Liten mage - liten bebis

foto083 (MMS)

Japp, det verkar ju rätt logiskt. Men om man ska lita på min barnmorskas expertis idag så blir det en mkt mindre bebis än jag hade väntat mig, hon gissade på 2500-2800g bara :-O Vi får väl se vad dem säger på ultraljudet på onsdag, då ska jag be få ett utlåtande om förlossningsvikten med, spännande. Kändes himla bra hos BM idag iaf, fick många frågor besvarade och hon är så himla lugnande och oroar mig inte i onödan, skönt! Dessutom, trummvirvel... mitt järn hade gått upp! YAY! Då vet jag iaf att feximet fungerar bra - bra skit! Imorn blire hem till mamma o pappa o umgås med lillasyster, ska ju bli finväder så blir o sola och gå o köpa nån glass skulle jag tro. Skönt o vara ledig alltså! =) Grattis Nellie och Henrik till lilla Rasmus oxå, hur söt får man vara? =)


lite pyssel o sysselsätta mig med i väntan...

foto066 (MMS)

lite pyssel o sysselsätta mig med i väntan på bebis. Har aldrig hållt på med sånt här innan men det ska nog bli bra. Lite kort från ultraljuden o mage o lite roliga kuriosa, blir nog bra:) har jag nått o göra framöver iaf:)


tappade mitt näs-spray, fann en hund (??)

foto059 (MMS)

tappade mitt näs-spray, fann en hund (??)


lite inventering i lillens klädförråd:) br...

foto058 (MMS)

lite inventering i lillens klädförråd:) bra o ha lite koll på vad som behöver kompletteras. Men man kan väl aldrig få nog av bebiskläder, tur att det inte är en tjej vi får för då skulle man väl shoppat sönder sig i klänningar o sånt, haha!


såhär blev bordet som vi fick hem igår, ba...

foto035 (MMS)

såhär blev bordet som vi fick hem igår, bara dukarna o nån fin blomma som saknas där nu:) medan pappa o olle monterade bord så gick mamma o mina syskon o jag o åt glass i värmen på torget, barnen lekte i fontänen o blev genomblöta, såklart;) nu kan jag även stryka 2 gravidmagar från listan, bara 2 till plus min då, men jag får nog vänta länge! 5 långa veckor kvar men mkt kul som händer tills dess, midsommar o babyshower som min älskade Pull håller i, ingen aning om vad hon styr med:)


ibland är livet allt härligt:) frukost o b...

foto016 (MMS)

ibland är livet allt härligt:) frukost o bok på balkongen o senare idag kommer både matbord o tv hem, vi börjar bli inbodda äntligen!


så blev pallen i hallen o spegeln, saknas ...

foto013 (MMS)

så blev pallen i hallen o spegeln, saknas bara en hylla däremellan som man kan ha nått fat för nycklar o diverse.


idag är det måla o fix-dag :) har lite gre...

foto011 (MMS)

idag är det måla o fix-dag :) har lite grejer som ska målas o monteras, lite lampor som ska upp o kartonger som ska bort. Allt detta toppar vi med grillning o jordgubbar sedan:) min ro börjar sakta men säkert infinna sig, skönt! Ps. Heja Nellie o henrik, snart så! Fusk;)


Min lilla, lilla bebis..

Var på extra ultraljudet i måndags för att kolla till lillkillen. Visade sig att han låg på -13% under normalen, vilket inte kanske låter så värst mkt men tydligen tillräckligt för att vi ska komma tillbaka om två veckor igen. Han ligger fortf innom de streckade linjerna på kurvan men man blir ju såklart orolig ändå. Vikten uppskattades till 18-1900 mot normala 22-2300. Sålänge procenten inte blir mer så ska det inte vara någon fara, så nu får vi hålla tummarna att han ligger kvar runt 13 eller att -procenten blir mindre. Man börjar ju såklart fundera om det kan vara nånting jag har gjort fel som gör att han är liten.. skulle jag inte ätit sushi den där gången, den rökta skinkan eller doppat tungspetsen i rödvinsglaset? Borde jag slutat sova på magen tidigare och undvikit helt att sova på rygg? Ja frågorna är många men vem har svaret? Det är bara lillen som vet säkert och det återstår ju att se då. Nu ska jag försöka ta det lugnt och koncentrera mig på att vara gravid och lycklig, inte grubbla för mkt. Har lyckats byta bort min sista jobbhelg nu så nu har jag ingenting att våndas över. Har gått i två veckor nu och verkligen bävat för att jag skulle jobba nu i helgen för fattar inte hur jag skulle klara av det, min foglossning är inte kul nånstans, min aktivitetsförmåga är kraftigt nedsatt (titta, än har jag inte tappat min ATkompetens ;) ) Var på IKEA häromdagen och bara det var en pärs, fick sätta mig ned flera gånger för att det värker så dant i fogarna, riktigt bränner, inte skönt. Måste bli påmind hela tiden om att jag är höggravid men känns ju så töntigt när man inte har magen to go with it, fast det är ju inte storleken som räknas i det här fallet utan hur långt gången man är, och det är ju faktiskt "bara" 6 veckor kvar! Helt sjukt! Men men, så nu är jag alltså leeedig, fram till jan-2011, herregud så skönt! Bara försöka ta det lugnt o ta hand om kroppen och vänta in bebis, min lilla lilla bebis, my own... my precioussss ;)dagens projekt, monterat ihop spjälsängen ...

foto004 (MMS)

dagens projekt, monterat ihop spjälsängen o bäddat:) imorn blir det projekt veckohandla o sen på systers skolavslutning. Nu, äta sockerkaka:)


vi solar lite ja o bebis innan vi tar tag ...

foto067 (MMS)

vi solar lite ja o bebis innan vi tar tag i vad dagen har att erbjuda, vilket blir en hel del vila eller ett ikeabesök, hmmm. Lockar att åka till ikea men gårdagen bjöd på mkt sammandragningar vilket gör min mage öm idag, klokast är nog därför vila :(


anledningen till att vi åkte till åtvid :)...

foto065 (MMS)

anledningen till att vi åkte till åtvid :) en bedside crib! Kanon till vårt lilla sovrum o man kan montera ned sidan o anpassa den till vår sänghöjd, perfekt!


roadtrip till åtvidaberg:) hmmm, vad hände...

foto062 (MMS)

roadtrip till åtvidaberg:) hmmm, vad händer där? Inte mkt men har shoppat lite.


tror det var fler som gillade amningskudde...

foto061 (MMS)

tror det var fler som gillade amningskudden som vi köpt o hämtat ut idag:) om man tänker att Kisen är en bebis, lika stor ungefär, så kan ja verkligen förstå vitsen med kudden. Är ju kanon som stöd ju! Tog dessutom den största så den kan fungera som sittstöd senare oxå:) idag går mina tankar annars åt nellie o henrik som har bf just idag, trots att förstföderskor i snitt aldrig föder på bf så håller man såklart tummarna.


man kan ju inte annat än kasta sig i säng ...

foto054 (MMS)

man kan ju inte annat än kasta sig i säng o mysa med Kisen när man hittar henne såhär:) gick o letade var hon hade tagit vägen, så låg hon tydligen steget före mig:) god natt


vart håller bebis hus? Lite tjock har ja j...

foto053 (MMS)

vart håller bebis hus? Lite tjock har ja ju blivit, men fuskar lite på kortet med o spänner ut o sitter nedsjunken i soffan. Men men, får se på måndag på ultraljudet hur stor han egentligen är:)


sitter i skolan o väntar på en klasskamrat...

foto037 (MMS)

sitter i skolan o väntar på en klasskamrat, vi ska framföra ett rollspel. Dock är han 20 min försenad, eller är det jag som är gravidnojjig o kommit ihåg helt fel? Äh, får sitta o vänta ett tag till iaf, synd att hans telefon är avstängd bara :(