Lite deppig..

Kom hem från barnmorskan nyss o är lite deppig. Är antagligen inget speciellt men när man har varit van vid att ha en väldigt smärtfri graviditet utan krämpor o komplikationer så blir man lite orolig när det väl blir nått. Lillens mått ligger under normkurvan och barnmorskan var lite orolig över ifall han växer som han ska. Så ska på extra ultraljud på måndag för att kolla läget så att allt är ok. Förhoppingsvis så har det bara att göra med att jag har en sån kropp som bär det mesta av bebis o livmoder inuti kroppen än "utanpå" så att säga. Men det är för säkerhetsskull så man kan kolla mått på honom och fostervatten o sånt.
Dessutom så är mitt järn väldigt lågt helt plötsligt, sjunkit mkt på kort tid. Så blev till att åka till apoteket för att köpa mer järn, blev fexim denna gång, brustablett som tydligen ska vara skonsam för magen. Annars var blodsockret bra och trycket. Kg hade kunnat vara lite mer, men 8 kg på hela den här tiden är väl vad man kan räkna med att bebis med allt runt väger, allt resten som man går upp är ju rent fett (eller vätska), 30 kg ska man liksom inte gå upp! Men just nu känns de som jag är lite orolig för allt möjligt. Har haft en del sammandragningar med, i torsdags ex hade jag var 10 min hela kvällen, lite halvroligt när Olle dessutom åkt till Sundsvall på morgonen, han va inte lite orolig, hehe. Men så länge de inte gör ont så ska de inte vara någon fara, men skulle hålla koll på det sa BM. Sedan har det varit väldigt mkt stress på sista tiden, skola, flytt, jobb, städning o upppackning o allt, jag måste lära mig att slappna av.
Nu är det slutspurten i skolan, tenta nästa torsdag sen är jag ledig! då fan ska ja ta det lugnt! Dock kommer ju allt så med att barnrummet ska bli färdigt o så, gör ju inget om det inte är färdigt när han kommer, men man vill ju gärna ha det mesta klart liksom. Jaja.. blir lite "ja ska bara", men men, blir nog bra i slutändan det här, tur jag har så många att prata av mig med. Anna, Nellie (www.naminabild.blogg.se) o Evelina från familjeliv. Emma som jag går i samma fotspår som o föder barn i samband med min 25årsdag typ, Pullan som jag kan ringa när som helst, alla de andra tjejerna som nog lyssnar ivrigt (spec Jojjan som är så bebissugen sjäv), sen självklart räddaren i nöden min Mammi som jag ringer till direkt o kollar och berättar, och Olle har sin Mammi som han ringer o oroar sig till. OCh självklart min älskling som tar hand om mig så bra o som hela tiden har försökt fått mig till att stressa ned - Tänk att vi ska bli mamma o pappa älskling!! <3 Vecka 33den här morgonpromenaden kan jag vänja mig...

foto001 (MMS)

den här morgonpromenaden kan jag vänja mig vid:)


så nöjd över vagnen:) när vi började packa...

foto028 (MMS)

så nöjd över vagnen:) när vi började packa ur rummen så åkte ju även vagnen ut i vardagsrummet. Suttit o beundrat den nu o är väldigt nöjd, glömt hur mkt jag tyckte om den. Bara det viktigaste som saknas nu! Gah!


Intensiv helg..

Helgen började lite nätt med att jag begav mig på cykel i regnet till skolan för att skriva tenta. Har ingen som helst aning hur det gick, var klar på 1,45 så det säger ju kanske rätt mkt, inte bra! Sedan cyklade jag åter i regnet hem till lägenheten för att vänta på Olle som var o bytte däcken på bilen med pappa. Tillsammans åkte vi sen till nya lägenheten och fixade och donade så att all papp och skit åkte bort så vi kan möblera på lördag när alla grejjerna körts dit. På kvällen var jag helt död sen, hade tänkt en bio med Zanny och Mary men blev hem till mor o far istället på mat och ost o kex.
Idag vaknade vi sent och det var lite halvsurt med tanke på att vi skulle hinna med så mkt. Började packa jänet i lägenheten och insåg snart att vi äger fan inte så mkt grejjer, hehe.. blir nog en lätt match o flytta,, hrrrmm.. lätt för mig o säga som ska jobba i helgen istället för att åka med flyttkartonger ;)
Antar att veckan som kommer kommer bli rätt intensiv den oxå, har ju en del och dona med, pluss skolgrejjer. Skulle vara himla skönt o vara helledig nu asså, bara dona med lägenheterna, men icke sa nicke.

Gick in i graviditetsvecka numero 30 idag med.. om jag ska vara ärlig så är jag lite besviken på graviditeten, trodde att det skulle vara mkt värre, peppar peppar! Visseligen har jag varit rätt trött och haft ont i fogarna och lite sånt strul, men antar att man bara hört om det värsta som hänt folk så trodde väl att det var det jag hade att vänta mig med.
Nu för tiden är det inte så starka sparkar från lillen längre utan märks att det börjar bli trångt, man liksom ser hela magen rulla från ena sidan till den andra istället eller helt plötsligt peta ut på ena sidan bara. Har börjat få som mjölksyra i magen med, antar att det kanske är sammandragningar? Tänk att ungen är ca 40 cm lång och väger över 1 kg nu! En unge som ligger I MIN MAGE, alienvarning asså! hehe
Börjat bli lite sugen på onyttigheter, har ju inte haft några cravings direkt, tror mer att det där är ett påhitt bara för att man som gravid "får" äta. Men nu har jag börjat bli lite sugen på typ bakelser och lite sånt gott, dock har jag ju inte gjort slag i saker och köpt det, det är väl det som skiljer mig från tjockis-gravidtjejerna ;)


vem vare som sa att jag ska föda barn om 1...

foto011 (MMS)

vem vare som sa att jag ska föda barn om 10 veckor? Börjar starkt tro på att barnmorskan räknat fel! Har kanske i själva verket 6 månader kvar! Ha ha!