Nu är första delen av dagen avklarad. Bvc ...

mms_img-21336273 (MMS)

Nu är första delen av dagen avklarad. Bvc o handling. Gick jättebra på bvc, Sockerbiten väger nu 3720g o är 51,5 cm lång, så det var en bra viktuppgång o hela 1,5 cm uppåt. Inte för att jag är orolig för vikten på lilla madame ;) hon äter som bara den, standard är var tredje timma o då slukar hon ca 100ml :) Vägde Fred med på ståvågen, vet inte hur korrekt det blir men den vissade iaf 10,9 kg. Så honom går det ju heller ingen nöd på ;) Efter bvc var det veckohandling på willys o provade selen jag budade hem på tradera, funkade jättebra! Dock blir han ju lite otålig när det inte händer så mkt, tex när pappa skulle prova kläder också.. Sen blir ju allt inte bättre när man är trött också. Så nu sover båda skrotarna o jag med snart, ladda om för kalas för min lillasyster som fyller 24, blir hem till hennes boende hela familjen o släkten på tårta :)


Idag var det vila, imorn blir det full rul...

mms_img103443284 (MMS)

Idag var det vila, imorn blir det full rulle. Vi ska börja dagen med första besöket på bvc för Freja. Det ska bli himla intressant o se va hon väger. Min mor o jag misstänker nämligen att dem kollade av vågen fel på BB då hon dagen efter hade gått ned nästan 200g, men men.. Det är väl ingen big deal egentligen, men som sagt intressant o se hur mkt hon tjockat på sig på 1,5 vecka, lilla skruttan :) sen blir det veckohandling följt av kalas på em. Späckad dag som sagt, så ingen vila alls imorn, hoppas vi hinner med en vila för Fred bara, annars blir dagen inte lika rolig :-S


Idag tar vi det lugnt. Gårdagens aktivitet...

mms_img820282892 (MMS)

Idag tar vi det lugnt. Gårdagens aktiviteter har gjort mig utpumpad idag, plus att Freja inte varit riktigt nöjd i natt. Det är magen som krånglar lite, men det är inte konstigt egentligen, det får man nästan räkna med med ersättning. Efter ett varmt bad kom det en rejäl omgång i blöjan på kvällen o sen framåt 04 igen. Kan inte va kul med magknip i den där lilla magen :( Iaf, så idag blir det en vilodag. Tror vi får göra så, en dag med aktiviteter o sen en vilodag. Fred vill ju dock helst ha aktivitet i all oändlighet, hehe, det blev promenad med pappa o Kisen på morgonen o sen lite rita. Dock passar pennorna bättre i mun än mot pappret, gott ju ;)


Varit på första shoppingturen med dubbelv...

mms_img-14927526 (MMS)

Varit på första shoppingturen med dubbelvagnen. Gick rätt smärtfritt, blev o ha Fred uppe o Freja nere så han kunde se lite bättre. Det enda svåra var att man inte riktigt visste hur lång vagnen var så det gällde att köra försiktigt så man inte dundra i någonstans. Vi var på jakt efter skor till Olle, men det va inte mkt som passade i smaken. Dock hittade vi ju annat roligt ;) som smink till mig o en rostfärgad tjocktröja från carlings. Sen köpte vi även en till "boken om mig", till Freja då. Tycker om den boken så mkt till Fred så då köpte vi en likadan till henne med. Se om jag börjar fylla i o klistra in lite redan ikväll när barnen somnat. På tal om sova så är det faktiskt dags för vila här, behövligt som vanligt :)


Freddie är inne i nån period när det mesta...

picsin_131457029 (MMS)

Freddie är inne i nån period när det mesta inte duger. Allt som är nej är dessutom det mest intressanta. Oftast kryper man runt o smågnäller hela dagen också, utan att nått egentligen är fel. Men antar som sagt att det är nån fas bara, eller kommer det vara såhär tills han är typ 20 nu?? ;) Som tur är så är ju Olle hemma 6 veckor till och det hjälper ju himla mkt att man är två. En stor eloge till mammor som har två hemma själv om dagarna, ingen förskola och dessutom ammar! Hur klarar man det?? Jag skulle inte klara det!


Dagens outfit :) Idag har John o Linda var...

mms_img-18296888 (MMS)

Dagens outfit :) Idag har John o Linda varit o hälsat på o fikat. Freja fick vara lagom socker(bit)söt i rosa o rosetter :) Dock sov hon sig ju genom hela myset i Lindas famn. Funderar på hur mkt en nyfödd sover egentligen?? Är det normalt att dem bara vaknar för mat i princip? Jag borde ju inte klaga såklart, men hönsmamma som man är ;) Funderar också på om jag ska ringa bb på måndag o be dem kolla gulheten igen.. Annars så är det rätt bra idag, jag mår bättre och det beror nog på att Olle beordrade mig i säng med proppar igår och tog med sig Freja ut i vardagsrummet i cribben. Så jag sov heela natten i ett svep till 07 ca, jätteskönt o behövligt!


Nyvaken Freddie.. På sista tiden så har ha...

mms_img-11232248 (MMS)

Nyvaken Freddie.. På sista tiden så har han blivit jättemysig när han precis har vaknat. Man står med honom i famnen o gungar lite o tittar ut genom fönstret på bilarna. Han lägger oftast huvudet mot bröstet o ligger så tills han vaknat till. Detta är en lycka för mig kan jag lova då han inte är speciellt gosig så annars. Han kan ju inte sova med oss i sängen för då kommer han inte till ro, utan måste sova i sin säng. Så jag är överglad över dessa små stunder, min lillskit :)


Nu finns det inget som håller mig ifrån tr...

mms_img-21381297 (MMS)

Nu finns det inget som håller mig ifrån träning längre. Ingen mage i vägen, inga sammandragningar, ingen foglossning o inga slitna springskor! Suktade efter ett par easytone redan efter Fred var född men blev aldrig att jag köpte några eftersom vi blev gravida igen o visste att jag inte skulle palla o ut o springa massor då. Men nu har jag ju en sån bra sambo som hade det där i bakhuvudet när jag fyllde år så då fick jag dessa, eller är det för att han tycker att jag behöver gå ned i vikt nu? ;) Skönt ska det iaf bli o komma igång när man också har nytt att ha på sig. Dock väntar jag lite till, det där om foglossningen va lite lögn faktiskt, känner av den till o från o vill gärna att det läker först. Men sen så!! :)


Bra natt, Sockerbiten sover sig genom natt...

mms_img-90903422 (MMS)

Bra natt, Sockerbiten sover sig genom natten med vak för mat bara var 4e timma ungefär. Dock är hon väldigt förtjust o ligga groda, precis som sin bror, o det får hon inte göra själv så då blev det på mitt bröst hela natten, jag klagar inte ;) På fm idag kom sötaste Eve o Li o lekte. Eller Li o Fred lekte o Evelina myste med Freja :) Fick jättefina presenter till Freja, tummen-mys :) Efter besöket så var jag o Fred helt slut så vi sov i nästan 3 timmar, så skönt! Så sen begav jag o Fred o Kisen ut på min första kortprommis. Det blev inte långt men en bra start, skönt o känna att man kan röra på sig utan att man är helt död efteråt, det gillas!


Slutbesiktning.. Idag efter en mysfika med...

mms_img-31707707 (MMS)

Slutbesiktning.. Idag efter en mysfika med min höggravida vän, o förmodad vapendragare detta föräldrarlediga år, Emma så var vi på BB för slutvikt o bilirubin på Freja o hb på mig. Freja gick genom med lite extra ordinering av sol bara. Hon vägde 3450g så vi kunde öka maten lite extra med. Dock gick inte jag genom prickfritt.. samma låga hb som när vi skrevs ut så måste öka tabletterna till 2 om dagen, usch.. Så inte så konstigt att jag är så trött alltså! Längtar så himla dant nu till jag är återställd, känner mig så himla invalid, har jätteont i svanken med så kan knappt bära. Vilket resulterar att Olle får dra stort lass här hemma, stackaren, så han blir ju med sjukt slut. Men men.. snart så! Det blir ju bara bättre nu o vi är så lyckliga ändå, lilla familjen <3


Jag är inte gravid längre!!! Herregud, nu ...

mms_img-21377199 (MMS)

Jag är inte gravid längre!!! Herregud, nu har det sjunkit in tror jag, hehe. Jag kan böja mig framåt utan att magen tar emot, jag ser mina fötter utan problem o jag kan sova på magen! Så himla skönt! Dock är det ju såklart mysigt med gravidmage men som jag skrev mkt så är det rätt jobbigt framåt slutet faktiskt. Vägde mig iaf igår o inspekterade kroppen sådär 3 dgr efter förlossning. Vågen stannade på -8 kg o magen är påväg o dra ihop sig riktigt bra. Barnmorskorna på fl undrade om jag verkligen ens hade varit gravid ;) Dock blir det att äta ordentligt o ta hand om kroppen bättre denna ggn så jag inte hamnar på 55kg igen, var inte så klädsamt på mina 171cm :-S


Nu har vi äntligen fått komma hem.. Var he...

mms_img853280904 (MMS)

Nu har vi äntligen fått komma hem.. Var hemma igår efter 21 o det va sååå skönt att få sätta sig i sin egen soffa o sen i sängen :) sjukhussängarna är sjukt hårda och det gör ju inte det hela bättre av att jag verkligen har träningsvärk i varenda muskel i kroppen! Fick kämpa lite mer vid krystvärkarna denna ggn än med Fred, antagligen för att Freja också var nästan 1kg större! Hehe.. Vi fick stanna kvar för extra koll av mitt HB, förlorade mkt blod, mer om det i förlossningberättelsen framöver :) Nu mår vi iaf bra o vi myser till fullo. Hon är ett litet matvrak o en riktig tuttfia, tuttar på som bara den på napp och fingrar :) Idag fyller jag även år, och min familj kommer hit o firar i em, vilket även innebär att Freddie kommer hem! Han har varit o tittat på lillasyster på BB, men nu äntligen så kommer han hem o vi börjat vårt liv på riktigt, Jag Olle Freddie o Freja, kommer vara den bästa födelsedagen någonsin <3


Sockerbiten är här! 20.08 20/8 föddes vår ...

mms_img-10696879 (MMS)

Sockerbiten är här! 20.08 20/8 föddes vår lilla Freja Ingrid Linnéa efter endast 3 timmar på förlossningen o lustgas som smärtlindring. Med sina 3605g och 50cm så gjorde hon morfar till den solklara vinnaren i Sockerbits-bettingen, skillat! :)


Sockerbits-betting! 8e strykningen, sorry Olle och Sandra!


Om ni vill vara med och betta på Sockerbitens ankomst så skriv i kommentaren ert bet. Det vi gissar på är datum, vikt och längd. Om det är till nån hjälp eller inte vet jag inte, men Freddie kom på BF-9 vägde 2725g och var 47cm lång. Dock vet vi ju att denna damen är något större enligt mätningarna iaf =)
Än sålänge har vi följande bets:


10 augusti - Jossan 2995g, 49cm

12 augusti - Malin 3256, 50cm

14 augusti - Linda 3145g, 50cm

15 augusti - Jag 3600g, 53cm

16 augusti - Pullan (Emelie) 3560g, 52cm

17 augusti - Mormor Bittiz 3490g, 50cm

18 augusti - Frida (Jossans kompis) 3085g, 50cm

19 augusti - Olle 3469g, 52cm 
                 - Sandra 3350g, 51cm

20 augusti - Farfar Lars 3247g, 52cm
                 - Linsan 3850g, 50cm
                 - Zarah, 3100g, 50cm
                  - Morfar Steven 3600g, 51cm

21 augusti - Zanny 3345g, 51cm
                - Carro 3570g, 50cm
                 - Emma 3130g, 48cm

22 augusti - Evelina & Li 3392g, 52cm
                 - Linda & Axel 3460g, 48cm
                 - Jacqueline 3190g, 51cm

23 augusti - Nellie 3685g, 47cm

24 augusti - Farmor Monika 4160g, 50cm

25 augusti - Linda (kusin) 3426g, 52cm

26 augusti - Lorelai - mamma till Nathalie och Elias 3470g, 52cm

BF - 26 augusti

28 augusti - Jojjan 3450g, 51cm



Lite kul va? Så får vi se vem som kommer närmst! Gillar verkligen att majoriteten gissar innan BF, farmors bet på vikten gillas dock inte lika mkt, hehe ;)


I väntan på pappa.. Lilla klätterungen är ...

picsin_131375898 (MMS)

I väntan på pappa.. Lilla klätterungen är det ingen hejd på nu, han klättrar upp överallt! Favoriten är soffan i arbetsrummet för den står ju så perfekt till vid fönstret så då kan man titta på alla bilar och vattnet i Strömmen :) Att mamma sätter hjärtat i halsgropen varje gång man ska ned igen är inget man bryr sig om såklart ;) Snart kommer Olle hem med, då blir pappagrisen glad, antar att han är lite trött på mig när vi är med varandra hela dagarna, hehe..


Idag har pappa Olle lagt sitt bet, bland a...

Idag har pappa Olle lagt sitt bet, bland andra.. Men det tror jag ju inte riktigt på. Känns så enerverande när man från typ vecka 30 gått med sammandragningar o tom barnmorskan trott att man ska få tidigare, o så händer inget :( Sen när Fred också kom på BF-9 så hoppades man ju att det skulle bli liknande denna gången. Fast jag vet ju att alla graviditeter är olika, men ändå.. suck! Så sjukt att man längtar efter smärta, haha. Längtar till att andas mig genom värkar, andas lustgas o tom till de gigantiska bindorna o kasslertrosorna! Kom igen nu Sockerbiten, vi längtar så efter dig och är så nyfikna på hur du ser ut! <3


Nått att drilla Freddie till sen..



Tack Zarah för denna fina tillägning! Så himla söt! Tror jag ska börja drilla Fred med detta snart, skulle ju bara vara så coolt, eller hur? ;) Som tur är så har jag också just den livekonserten på dvd hemma. Så kanske dags att börja sätta på den istället för barnkanalen på morgnarna. Dessutom så visar han inte så stort intresse direkt av barnkanalen, aldrig dragits till tvn nått vidare förutom för att banka på den, hehe. Men detta är ju ändå musik, och inte vilken musik som helst sen heller. Han måste ju leva upp till personen han är namngedd efter, Freddie Mercury <3

Dille på nagellack.. Ja, jag har fått en l...

mms_img155350477 (MMS)

Dille på nagellack.. Ja, jag har fått en liten hang-up på att alltid ha nagellack på. Tog bort det gamla häromdagen men orkade inte samtidigt måla på nytt så gick utan både på tår och fingrar ett par dagar, inte okej! Och det kändes så naket, o framförallt fult! Att måla naglarna blir liksom en liten lyx för mig, en liten grej som gör att jag känner mig lite fin även om jag går omkring en dag osminkad o ohårad. Det här nagellacket är från Depend, hur många färger finns det inte att välja på från Depend? o hur billigt är det inte? Kanonlack med ju!


Vi tog oss en kortispromenad upp till affä...

mms_img-34600988 (MMS)

Vi tog oss en kortispromenad upp till affären när Olle kom hem. Kände att jag va tvungen att göra nått iaf, trots fogarna. Fast det gick väldigt bra ändå, inte alls lika ont som igår. Återstår väl o se hur det känns imorn iof. Glass blev det också :) Fred är inte så förtjust dock, grinar illa så fort han smakar men tror det är för att det är kallt för han vill ändå ha, tokungen :)


Inte mkt aktivitet idag heller..


Meningen med dagen var att vi skulle busa med Eve och Li. Men imorse (läs kl 09) när jag tog upp Fred för dagen så var hans ögon igenklistrade igen, suck! Dock har dem inte fortsatt vara nått nu under fm men ville inte riskera att smitta Li nått. Inge kul alls med unge som har igenkläggade ögon hela dagarna, nog rätt jobbigt för dem. Så, det blev alltså ytterliggare en dag utan någon vidare aktivitet på schemat. Dock hade jag redan börjat göra mig ordning innan vi bestämde att vi skulle flytta på play-daten så passade på och tog extra lång tid på mig när det ändå sen kom till Freds fm-vila och fixade håret lite extra. Känns skönt o göra sig lite extra fin. Man blir lite halvt deprimerad av att gå runt i myskläder och uppsatt hår hela dagarna faktiskt. Får se vad vi hittar på när Fred vaknar igen, kanske kanske en tur till affären för att köpa lite nya nappar. Tror visst herrn slarvat bort alla utom en! Känns ju även som lite bortkastat smink och hårprodukter om man bara ska sitta inne o uggla hela dagen ;)

Tänk om man hade orken och kraften i kropp...

mms_img-53903469 (MMS)

Tänk om man hade orken och kraften i kroppen att göra nått! Natten va lite tuff med nappinstoppning o välling som ändå inte dracks upp. Sen som topping på det så har man en sambo som är genomförkyld o därför snarkar satan, mer än vanligt! Så inatt blir det soffan för honom annars blir det ingen sömn för mig inatt heller. O imorn vill jag inte va så trött som idag för då är det bus med Evelina o Li, kanske sista chansen innan Sockerbiten kommer. Så, idag tar vi det så lugnt vi kan, skickar Olle o handla själv ist, för mat behövs ju. Jag o Fred underhåller oss med att kasta boll med Kisen, både Fred o Kisen gillart o håller på lääänge, då kan mamma luta sig tillbaka i kuddhörnan o titta på :D


Kom på en möjlig orsak till foglossningen....

mms_img-50348090 (MMS)

Kom på en möjlig orsak till foglossningen.. Jag (o Fred som ni ser) dammsugade ju igår. Jag var så himla rastlös efter att inte gjort nått på en vecka typ så då åkte sugaren fram. Dock när jag tänkte efter så va det samma visa förra veckan när jag dammsugade, ont som satan i fogarna på kvällen då. Så vad vill jag få sagt med det? Jo, nu slutar jag med allt hushållsarbete ;) I wish iaf, kommer va igång igen i veckan, haha!


Foglossningshelvete!! Är så himla sur och ...

mms_img206108250 (MMS)

Foglossningshelvete!! Är så himla sur och less just nu. Freddie sov hos mormor inatt efter kalaset så jag sov ut till halv 11 och allt kändes kanon i kroppen efter lite extra sammanhängande sömn. Men ack vad kroppen kan luras. Lagom till jag hade sminkat mig o fixat iordning för att vi skulle åka o handla så fort Olle kom hem från bio med min lillebror så slog det till. Som blixt från klar himmel! Kan inte ens gå för det svider och värker som bara den. Så nu blev jag beordrad sängen av Olle :( Jag ville verkligen iväg, även om det bara är till affären så är det skönt för mig att göra nått nu når Fred varit sjuk o man varit innesittande en vecka. Suck! Varför just idag?? O fan om det inte går över till imorn, hur ska jag klara veckan när Olle jobbar 8-16? Kan ju inte gå o allra minst då bära Fred när han ska upp ur säng, i matstol eller skötbordet :-S Jag säger som jag sagt förr, I CURSE U FOGLOSSNING!!


Kalas hos min lillabror.. Då kommer kaveln...

mms_img630091453 (MMS)

Kalas hos min lillabror.. Då kommer kaveln fram o min knäppa hund är inte sen att hänga på. Hon älskar ju så fort man bara rör vid henne så en sån här kavel va ju himmelriket. Och iof förstår jag henne för den va fasen helt gudomlig under fötterna, så den kommer med hem och eventuellt tom ned i BB-väskan :D Smart va, speciellt om man har en sambo som inte har så pass starka massage-nypor som man kräver ;)


Föräldrarmöte inför inskolning på förskola...

mms_img-15722397 (MMS)

Föräldrarmöte inför inskolning på förskolan. Vi har ju fått plats på en förskola här 3 min ifrån och nu ikväll va vi där på lite info. Va spännande men lite lustigt också. Tror ju aldrig det skulle bli några problem o lämna honom där, snarare mer för mig kanske. Att inte vara orolig liksom. Men de som jobbade där verkade bra och vi kände att dem skulle vi känna oss trygga med. Det som inte känns lika tryggt är bara att dem är 19 barn på 3-4 personal. Låter det inte lite lite, eller är det så nu för tiden? Majoriteten på avdelningen är också under 3år så det är ju vääldigt mkt småbarn på 3 personal. Aja, vi ska iaf dit o kolla läget en dag med för att se mer hur det funkar.. Känns lite scary att lämna ifrån sig sitt barn sådär, men antar att dem vet vad dem gör ;)


Barnmorskan.. förhoppningsvis sista gången!



Idag var det barnmorskebesök, min riktigta barnmorska har semester så fick gå till en annan. Men hon var minst lika bra och vi pratade om ditten och datten. Dock ville hon heller inte försöka sig på en uppskattning på Sockerbitens storlek, suck! Jag som är så nyfiken! Fast jag förstår ju att de inte vill göra det heller, ifall det blir helt fel och så får de skit för det sen. Sen är de ju inte experter på att känna sådär heller. Men hon trodde iaf enligt tillväxtultrat vi var på och på kurvan att det är en normalstor bebis. Vi får väl se då. Nu känns ju väntan olidlig nästan! På tisdag så är det samma vecka+dag som Fred föddes i, men det säger ju inte ett skit egentligen utan hon kommer ju när hon bestämmer. Är ju faktiskt lite det som är charmen med, att man inte vet. Tror faktiskt att det skulle kännas lite tråkigt o få ett datum bestämt. Det enda är ju att jag är så himla dum som redan nu går o väntar, eller egentligen har gjort i en vecka typ. Normalt sett så kommer ju inte bebisar 3 veckor innan BF. Jag ska nog sikta in mig mer på nästa vecka, som i bettingen, 15e skulle vara perfekt! =)

Blev ingen salva till ögonen då hon såg at...

picsin_131300067 (MMS)

Blev ingen salva till ögonen då hon såg att det läkte bra av sig självt o inte var en bakteriell infektion utan pga av förkylningsvirus. Men då vet vi det iaf, better be safe.... :D Hon rekommenderade ist svart te eller kamomillte o badda med. Första ggn jag hört en läkare säga det, hehe. Men det ska tydligen va antiseptiskt, så why not? :D Hämtade på vägen hem ut ett paket istället, innehållande en clear eyes (kommer behövas framöver) och en sminkpalett med 120 färger. Den va inte vidare dyr så tänkte att den nog inte skulle vara den bästa, men testade dem röda o pigmenten va faktiskt helt okej, kul! Så nu kan jag sysselsätta mig lite i väntan på Sockerbiten ;)


Blev en tur till vårdcentralen för att för...

mms_img391551137 (MMS)

Blev en tur till vårdcentralen för att förhoppningsvis få lite salva till ögonen, är visserligen bättre idag men det har hållt i sig i en vecka så för säkerhetsskull liksom..


Nya favoritplatsen.. I en tygkorg :) främs...

mms_img-18653566 (MMS)

Nya favoritplatsen.. I en tygkorg :) främst nog också för att det ligger massa grejjer i som man kan stå på o nå högre upp ;) ögonen börjar bli bättre, dock fortf variga o febern hänger i. Idag blir det o va med pappa på em för då ska jag få håret fixat av min frisör, va bra det är med frisörer som gör hembesök ;) Linn kommer förbi med så blir lite go-fika medan färgen sitter i.. Skönt o få håret fixat innan fl, slipper jag tänka på det på ett tag framöver :)


Så här glad kan man vara trots ögoninflamm...

mms_img659075737 (MMS)

Så här glad kan man vara trots ögoninflammation o feber.. Natten till idag sov han oroligt o vaknade flera gånger, så vi förstod att nått va på g. Men när ögonen va helt kladdiga imorse så blev jag lite fundersam, trodde det alltid smittade mellan barn, men vad jag vet så har varken Li eller Axel som vi lekte med i veckan ögoninflammation, så var kommer det då ifrån?? Aja, få se hur bra jag o Olle klarar oss med, så som han klänger. Sist jag hade ögoninflammation var ju när jag var liten o vad jag minns så va det ju inte så värst kul :(


Shoppar sista sucken till Sockerbiten.. Do...

mms_img-11191567 (MMS)

Shoppar sista sucken till Sockerbiten.. Dock inte i willyspåsarna kanske ;) Blir en del från apoteket o lite mer från H&M till bb-väskan, så nu kan vi snart åka in tycker jag :) drömt 3 nätter i rad nu att jag antingen har fött eller ska föda, hoppas på sanndrömmar :)


Test..

_facebook_-16010 (MMS)

Test..


Klätterapan i farten.. Nu har jag äntligen...

mms_img-10396140 (MMS)

Klätterapan i farten.. Nu har jag äntligen, efter 6 veckor fått tillbaka min xperia sex, eller rättare sagt så skickade de tillslut en ny för det va för mkt fel på den gamla. Så nu kan jag mobilblogga igen :) om bilderna blir bra dvs? Bäst med ett test här innan jag "ropar hej" :-S


Napprensning..



Nu när Fred kommit på hur man klättrar upp överallt, soffan, sin byrå, badkaret m.m så fick han tag på nappburken som vi förvarar alla nappar i. Den hade vi inte kollat i på länge, för han har ju sina favoriter. Jag tog iaf ned burken på golvet och Fred satt o provade ut varje napp, INGEN av de gamla napparna dög. Så kul att se, han får tag på en napp, stoppar den halvägs in i munnen o grimaserar, hehe. Så nånting är det som inte stämmer med dem gamla napparna. Likadant var det i tisdags när Linda och Axel var här. Axel hade en precis likadan napp som Freddie har. Dock så är det annat material i själva nappdelen. Men han envisades med att sno nappen från Axel för att sen grimasera halvvägs in i munnen och spotta ut den, hehe, såg så roligt ut.
Iaf så kände jag att det inte fanns nån anledning till att spara dessa gamla nappar. Ingen idé o spara dem till Sockerbiten liksom, hon kan gott få nya nappar, så dyrt är det ju faktiskt inte! Så jag hivade dem rätt ned i soppåsen. Dock har jag sparat hans allra första napp, den som han tog redan på BB. Den vet jag inte om jag kommer kunna göra mig av med, lite speciellt liksom, kalla mig knäpp kanske? ;)

Tvättat alla Sockerbitens kläder..



Såå, nu är Sockerbitens alla kläder äntligen tvättade och klara att vikas ned i lådan igen. Det tog sin lilla tid o få allt upptvättat. Jag är så nojjig att nått ska färga av sig så vissa maskiner gick bara med nått plagg i, ekonomiskt va? men allting klarade sig iaf! Nu bara till nästa projekt.. o välja ut vilka kläder som ska med till BB! Allt är ju såå fint, men lät väl åka med ett par ombyten ändå eftersom man aldrig vet om hon kommer kunna ha prematurkläderna (inte stor chans) eller måste gå på strl 56 direkt ;) Får ta med ett par stycken i varje storlek tror jag. Annars har jag nog det mesta tror jag, det enda som jag insåg att jag inte hade var en enkel hjälmmössa, har en som är rosamönstrad men den hör ihop med en body så då passar inte den direkt på BB. Så blir att försöka få tag på en enkel vit, rosa eller röd. Känner jag mig själv rätt så fixar vi det redan nu i helgen ihop med massa andra grejjer jag skrivit upp som ska ned i BBväskan, lite salvor, krämer och värktabletter som är slut..

Babyshowern..




Åh vad jag är nöjd över hur babyshowern blev.. det var en lång dag med dekorationer, shopping och bakning. Men som sagt, oh så bra det blev till slut. Min mamma är också så bäst som har hjälpt till så himla mkt, utan henne hade det heller inte blivit så bra som det blev, du är bäst mami!

Vi började iaf showern med lite champagne och mingelsnack, sen när alla hade kommit så serverades det kyckling och pastasallad. Mycket gott! Därefter blev det lite tipspromenad som handlade om Sockerbiten eller frågor som "Vem suger bäst?" som skulle komma att avgöras i tävlingar senare på kvällen. Efter tipspromenaden blev det lite presentöppning och fika i form av rosa tårta och cupcakes som vi fixat. Sen brakade tävlingarna loss. Det var jätteroligt o sitta o titta när tjejerna tävlade i vem som suger upp dricka fortast ur sugrör, vem som fick in flest mashmallows i munnen, vem som åt upp citron och krämbulle fortast, vem som fick sex på tärning fortast, vem som fick ned gummiband från näsan till halsen först m.m m.m m.m.. Den som var absolut bäst på sina grenar var Carro såklart och hon kammade därmed hem hela 3 t-shirts som vi hade fixat plus en champangeflaska. Den roligaste var ju då "jag sög bäst.... på Monicas babyshower" ;) Hihi. Därefter så vart det drinkar och mera skitsnack och sen så hade jag förberett ett filmmusik-quiz, skiitkul var det! Var musik ifrån filmer som Titanic, Dirty Dancing, Grease, Pirates, Harry Potter m.fl. Den som var bäst på detta var Jacqueline och hon fick därför med sig hem ett paket med rosa muggar.
Ja det vart mycket lyckat och jag är så nöjd över alla presenter och att alla kom och gjorde kvällen så fin. Det var jättevarmt och regnade lite men vi kunde ändå sitta ute heela kvällen fram till 00. Tack alla mina tjejer!! Ni är bäst! <3

Efter alla gått så däckade jag ned i min systers säng och sov som en gris fram till 11.30 morgonen efter.. DET var efterlängtat med kan jag lova, och välbehövligt! Märktes dagarna efter att jag hade fått sova ut på ett annat sätt. Blir liksom annorlunda att sova borta och att ha propparna i öronen fast man är hemma när Olle går upp på natten.. Sova är verkligen nått jag prioriterar nu! Ne nu blir det att däcka ned i soffan med lite rabarberkräm som jag gjorde förut idag och kolla vidare på "livet på BB" =)

Graviditet 1 vs 2 - vecka 37.. snart 38



Gamla magen vs nya magen ;) Gamla magen verkade vara mer runt och nya mer spetsig, eller? Känns som nya magen också börjar längre ned. Annars så är det väl inte så himla stor skillnad. Dock känner jag ju som sagt att hon är större än Fred, hon tar ju upp mkt mer plats i magen och bökar runt och buffar på ställen som inte han gjorde. Har ju börjat få känslan av att magen nästan ska spricka nu, det kommer jag inte ihåg att jag hade med Fred. Dessutom så tror jag att jag hittat en bristning, jag som letat och letat varje gång jag smörjt in mig bara för att det är en av de sakerna jag nojjat mig över att få. Dock sitter denna bristning, om det nu är en bristning, mitt emellan piercinghålet och själva naveln, så det gör inte så mkt. Hellre där än mitt på magen eller längs sidorna..

Roligt med alla bets på Sockerbits-bettingen =) Bara kommentera så fyller jag på om det är nån mer som vill vara med. Ska bli himla intressant runt den 10e där sen när gissningarna börjar, få se hur många man får stryka, eller inte ;)

Besök hos barnmorskan..



Idag var jag hos barnmorskan, för sista ggn får vi hoppas då hon går på semester i 2 veckor nu med. Allt ser fortfarande bra ut, hon ligger nästan exakt mitt på kurvan, har bra hjärtslag, mitt järn och blodtryck är bra.. Ja så det är inte så mkt att berätta egentligen. Vi pratade lite preventivmedel bla också, fick reda på ett relativt nytt som heter Nuvaring, nån som hört talas om? Fick iaf med broschyr hem som jag tänkte läsa sen och se vad jag tycker, kanske kan va nått. När vi diskuterade storleken på Sockerbiten igen ville hon inte gissa på vikt, men hon trodde att jag bar henne rätt långt in i kroppen, därav sparkarna nästan i ryggen med. Sen fyller hon ju upp hela vägen från blygdbenet upp till bröstbenskanten, så man vet aldrig, jag siktar ändå in mig på närmre 4 så är jag garderad, hehe. Hon ligger rätt långt ned med, men är fortf lite lite ruckbar, men det är vanligare som omföderska att barnet inte fixeras förrens nästan vid förlossning så det är ingen fara heller. Rätt skum känsla när jag gick därifrån att jag kanske inte ska träffa henne mer, både vill och vill inte liksom. Hon är superbra, men vill ju ändå att Sockerbiten ska komma inom två veckor så då vill vi ju inte ha några mer besök, bara efterkontrollen sen, aja.. vi får väl se..

Paketöppning..


Här kommer även ett litet axplock ifrån när vi hade kalas hemma hos oss när Freds kompisar och mammas kompisar fick komma och fira. Måånga leksaker blev det, och mååånga som blinkar och låter, hehe. Mig gör det dock inget, jag blir väl van antar jag när jag hör det hela dagarna, men Olle däremot har inte lika lätt att "stänga av", hehe. Det stora paketet han öppnar är ifrån favvo-mostrarna och var ett stort bilgarage/tvätt. Den går varm här hemma kan jag lova, jättekul med bilar ju.. plus att det låter när man åker upp i hissen och när man tankar ;)

Första tårtan och första födelsedagen..



Freds  första födelsedag firades med pompa och ståt hemma hos mina föräldrar med massa kakor och paket och självklart den alldeles första tårtbiten nånsin! Och det gick hem som ni ser ;) Till en början undrade han va fasiken det va vi räckte honom men när han väl fick in en bit i munnen så fanns det inge stopp. Han körde tillslut med båda händerna växelvis rakt in i munnen, hihi. Tårtan som var specialgjord av mormor bestod av sockerkaksbotten, mangopuré, grädde och jordgubbar.. mumma för en ettåring med andra ord! Helt sjukt att han redan är ett år! Vad hände liksom? Ett år känns ju som sjuukt lång tid, men det har gått så himla fort! snart får man inte bära och gosas längre för då är man utbytt mot en liten snärta som är 25år yngre, hehe. Jag hoppas dock att vi kommer ha en sån där riktigt jobbig mamma-son relation när han blir äldre, som pussas och kramas o gör flickvännerna avundsjuka på svärmor, mohahahaha ;)
Nerå, men finns nog inget bättre i hela världen än att få barn, så som man älskar sitt barn älskar man fan inget annat, helt sjukt mkt alltså! Min lilla skitunge, Freddie, älskar dig mest av allt <3

Graviditetsvecka 37..


Vecka 37, and still goin strong.. eller? Nja, kan jag inte väl direkt säga. Foglossningen har kommit tillbaka ordentligt nu, men känns egentligen inte som att det gör nånting för nu är det ju sluttampen och då kan man inte räkna med att vara tipptopp tycker jag, det ska liksom kännas lite vid det här laget att man är gravid ;) Sen har jag skapligt ont i ryggen nu för tiden med, går liksom inte att sova vidare bra.. men men.. vad gör det när man ändå har världens bästa sambo som beordrar en till sängs för att vila fast man själv inte tycker man behöver. Så jag får min sömn ändå, även om den inte är i ett svep på natten. Sammandragningarna har gett med sig lite nu, antagligen pga antibiotikan jag ätit i 5 dgr nu för UVI. Läste ju nånstans att det kunde ha koppling till varann så bad ju få lämna ett prov för odling, konstigt att inte min BM själv bad om det, men iaf så hade jag ju UVI iaf så nu är den behandlad och förmodligen borta. Får se om vi ens hinner ta en ny odling för det ska tydligen göras 3 veckor efter behandlingen är avslutad, och då hoppas jag ju på att hon faktiskt redan är född.
Annars kan jag säga att jag känner mig rätt lugn och harmoniskt just nu. Kan hända vara för att alla dem här helgerna som varit fullspäckade nu är förbi eller så är det för att jag sovit hos mamma o pappa i helgen och vilat upp mig plus att Fred dessutom sov kvar där till idag. Vilket gjorde att vi fick sova uuuut =) Mkt skönt! Förmodligen är det en kombination av allt. Nu kan hon faktiskt få komma när som helst, Olle har sagt nu på söndag men det tror jag verkligen inte, jag har satsat på den 17e =) Tänkte göra ett till inlägg där ni kan ge era chansningar i kommentaren, lite kul va? =)