mest, chockerande va ni som känner mig? ;) Dock upptäckte jag ju att det egentligen inte va så mkt vardagskläder, blev mest sommarklänningar. Så när lönen kommit in sen så får vi se om jag kanske ger mig ut igen och shoppar lite mer, fast mer vardags- och baskläder liksom. Sen måste jag köpa skor med. Hade tänkt fixa låga converse den här sommaren, velat ha det länge nu men inte riktigt velat lägga pengarna på det först o främst, men nu tror jag nog att jag ska slå till. Sen hade jag nog tänkt mig ett par träskor från Scorett, skitfina, dock har jag inte provat dem så får väl se om det är nått för mig och vad dem kan passa till för kläder med.

En sak som är lite tråkigt nu när man är gravid just med kläder är ju att man får köpa en storlek större för att den växande magen ska få plats framöver, men sen blir ju dem kläderna istället förstora! För jag planerar ju inte att liksom ha kvar bebismagen efteråt, haha. Sen just med skor så är det lite ostabilt och svårt att gå i lite högre klackar när man både är gravid med foglossning och när man ska bära på en 10kg klump emellanåt, hehe. Vilka problem va?!

Graviditetsvecka 27..


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sakta men säkert närmar vi oss mitt riktingsmärke vecka 30 =) Bara 3 veckor kvar, sen känner man äntligen att man kan börja räkna nedåt från 10. Vecka 27, hmmm,  det där med att bebisen hör vad som händer och sker utanför magen har jag märkt av. Ofta när jag och Fred läser bok eller sjunger så vill hon vara med och sparkar till en del. Eller så tycker hon helt enkelt att vi sjunger för jävligt, haha! Men det är ganska mysigt måste jag säga. Att ändå ha båda barnen med sig så att säga trots att den ena fortf ligger i magen. Sen kommer det väl bli fullt sjå med att försöka ha både i famnen och läsa samtidigt, får nog snarare bli babysitter till Sockerbiten om jag ska sitta med Fred i knät o läsa =)
Bristningar har jag ännu inte fått en enda -PEPPAR PEPPAR-! Har varit så orolig för det både med Fred och med Sockerbiten, det går ju liksom inte att få bort på nått sätt sen. Men som sagt, jag har klarat mig hittills, men det är ju många veckor kvar! Jag smörjer och donar, även om det inte är säkert att det hjälper så skadar det ju inte att köra på ändå.
När jag tänker efter lite så är det grymt svårt att tänka sig att vi ska ha en till bebis faktiskt! Även fast vi känner henne dagligen så är det så svårt att föreställa sig att det ligger en liten unge därinne. "Det som inte syns, finns inte". Skulle ju vara lite lättare om man åtminstonde kunde få ha ett litet tillhål o kolla in på henne ibland ;) Längtar verkligen massor nu! Få ut henne o bli den familj vi föreställt oss så länge nu, 2 vuxna och 2 barn, perfekt!  

Söndagspromenad i solen. Har vi varit ute ...

mms_img484036540 (MMS)

Söndagspromenad i solen. Har vi varit ute o gått en timma på morgonen! Jag är sååå lycklig att mina fogar tillåter det. Skulle kunnat gått längre men solen började bli het o jag hade inte med nån kepa till Fred som nästan fick solen i ögonen vilket håll man än gick åt. Borde skaffa ett litet solparaply tror jag, vart köper man det? Om det fortsätter så här soligt idag åker jag o Fred nog till mor o far idag igen medan pappa är på jobbet, så tråkigt o va inomhus o själva här hemma..


Gallerfiltarna uthämtade! Olle sprang iväg...

mms_img-44544326 (MMS)

Gallerfiltarna uthämtade! Olle sprang iväg imorse o köpte nybakat bröd på affären o hämtade samtidigt ut paketet från Barnparadiset.se. Filtarna var mkt större än jag föreställt mig men det gör absolut ingenting! Dessa följer med i bb-väskan sen :) Ska se till o packa den lite mer i tid denna ggn. Med Fred så packade vi ju den efter vattnet gått eftersom han var lite för tidig. Denna ggn ska jag nog börja typ 3 veckor innan, för säkerhetsskull ;)


Kläder!!



Yay! Idag har vi sannerligen shoppat! Många lappar försvann men många plagg rikare =) Tog en lång shoppingtur och tittade genom dem flesta butikerna, skulle kunnat köpa massssa mer till barnen men nån måtta får det vara, plus att det faktiskt kommer in nya kläder vartefter ;)
Vi tog en paus i shoppandet efter två timmar ungefär och käkade lunch på jobbet, eller Fred fick gröt och jag köpte sen en Lindahls-sallad. Men snacka om att vi var trötta sen efter ytterliggare två timmars shopping! Med påsarna fulla och trötta huvuden och ögon åkte vi hem och kastade oss ned i varsin säng, eftersom Fred inte kan somna i vår säng :( Sen sov vi någon timma.. det behövdes! Guud vad jag känner av fogarna och ryggen nu. Men men, det hade jag räknat med, imorn blir det bara slapp i solen hos päronen så då får jag vila istället.
Shoppade självklart massa till mig själv med, kommer upp om nån dag eller två, kan ju inte lägga in hur mkt bilder som helst ;)

Nu blir det fredagsmys efter fredagstacon med BB och godis!

Sakta men säkert blir magen större o störr...

mms_img95492896 (MMS)

Sakta men säkert blir magen större o större :) tänkte att jag ikväll ska kolla bilderna på magen med Fred, o jämföra lite. Vissa säger att jag är större andra mindre. Får väl se, huvudsaken är bara att Sockerbiten växer som hon ska såklart! Känns himla betryggande att ha det där tillväxtultrat redan inbokat, då får vi svart på vitt hur stor hon är ungefär. Med Fred var dem ju väldigt nära på vikten, han vägde lite mindre bara har jag för mig.. Ne, nu ska jag iväg o shoppa lite hade jag tänkt. En banan först bara, blodsockret är inte riktigt med mig idag känner jag :(


Badtime.. uppdaterad med bild


Suck vad irriterande när inte bilderna kommer med.. det är nått just med min telefon när man ska blogga o få med en bild som inte är en bild man själv har tagit o som då ligger i ens galleri i telefon.. så dåligt!
Iaf, här kommer hela inlägget igen med bild till ;)

Badtime! Vi brukar nästan varje kväll runt 19 bada, varesig det är ihop eller att Freddie badar själv. Har liksom blivit en rutin på kvällarna. Sen blir det, efter lite godnattbok-läsning, välling i sängen o sen stoppar han själv in nappen o somnar för natten. Är himla smidigt när han är så pass stor o fixar detta själv. Då får jag lite extra tid på kvällen. Men snart är ju den bekvämligheten borta, med både bebis o Fred på kvällen gäller det nog att ha ännu mer rutin så det klaffar :)


Busfabriken..


Idag har vi varit på busfabriken och lekt. Egentligen skulle vi dit o leka med Nellie och Rasmus men hon var tyvärr sjuk så vi får skjuta på det lite till nästa vecka eller så istället.
Men eftersom jag va så himla sugen på att kolla läget på busfabriken så hörde jag av mig till våra favvotjejer Evelina och Li =) Och dem var inte sena att haka på. Och så kul vi hade det! Perfekt ställe o leka på ju för dem här småskitarna. Finns en separat liten hörna för lite mindre barn som verkligen var kanon. Vi badade även lite i bollhavet, liite läskigt tyckte nog Freddie med Li gillade det o sparkade bollarna, hihi. Dock blev inte dem korten så himla bra då barnen liksom sjönk ned i bollarna o deras huvuden syntes knappt, haha. Efter lite lunch i magarna så åkte vi även lite rutschkana, tror mammorna tyckte det var roligare än barnen ;)
Hit ska vi verkligen åka fler ggr! Tack för idag sötisar, trots att resten av er dag inte var lika rolig :(

Freds favorit..


Freddies favorit leksak just nu är verkligen den här "kloss-lådan" (vad heter den egentligen?). Även om man inte som 10månaders bebis förstår helt och håller hur klossarna ska in i lådan så är det himla kul att försöka iaf. Andra saker kan man med försöka stoppa i, som nappen tex =) Sen är det himla roligt att bara stoppa i handen och känna efter på alla klossarna som ligger där inne. Sen bli ju mamma så glad o överraskad när man drar ut en kloss också ;)

Har funderat lite på om man ska införskaffa lite nya leksaker, men det är ju så himla dyrt! Känns ju som att det finns tusen andra saker som är viktigare o lägga pengarna på, tex kläder eftersom han växer i rasande fart. De flesta leksaker vi har hemma nu är sånna han har "ärvt" av morbror Kevin, dem funkar ju fortfarande såklart. Men det skulle ändå vara kul med liiite nytt.. Nån som vet nån bra sida eller butik med billiga leksaker?

Ne, om man ska gå o kolla till kaloppsen, magen kurrar med så håller verkligen tummarna för att den smakar!

Dagens middag! Blir kalops, har inte gjort...

mms_img794215396 (MMS)

Dagens middag! Blir kalops, har inte gjort det många ggr men det är ju faktiskt inte så svårt. Hoppas det blir gott bara för gör storkok :) Dessutom kommer min vän Sandra hit o ska göra mig middagssällskap, hon ska dessutom bli kock! :-O Känner pressen ;)


Shoppat till Sockerbiten..


Har ju en del grejjer kvar o shoppa till Sockerbiten innan hon kommer. Har en liten checklista som jag sakta med säkert håller på o checka av. Det senaste som bockades av var filtar, nämligen gallerfiltar. Hade tänkt köpa det till Fred efter han kom men glömde helt av det. Och nu är han inte i så stort behov av nån filt. Så då slog jag till o köpte två stycken till Sockerbiten, en rosa och en vit. Det som ska vara så speciellt med gallerfiltar är tydligen att de har en isolerande effekt av kylan och håller värmen bra, men på sommaren så ska de även vara svala och inte bli för varma, spännande hur det går ihop sig, men men.. Fina är dem iaf och dessa kostade bara 98;- stycket.
Nästa grej på listan tror jag blir en sängmobil. Ville jag också ha till Fred men dem är ju så himla dyra! Denna ggn tror jag dock att jag ska rikta in mig på en som bara helt enkelt går att vrida upp, behövs ingen ljusprojicering eller melodi heller för den delen. En söt lagom stor mobil, kanske i trä t o m? Får se.. jakten fortsätter =)

Graviditetsvecka 26..


Grav-vecka 26 då! (läs om förra veckan här) Märker av Sockerbiten mer och mer, hon liksom spritter till och hela magen skakar, dock är det fortf svårt o urskilja fot eller arm. Ibland om man trycker tillräckligt hårt så kan det hända att hon sparkar tillbaka men det är som sagt svårt, förmodligen för moderkakan. Lite tråkigt kan jag tycka faktiskt. Var ju så mysigt när Fred låg i magen o man kunde retas lite o liksom känna en fot. Känner som vanligt väldigt mkt buffanden åt dem nedre regionerna med, undrar om min livmoder ligger väldigt lågt eller nått för ibland känns det ju nästan som att jag lättar nån cm från stolen när hon trycker ifrån, haha.
Foglossningen har blivit MYCKET bättre!!! Är så himla glad för det, trodde ett tag att det skulle bli en helvetes sommar med den framför mig. Men nu verkar det ha släppt lite. Tror det också är för att jag blivit strängt beordrad att vila och ta det så lugnt jag kan när jag kan av Olle. Han vet ju liksom jag att om det blir för mkt ena dagen så är det inte kul för mig dagen efter. Så det gäller ju o göra allt i lite lagom måtta. Men som sagt, känns mycket bättre!
Trugar med mina järntabletter, dock håller jag ju på o kräkas varje gång nästan. Äter ju fexim som är en brustablett som är skonsam mot magen. Klarade inte av niferexen, fick kramper i magen så den kommer jag inte gå tillbaka till. Men feximet iaf får en kiss-gul färg och smakar inte gott! Men det är bara o svepa. Får gå o borsta tänderna och tungan direkt efter för att få bort smaken, blää!
Annars kan jag inte säga att det är så mkt som är annorlunda denna vecka. Längtar efter den magiska gränsen vecka 30 =) Då känns det inte alls långt bort längre på nått sätt, då är man liksom inom det tiotalet som bebis kan komma på. Räknar ju kallt med att Sockerbiten kommer komma innan vecka 40 med, hehe. Dock så kommer det absolut inte göra nått om jag går över lite, vill ju veta lite hur det känns o komma till det där datumet man väntat på i 9 månader. Fast iof, då kanske inte prematurkläderna kommer passa ;)

Sol, grillat, melodifestivalen o luftballo...

mms_img187059485 (MMS)

Sol, grillat, melodifestivalen o luftballong :) Har suttit ute hela dagen och Fred har lekt så det står härliga till både i tältet/igloon o med massa barn här på gården. Han borde väl somna rätt skönt nu efter flaskan :) Precis när vi skulle gå in för dagen för att tagga inför mello så ser vi en stor färgglad luftballong på himlen, "den första luftballongen jag sett" hojtar min lillabror förtjust o springer för att informera resten av barnen på gården, hehe..


Fredagspresenter..


Har jag inte världens underbaraste pojkvän så säg! Började för ett tag sen med en ny grej som jag inte riktigt har fattat varför alla prisar så mkt. Nämligen o ligga i badet o läsa. Har blivit en kvällsgrej då jag kan slappna av och bara vara liksom. Dock så har det känts lite tråkigt med vanliga duschkräms-bubblor så nämnde för Olle för nått tag sen att jag ska fixa lite roligare badtvålar och skum. Men det behövde jag ju inte för idag när han kom hem så hade han varit på stan och shoppat från Lush, två goda bubbel-tvålar (den ena ska lukta marshmallow och den andra kokos bla) en rub n' scrub, en handcreme och en over-all moisturiser. Blev såå glad! Är ju inte varje dag man får presenter. Nu räknar jag med att få presenter varje fredag ;) Nerå! Ska bli himla mysigt o bada nästa ggn och känna doften av marshmallow i hela badrummet, lite annat än Family Fresh, hehe..

Idag har vi lekt med Sandra och hennes hun...

mms_img286171886 (MMS)

Idag har vi lekt med Sandra och hennes hundar. Tror Fred tyckte de va lite konstigt med vita hundar;) Nu leker vi på hans rum medan köttet ligger i marinad o pappa duschar. Ikväll blir det grillat o sen massa godis till filmen "I am number four". Imorn kommer faster Stina o hennes kille Mattias på en snabbvisit sen blir det hem till mina päron för, förhoppningsvis, sol o sen melodifestivalen, yay!!!


Kläder till Sockerbiten..


I paketet jag hämtade ut så var det naturligtvis lite kläder jag köpte från den där webbshoppen som skulle stänga. Kläderna kostade ju lite och ingenting, så var ju tvungen ;) Men FASEN vad små de var! Ser ut som kläder till en minidocka, hehe. Ska bli himla intressant o se om hon ens kommer kunna ha på sig dem. Men men, bättre att ha än att inte ha. Dessutom så kostade de ju ingenting som sagt så är ju inte massa hundralappar i sjön. Hon kanske kan ha dem nån vecka iaf ;) Längtar ju bara mer o mer nu när man börjar bli klar med förrådet med bebisgrejjer igen. Eller klar o klar, det blir man väl aldrig. Har nog en del saker som jag ska fixa innan hon kommer. Lite flaskor, filtar o nappar och sånt. Sen funderar jag på en elektrisk flaskvärmare denna ggn, nån som provat det? Tror det skulle vara smidigt ist för att springa ut till köket på nätterna för att värma ersättningen. Ska suga på den karamellen lite till innan jag slår till..  

Lekt med Li och Evelina..


Idag har vi lekt med Li och Evelina =) Började med en liten prommis ute i vackra vädret och hämtade ut paket (kommer innehåll sen). Sen satte vi oss ute på strömsholmen en liten stund i solen. Skulle det inte vara regn idag?? Här är det inte en regndroppe så långt ögat kan nå iaf, väldigt varmt. Jag som dessutom är mkt varmare än vanligt nu med tyckte att det var extra svettigt i solen, hihi.
Sen begav vi oss iaf in för lite lunch, lek och hångel (!) haha. Fred är ju så frikostig med pussar med öppen mun, eller frågan är om det är att han vill smaka på allt snarare. Men Li var med på noterna och en riktig långtradare blev det med slime rätt på munnen, hehe. Så söta! Synd man inte har kameran i högsta hugg sånna tillfällen bara. Alltid lika mysigt med lek och skitsnack. Tack för idag sötnosar!

Annars mår jag förvånansvärt bra idag, trots att vi städade igår. PEPPAR PEPPAR, men fogarna har inte alls varit sådär illa som dem va för ett tag sen, PEPPAR PEPPAR! Det är iaf väldigt skönt för då känner jag mig mkt gladare och kan göra saker utanför lägenheten liksom. Men nu ska jag faktiskt lägga mig på soffan under tiden Freddie vilar em, att vila fogarna lite extra skadar ju aldrig!

Operation städning.. Det är så himla skönt...

mms_img133567028 (MMS)

Operation städning.. Det är så himla skönt när man ska få besök för då får jag, utan att tjata, Olle o hjälpa till o städa ;) Nerå, men annars städar vi på helgen o dem timmarna vill man ju lägga på annat när man jobbar i veckorna. Iaf, tog iaf tag i o tvättade av alla plastleksaker, ned med dem i badkaret bara :) Det behövs nog med tanke på hur mkt som åker in i munnen varesig man har lite gröt, mat eller majskrok runt munnen ;) Dessutom känns det ju lite fräscht när det inte bara är min unge som käkar på leksakerna, smittohärd?


Ett-tu-tre.. tältbygge..


I helgen var vi som vanligt hos min familj på middag, och soool! Vi satt och funderade och funderade hur vi skulle göra för att kunna slå två flugor i en smäll och kunna sitta ute o sola samtidigt som Fred kunde vara ute o leka, utan att han skulle få för mkt sol på sig.
Parasollen var trasiga och tror inte det skulle funkat så bra ändå när han kröp runt liksom (JA på gräs kryper han, haha, om han bara kunde komma på att göra det innomhus med o inte bara åla). Men då kom jag på att Evelina min vän berättat om att de hade ett slags tält till Li när dem satt ute på deras uteplats. Och min mamma tänkte genast på den lilla igloon som min lillabror hade på sitt rum ihopfälld o typ aldrig använd. Så den satte vi igång och fixade ihop, mormor, bror och bebis ;) Och det blev ju kanon! Tänkte att han skulle krypa ut men han tyckte nog att det var lite mysigt därinne med alla leksakerna, bättre än gräset iaf som är så läskigt, hehe. Jättebra skydd mot solen ju, dock kanske det kan bli lite varmt därinne men då är ju fördelen att man kan ha mindre kläder på eftersom han ändå inte är mitt i solen då..
Så nu saknas bara vallgraven utanför Freds nya sommarhus, hehe. Mor min köpte ju en bebisplaskis som vi ska sätta upp sen när det varit varmt ett tag. Det kommer att gillas!

Besök hos barnmorskan..

För det första.. ÄNTLIGEN fungerar det att blogga igen. Jag som satt o nästan grät över att allt hade försvunnit typ. Satt ju samma morgon o fixade nya kategorier och gick tillbaka rätt långt i tiden o lade in dem i rätt kategori, så trodde ju att det var det som hade blivit nått del. Trodde liksom att det bara var min blogg som det var fel på men insåg igår att det var dem flestas på blogg.se, phju! Men men, nu är det fixat iaf =)

Igår var jag ju på första BMbesöket sen inskrivningen. Var ju så ivrig för att få veta hur magen växte och hur mina värden såg ut. Men det byttes ju snabbt till lite halv vånda. Iaf vad gällde mitt järn, det jävla järnet! Jag som har känt mig så himla pigg, eller piggare än med Fred, och inte alltid behövt vila extra på dagen. Så jag trodde ju att det var lugnt med järnet. Men det visade sig ju att jag tom har anemi!! Alltså järnbrist. Järnet var så lågt som 91! Det lägsta jag hade med Fred var 105 och då kände jag verkligen av det, vart yr och trött lätt. Men nu märker jag ju inget. Bm förklarade det så att först o främst går allt till Sockerbiten, sen till Fred (inte järnet alltså utan energin) och sist till mig själv och att jag då har vant kroppen vid det. Så det var ju inge bra alls! Så nu är det två järntabletter om dagen plus extra folsyra och c-vitamin som gör att järnet tas upp bättre i kroppen.

Sen så hade även en läkare gått genom min förlossningsjournal och bestämt att jag v.32 ska gå på tillväxtUL, ingen surprise direkt. Det som dock var en liten surprise var att jag även from den veckan ska få komma till min BM en gång i veckan för att ta blodtryck och alla andra värden eftersom jag var på gränsen till havandeskapsförgiftning med Fred. Detta gör mig absolut ingenting, jag känner mig snarare lugn över det, skönt att de har extra koll liksom. Så det kommer bli ett himla rännande hos Bm i sommar =)

SF-måttet låg på 23, så det är precis på normalkurvan. Dock hade jag 24 med Fred i samma vecka och då är ju magen större nu? Aja, en cm hit eller dit. Jag räknar ändå inte med en stor bebis. 
Kilona har ränt iväg iaf, hela 8kg! Hehe, fast det känns inte som nån fara, har ju 7kg till godo till då som jag kan gå upp utan att bli fetare än jag var med Fred ;)

Graviditetsvecka 25


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hmmm, skrev jag inte nyss om vecka 24 ? Herregud! Veckorna flyger iväg. Nu börjar jag fatta mer tror jag att Sockerbiten verkligen finns. Hon gör sig ju mer och mer påmind om dagarna och kvällarna, supermysigt! Dock som sagt inte mer samma kraft som Fred. Men Olle sa en smart grej, att förmodligen så kommer jag ju starkast ihåg hur Fred var i magen mot slutet, när man får dem där sköna revbenssparkarna och de, och om man jämför med dem så är ju Socker biten lååångt ifrån. Men det är ju klart, går ju inte att jämföra vecka 25 med vecka 35 exempelvis.
Jag har börjat få satans mkt kramp i benen nu, fasen va ont det gör! Ibland känns det nästan som att jag själv framkallar krampen bara genom att tänka på det, haha. I förrgår när vi kolla på film så fick jag sån djävulsk kram i hela vänsterbenet och ut i foten, fick nästan lite panik för det gick liksom aldrig över! Fick ställa mig upp och liksom väga bara på det benet för att tvinga ut alla muskler i benet.
Imorn ska jag till BM på första besöket sen inskrivningen, ÄNTLIGEN! Det känns dock som att jag har väntat i evigheter på istället. Är ju så himla nyfiken på mina värden, speciellt järnet eftersom jag hade många dippar på det med Fred. Men denna ggn har jag inte alls känt av det så mkt, tror att jag äter mkt bättre och varierat nu än då och att jag helt enkelt har mer tid för att äta och inte stressa runt. Ska bli himla intressant med SFmåttet med, o jämföra med kurvan från när Fred låg i magen. Lite större är jag ju nu men livmodern står fasen inte högt tycker jag, tror mer min livmoder växer på bredden än höjden, hehe.
Kommer ju få moderskapsintyget med imorn, så då kan jag snart börja dona med försäkringskassan och så igen. Ska bli lite skönt, trots att det säkert kommer strula denna ggn med :-S

Fredagsbollar..


Har varit så himla sugen på att baka på sista tiden, är inte så mkt för ätandet utan det står mannen för ;) Dock har jag inte velat baka efter larmet om spolmask i ägg kom. Men då slog det mig när jag kollade på havregrynen imorse att kokosbollar kan jag ju göra, o vilken nostalgi! Har nog inte gjort det på hundra år typ, hoppas dem smakar bara :D

Dagens lunch.. uppdatering med bild


Fatta inte varför dem två sista inläggen inte fick med bilden, men jaja, här här dem igen..

Dagens lunch.. Är mäkta förvånad ska jag säga att detta gick hem. Har haft en svacka vad gällande o göra egen barnmat för det enda som gick hem var det med tomat, tröttsamt o tråkigt o alltid göra samma. Men idag när jag gjorde lunch t mig själv så tog jag undan till Fred med. Broccoli, makaroner o ostsås. Gissa om jag som sagt blev förvånad när det gick ned. Hade förväntat mig spott o fräs i princip ;) Men nu kan jag sätta det på matlistan då, nice!

Prematurkläder..


Sitter och kollar runt på bebiskläder och har fastnat på några sidor som har prematurkläder. Fred räknades ju som prematur i storlek med sina 2725gram på 47cm. Så alla kläder var ju faktist för stora från början. Strl 50 drunknade han i. Skulle ju varit lite roligare om man hade haft kläder som hade passat från början.
Nu vet jag ju inte ifall Sockerbiten kommer vara liten eller föddas för tidigt heller för den delen. Dock så trodde ju både barnmorskan det och Selbing på extraUL i Link. Så frågan är ju om man ska skaffa lite småtting-kläder utifall att. Hittade dessutom en webbshop som har lagerrensning för att det stänger 12 maj, så kläderna kostar ju ingenting, kliar i fingrarna kan jag lova ;)

Fred & Li leker..


Idag har jag och Fred varit hos våra kära vänner Evelina och Li. Evelina och jag lärde känna varandra genom FL när barnen låg i magen, så det är ändå ett tag sen. Dock, så har vi aldrig riktigt lyckats hitta tid för att träffas. Första ggn var förra veckan på en liten fika här hemma och idag så åkte vi dit så jag fick kolla in deras bo eftersom jag varit så nyfiken. Och vilket bo sen!! Så himla fiiint, precis samma stil som jag och Olle har. Gissa om man bara ännu mer vill ha hus nu! Området var ju inte heller fel, men det skriver jag inte ut här var de bor ;)

Vi skitsnackade iaf under tiden som barnen lekte, och dem ca 4 timmarna flög förbi. Så skönt o bara babbla på om allt. Så roligt o titta va barnen hittar på för nått med. På dem här bilderna ser det ju verkligen ut som att Li instruerar Fred i hur hennes leksak fungerar, "man tar den här och stoppar här, så försvinner den", hehehe.. så söta! Lite slime-pussar gick också åt på stackars Li, Fred lämnar ju spår efter sig vart han än tar sig ;) Ser fram emot o se vad de kan hitta på tillsammans i framtiden =)

Mjukisar! Fick dessa söta små tofflor på m...

mms_img178965631 (MMS)

Mjukisar! Fick dessa söta små tofflor på min babyshower när Fred låg i magen. Hade helt glömt bort dem faktiskt men Fred slet själv upp dem när han öppnade sin byrå, skitkul ju o kasta ur alla kläder o diverse som ligger där ju! ;) oftast går han barfota för att det blir bättre grepp men man blir ju lätt lite kall då så då är ju dessa perfekta! :)


Provar med nya telefon :) Hoppas det inte ...

mms_img389193701 (MMS)

Provar med nya telefon :) Hoppas det inte strular med bilderna. Har varit lite extra pill med telefon för att vissa program jag vad van vid o använde inte fanns som standard i denna, väldigt tråkigt :(


Ny mobil!


Yaay!! Den är här.. min alldeles egna Sony Ericsson Xperia Arc! Inte för att jag fick vänta speciellt länge, ringde igår och beställde den så det är snabba bud på Tele2. Men har så länge gått och velat om jag skulle ta den eller Iphone 4, men kom fram till att Iphone fan står nästan stilla i mobilutvecklingen, är ju inte mkt skillnad på 3an o 4an liksom. Jag satt ju som i ett guldläge också eftersom mitt nuvarande abonnemangs bindningstid går ut i dagarna, så kunde ju ta en ny telefon, utan extra kostnad. Har haft en HTC Desire ett tag men den har inte alls skött sig som jag har velat, plus att jag inte gillar kameran. Arc-en har samma operativsystem som Htcn men det är mycket bättre kamera som dessutom både kan filma och fota i HDkvalitet. Så nästa mobilblogg kommer komma från Arc-en istället, ska bli spännande o se om det syns nån skillnad =) Så kvällen är tillägnad att pilla igång nya mobilen, hihi. Nån som vill köpa en HTC? ;)

Graviditet 1 vs. 2


Satt och tittade genom bilderna när Fred låg i magen. Kul att jamföra liksom. Dock var jag ju mycket bättre på att ta kort, varje vecka dessutom, när han låg därinne. Nu med Sockerbiten så är jag inte alls lika duktig. Glömmer ju som sagt ibland att jag ens är gravid, hehe. Men iaf, här är två bilder från samma vecka +/- någon dag. Vet inte riktigt om det är nån direkt skillnad, vad tycker ni?
Det enda som slår mig när jag kollar alla bilderna och jämför hur jag ser ut nu är ju att jag är så mkt smalare från start den här ggn, man liksom ser revbenen mer. Men det är väl det enda. När jag tänker efter så är det ju helt sjukt att jag hann gå ned 15 kg på mindre än 4 månader efter förlossningen. Hoppas att det rinner av mig denna ggn med, inte 15 kg men gravkilona iaf. Sen ska jag börja träna upp kroppen igen, tror det tär en del på kroppen att vara gravid så tätt inpå, plus att man tappade vikten så fort för att sen gå upp massa igen. Rumpan och brösten försvann ju direkt, brösten kom ju tillbaka nu men rumpan är fan plattare än nånsin!

Tandborstning av små risgryn :)


Nu har ju äntligen dem två små kommit upp i Freds underkäke.  Efter nån vecka eller två av bytande av rallybajs 8gg/dagen och extremt dreglande så kom dem äntligen, i princip samtidigt. Dock så var han inte speciellt grinig så så ont verkar det inte gjort, fast känns ju som dem varit påväg sen han var 4mån så man kanske blir van ;) Iaf, köpte nu tandborste o kräm till dem små, men läste nu runt på lite forum att det är skilda meningar om just tandkrämen! Antingen är det bra eller så är det verkligen inge bra o börja med redan. Men vad jag fattat det som så handlar det mer om att krämen är lite söt, o som med allt annat sött så ska man inte börja vänja barn med det för tidigt.
Men farligt verkar det inte vara.. eller? Vad säger ni med lite äldre barn?

Graviditetsvecka 24..



Hopp, nu är det alltså ytterliggare en vecka! Jag tyckte ju att jag nyss satt med inlägget om graviditetsvecka 23!
Fan, vad veckorna springer förbi.. ändå så känns det längre bort än nånsin att bebis ska komma ut. Jag är liksom varje vecka o nallar lite på nästkommande grav-vecka och tjuvläser vad som komma skall. Så när den veckan väl kommer så känns det redan som jag läst om det hundra ggr, hehe.
Tycker att vecka 24 är en ganska skön milstolpe ändå, att man vet att det är stor chans att bebisen skulle överleva om hon skulle bestämma sig för att komma nu av någon anledning. Men det får vi väl inte hoppas ;) Nu har hon iaf börjat böka omkring ännu mer där inne så jag antar att det börjar bli lite trångt ändå, har börjat kunna känna att det är hårdare sparkar och att det förmodligen är en fot snarare än en svepning bara. Det är ju lite häftigt, men lite läskigt med till en början. Nu är det mer påtagligt att det är nått "riktigt" där inne och inte bara nått som påminner om en bubblande mage, hehe. Har börjat känna rätt mkt sparkar nedåt också, ibland på blåsan tom, o det tror jag aldrig jag upplevde med Freddie faktiskt, så det är ju nått nytt :)
Att brösten blir större som det står märks ju med nu, synd att dem inte behåller samma size efteråt bara ;) Dock så blire nog ingen vidare mjölkproduktion denna ggn heller, har inte sett en tillstymmelse till mjölk så vi ställer nog in oss på det och bestämmer oss för flaska även denna ggn..
Nae nu blire snart, efter lite bloggläsning, kvällsfika - toast och te. Avnjutes till älsklingen Big Brother, riktig rysare ikväll ju!