Ny hobby?

Saknat att ha nått att göra, nått som får en tänka på annat, nått man liksom blir lite beroende av o längtar till för att det är så kul. Önskade mig en symaskin i födelsepresent o det fick jag ju. Så nu är det det som är tänkt ska bli min hobby ;) Mitt första verk blev ett babynest, rätt nöjd faktiskt! Påbörjade även vimplar t barnens rum idag som jag fixat tyg till förlängesen när dessa drömmar om hobby uppkom. Sen har jag massa mer idéer till Trollet, stay tuned! ;)


Lagom bebis..

Var rätt nervös igår innan ultrat, hur stor skulle Trollet egentligen vara och skulle jag lyckas hålla mig från att leta snopp/snippa? Det visade sig att Trollet låg lite under normalsize på 2,2 o vägde runt 1,7-1,8 ist, men det är ju inga konstigheter. Moderkakan hade även flyttat sig och jag lyckades kämpa emot när hon sa "nu finns det risk för att se kön" hehe. Så nu är jag lugnare, normal bebis trots litet sf-mått och min önskan om överraskning på förlossning gick att hålla. Och inte nog med det, när jag sen kom hem så kollade jag min studentmail av en händelse bara, vilken visade ett tentaresultat - G!! Bättre dag kunde det ju inte bli!


I väntan på ultraljudet

Sitter o har lite fruktstund efter bm-besöket. Sf-måttet hade gått upp en cm så det var ju bra, dock tyckte hon ändå att hon skulle prata med ultraljudet om att de även kollar tillväxten när de kollar moderkakan kl 10. Känns bra! Tydligen ligger bebis väldigt långt ned med, bra, då är vägen kortare ut ;)


Troll-betting!!

Shoot! När tror ni Trollet beslutar sig att titta ut? Kommentera datum, vikt och längd så kör vi lite betting 😊Beräknad nedkomst är 21 oktober!


Övernattning på sjukhuset.

Man ska aldrig ropa hej.. När Fred sovit i ca 20 min så blev han väldigt ledsen och vred och vände på sig. Jag gick in p såg till min förskräckelse att det va massa med blod på kudden o det rann från hans öra. Bar ut honom i badrummet o försökte badda men han verkade ha jätteont o blodet verkligen rann! Ringde t Olle som var o Öland med jobbet som i sin tur fick ringa 1177 eftersom jag inte kunde höra nått i luren knappt. Jag ringde även mamma onda henne komma hit o hjälpa mig. Olle ringde snart upp o vi hade fått akuttid i Linköping, så det var bara o packa ihop oss. Tur jag ringde mamma! Hon kom o jag hade fått ned barnen o köket där de fick glass, blodet rann fortf o det verkade bli värre när han gick ned för trappen för då började han gråta massor igen. Vi kom fort ut i bilen o åkte för att hämta upp Olle i stan. Sen var vi väl o Link efter 20 min och fick komma in o bli undersökta direkt. Dock var det väldigt svårt o se nått för allt blod i örat så han fick en salva som skulle stoppa och tunna ut för att lättare se något dagen efter. Sen fick vi ett rum att spendera natten i. Högläge hela natten vilket inneburit att jag suttit upp med Fred, Inge skönt direkt men vad gör man inte liksom! Imorse kollade läkaren på honom igen o eftersom det inte kommit nytt blod så fanns det ingen anledning till att hålla oss kvar. Förmodligen hade röret hamnat fel o skavt på trumhinnan och kommer förmodligen komma ut med det levrade blodet. Det är ingen fara isf då det andra röret sitter rätt o stimulerar till bättre talutveckling, skönt! Dock fick vi tidigarelägga återbesök så dem kan se hur det gått. Vi fick även en salva med oss som vi ska köra med morgon och kväll. Vilken pärs alltså! Det är aldrig roligt när någon skadar sig men det är extra oroligt när det kommer massa färskt blod o när ens barn verkar ha så ont! :( men, peppar peppar, nu verkar det som att han inte besväras nått alls. Läkaren kunde dock inte försäkra oss om att det inte kan börja blöda igen, men då behöver vi inte oroa oss på samma sätt igen iaf. Usch, jobbigt att åka t sjukhus hela tiden! Nästa ggn får vi hoppas inte är förren trollet ska komma ut!


Update efter operation!

Fred var väldigt segstartad imorse, tror det tog på krafterna att opereras. Operationen tog 3,5 timme då det vätskades igen hela tiden när de gjorde rent i öronen. Han hittade vätska i båda öronen och satte därför in rör, det han inte hittade däremot var något som indikerade på hörselnedsättning!! Snacka om en lättnad för oss alla! det var ju det bästa vi kunde få höra! När vi väl fick komma in på uppvaket var Fred väldigt ledsen och kastade sig runt i sängen, det avhjälptes genom att Olle gav nappen och tog honom i famnen så han fick somna om och sen vakna av sig själv ist. Satt där i nån timme medan han kvicknade till och vi märkte redan då att han hörde bättre. Helt fantastiskt alltså! Vi är så nöjda över vårt bemötande och allt känns kanon! Freddie fick äta glass både på uppvaket o hemma sen, det var han värd vår lilla kämpe! Med en sten lyft från bröstet och en lugn och glad själ somnade vi alla tidigt på kvällen. Trodde därför morgonen idag skulle bli tidig men som sagt tog vi sovmorgon. Det vi lagt märke till under dagen är att Fred varit mkt gladare och lugnare. Annars har han sina energiryck då han inte lyssnar för fem öre o bara springer runt o slår på allt i sin väg. Idag har han liksom varit harmonisk på nått sätt och inte ens slagit på Freja en enda gång, det hör inte t vanligheterna! Han pratar hela tiden, vilket också är nått nytt, förut svarade han inte ens på tilltal! Att det kan hända så mkt över en dag bara! Ska bli jätteintressant o se hur fort han utvecklas nu och se hur han är efter förskolan imorn. Freja bubblar som bara den när man hämtar henne så jag antar att det finns en del att berätta. Åh, vi är så glada alltså. Han härmas tom nu och tittar på en när man pratar, reagerar tom på viskningar! Tänk att lite vätska kam göra så mkt!


Idag är ingen vanlig dag...

... för det är Frejas födelsedag, hurra hurra hurra!! Dagen startades med lång sov och mysmorgon i sängen allihopa. Sedan blev det pannkaksfrulle o tur till mirum för lite paketshopping. Jag och Freja åkte själva och hon fick faktiskt välja paket själv som vi slog in i papper för att öppnas hemma. Har inte haft tid att fixa några presenter så detta fick väl bli en engångshändelse. Sen gick vi o köpte lite tårta o tog bilen hem. Hemma har Fred o pappa blåst ballonger o gjort kalasfint. Blev lite sång o paketöppning som var jättespännande trots att hon visste vad som låg inuti ;) Det var iaf en grismamma med två kultingar som lät o pratade om man tröck dem på trynet. Även ett halsband och armband valde hon. Nu har både Fred och Freja lekt med grisarna ett tag o chillar i soffan framför nalle puh, ovanligt sams för en gångsskull ;)


Med vagn!

Har ju glömt berätta att vi hittat en vagn ju! Har stått mkt i valet o kvalet om vi skulle köpa en helt ny eller en bättre begagnad. Det slutade med en begagnad. Hittar nämligen en bugaboo cameleon för ett riktigt bra pris på blocket som dessutom de flesta delarna var utbytta -11 och -12 på. Dessutom så kunde jag inte motstå den då den va i denim 007 tyget! Skitsnygg enligt mig och knappt sliten alls eftersom den är i jeans! Ska bli så kul att få bädda iordning i den o få lägga en bäs däri! Ju fler saker vi köper t trollet ju mer verkar barnen bli förberedda med. Dem säger att bebisen ska ligga där i och vi har tagit upp spjälisen med och Freja går och hämtar bebisen på min mage o lägger den i sängen, så rolig, hihi.


Operationsdagen!

Sitter i cafeterian på universitetssjukhuset i Linköping sedan en timme tillbaka. Vi väntar med spänning på att läkaren ska ringa o säga till att Fred är färdig på operationen. Idag va nämligen dagen med stort D, när han äntligen får göra hörselprov under narkos samt förmodligen inopererat rör i öronen. Vi fick byta om ganska direkt när vi kom o sen försökte vi få honom att dricka lugnande för att det skulle bli en lättare sövning för både honom och oss. Men det gick inte. Tydligen smakar lösningen peck också så det var väl ingen högoddsare direkt. Det fick bli att använda mask ist vilket inte var lika roligt. Olle fick sitta med Fred i knät o jag satt framför o hade på mig en färgglad mask för att försöka underlätta lite. Men när Freds mask kom på så var det såklart fruktansvärt för honom o han grät o grät o spjärnade emot, tillslut såg jag hur hans ögon gick i kors och han somnade. Vi fick lyfta över honom till den varma britsen och sen gå ut. Han såg ut o sova väldigt gott men det känns hemskt att behöva göra såhär mot sitt barn! Förhoppningsvis kommer han inte komma ihåg detta så han kommer vara rädd för sjukhus i framtiden! Jobbigast var det dock för Olle som avskyr sjukhus och tyckte det va himla jobbigt att lämna sin älskade i någon annans ansvar. Jag kände mig rätt lugn, är så van vid sjukhusmiljöer och trivs väldigt bra och har alltid gjort det på sjukhus. Sen känns det som att ett sjukhus ändå är den tryggaste platsen man kan vara på om nått skulle hända. Nu är vi mest spända på och höra hur det har gått, om det enbart är vätska bakom trumhinnorna som rören avhjälper eller om det även är en hörselnedsättning. Vi hoppas självklart på rören bara då happarna har varit väldigt svåra, men är det så så är det så och då är det hårdträning som gäller för då är det en bestående nedsättning och då är det ju happar for life liksom. Vill bara upp och pussa på honom nu och hoppas att han mår bra och inte är allt för groggy eller mår illa. Vi har iaf bestämt att det blir pannkakor när vi kommer hem o massa mys! Freja är på förskolan och är satt heldag, skönt för Freddie att få ta det lite lugnt en stund hemma. Nae, nu får narkosen ringa tycker jag!


Babybox

Dagen har varit späckad! Börjades med tenta i några timmar, sen hämtade jag ut en babybox från apoteksgruppen, hem o rensa källare lite, hämta barn, åka o shoppa skor t Freja, laga middag, äta middag, åka o jobba. Nyss hemkommen och har stått på entrétrappen o kollat fyrverkerier till tonerna av Queen, önskar jag var där ist!! I varje fall, hade höga förväntningar på babyboxen, men den bestod ju av 80% reklam ju! Det som var till mamma o bebis var 3 likadana avent-nappar, en pysventil, 2 babyoljor och en olja att smörja magen med, thats it, lite dåligt tyckte jag, men aja, nu behöver vi inte köpa nappar ändå!


Besök hos barnmorskan

Idag stod barnmorskan på schemat. Hade en del att prata om då min oro för stor bebis eskalerat lite. Även nyfiken på järn o vikt o hur kurvan ser ut. Järnet visade sig gått upp, yay, till hela 112! Tryck och socker låg bra och vågen visade 5kg +. Sen den berömda mätningen då, min oro var helt i onödan o visade sig vara i underkant istället, va 3cm mindre än normalkurvan för min vecka! Hon tyckte tom att det va så pass att hon vill mäta igen om några dagar bara. Känns lustigt! Från att tro att bebisen är stor till att magen ligger lite i underkant ist! I varje fall så blev nästa mätning precis innan mitt ultra för att kolla om moderkakan flyttat sig så om hon tycker att måttet fortf är i underkant så ringer hon dem o säger att dem ska kolla tillväxten med för säkerhetsskull, känns skönt! Undrar vem som egentligen gömmer sig därinne, så spännande! Stor eller liten så är du så välkommen så!


Pratkvarn!

Freja har blivit en riktig pratkvarn! Hon är så rolig också, det märks att hon verkligen snappar upp allt man säger och härmas. Nyaste ordet är "nått". Freja dricka nått, bajsa nått, regna nått (bilden), osså nått, Freddie inte springa nått... jättekul o höra hur hon får ihop det, hehe. Vi har liksom aldrig varit med om den här roliga fasen innan iom att Fred inte pratar på det sättet. Men nu är det iaf konstaterat att han har vätska bakom båda trumhinnorna och han ska få operera in rör på måndag! Känns så bra och vi hoppas hoppas hoppas att det är det som fördröjt talet o inte även en hörselneds. Vi har ju fått happar, men det är jättesvårt att få honom använda dem. De gör en ordentlig hörselkontroll under operationen med så på mån kommer vi veta definitivt! Man kan ju fortf ha en nedsättning även om det även vätskan varit stor bov i dramat. Vi hoppas självklart på rören. Ska bli så intressant o se hur han kommer utvecklas efter operationen. Min lillskit!


Vecka 30!

Veckorna går i rekordfart! Vi är alltså nere på final countdown, de sista 10 veckorna! Helt sjukt! Det har fortf inte sjunkit in att det ska flytta in en bebis hos oss. Jag har sakta men säkert börjat boa lite, rensat bebiskläder, traderat hem kläder och skriver uppvad som saknas, vilket är en del då jag gett bort det mesta. Det vi har är lite kläder från 68, spjälsäng, babyskydd, andningslarm, flaskor, vagga, bebiskudde, ett set bebislakan o massa filtar. Köpte även en babysitter igår från en grupp på Facebook, en babybjörn o jättefint skick! Nu är nästa steg en barnvagn! Står i valet o kvalet om det blir en brio som vi kan sätta vårt babyskydd på eller om vi tar nått helt annat märke, frågan är ju i vilka situationer det är bra att kunna montera skyddet på?? Det är även rätt svårt med att köpa kläder eftersom vi inte vet om det är ett pojk- el flicktroll i magen, lite jobbigt faktiskt. Men nu är det ultraljud 26e o om vi hållt oss så länge att inte veta så kör vi lika gärna fullt ut! Fr.o.m. 22 går jag på havandeskapspenning, så lycklig att den blev beviljad utan knussel! Har tagit ledigt några dagar från jobbet för att det är för jobbigt, har mkt sammandragningar och ont i fogarna av att stå hela dagarna, så det ska bli himla skönt att va ledig i två mån innan trollet kommer, fixa klart allt i lugn o ro!