Barnmorskan och tillväxtultrat idag..



Yes! Idag var det den efterlängtade dagen då vi var på tillväxtultrat, äntligen! Och faktiskt, peppar peppar, så behöver vi inte komma tillbaka! Hon låg precis på normalkurvan, så ingen procentuell avvikelse, YAY! Fred låg ju i samma vecka på -15%. Så det känns väldigt bra. Dock hade jag ju faktiskt känt det lite på mig på sistonde då det känns som att hon tar upp väldigt mkt plats i magen, på ett annat sätt än vad Fred gjorde. Det bökas så himlamkt mer och hela magen typ skakar när hon rör på sig, vilket hon ju gör typ hela tiden! Så räknar ju verkligen med en aktiv bebis, hehe.
Moderkakan som förut låg väldigt långt ned vid "utgången" hade dragit sig uppåt och var inte alls i vägen så det är jag himla glad över med. Min största skräck att behöva göra ett kejsarsnitt!
En annan lite rolig sak som hon såg på ultraljudet var massa hår!! hahaha, hon visade massa massa streck runt hela hennes huvud. Så då vet vi att det blir en liten trollunge till redan från början, hihi. Nu ser jag det ännu mer framför mig hur hon ser ut. Och.. hon bekräftade även att det är en tjej, så det kändes med skönt, ytterliggare en bekräftelse på det liksom ;)

Efter ultrat var jag nere hos barnmorskan, där visade vågen på stadiga 11 kg + sen start, dock fortf 2 kg mindre än vad jag vägde med Fred i samma vecka. 11 kg känns ju rätt mkt annars alltså. Hoppas det rinner av lika fort som sist :-S Annars så var allting bra! Över förväntan gick det idag. Järnet var bra, kan gå ned till en tablett om dagen ist för två nu, så himla skönt! Hon ligger nedåt med huvudet. Och livmodern växer normalt. Dock ska jag lämna in urin för odling för att kolla om det kan vara UVI pga alla sammandragningar/förvärkar. Så får se om det kan vara svaret, eller att jag helt enkelt bara har så mkt. Nu för tiden kan jag inte ens räkna hur många jag har under hela dagen. Lite jobbigt faktiskt, men börjar vänja mig... börjar ändå se ett slut nu, "bara" 8 veckor kvar, Hoppas på ca 6 veckor ;) Längtar massa nu när jag fick se henne lite idag ju! Tror dock att det kommer gå himla snabbt ändå.. helgerna framöver är ju fullbokade så det kommer nog gå i ett fram till mitten på augusti:

- Nu from torsdag ska vi bo hos mina päron när dem är i turkiet..
- Veckan efter det kommer Olles familj och ska fira Freds 1 års som är den helgen, även kalas med våra kompisar för Fred den helgen 15-16 juli)..
- Helgen efter det ska pappa firas som fyller 50 i turkiet nu..
- Helgen efter det är min BABYSHOWER, OBS OBS 30 juli!!! Inbjudningarna på G..
- Helgen efter det fyller min lillebror år..
- Och helgen efter det är det 13-14 augusti, alltså typ då jag bestämt att hon ska komma =)

Fullspäckat med andra ord!
Ska ju även till min BM en ggn i veckan nu för att kolla blodtryck och värden så då kommer det kännas som det går lite fortare också, yay!


Resultatet.. hoppas dem smakar lika underb...

100media_imag001 (MMS)

Resultatet.. hoppas dem smakar lika underbart som dem ser ut :) måste ju provsmaka såklart, man kan ju inte komma med fika som kanske smakar äckligt ;)


Bakandet är igång! Dock fick Olle ta över ...

100media_imag001 (MMS)

Bakandet är igång! Dock fick Olle ta över spakarna då jag fick så mkt sammandragningar hela tiden att jag höll på o svimma o mår illa. Ingen bra kombo att vakna 06, göra pannkakor till frulle vid varm spis o sen fortsätta i kvava köket med bakning :-S Så nu ligger jag på sängen.. funderar på skillnaden mellan sammandragningar o förvärkar, vad är vad?


Morgondagens projekt innan midsommarfirand...

100media_imag001 (MMS)

Morgondagens projekt innan midsommarfirandet. Man kommer ju aldrig tomhänt till en fest, o det är ju lite tråkigt med blommor ibland. Så jag tänkte ta med lite bakat ist. Blir muffins med banan o choklad, borde väl dem flesta gilla? ;) vet iaf två här hemma.. jag gillar banandelen mest o olle chokladdelen, hehe. Fast olle äter ju allt I bakverksväg iof ;)


Jag tror det regnar lite ;) kom världens s...

100media_imag000 (MMS)

Jag tror det regnar lite ;) kom världens skur, men nu är det klart igen. Lagom en sån här dag med det jag aktiverat mig med, städning ;) så skönt dock att städa, eller rättare sagt ha städat hemma. För skönt för min arma gravidkropp är det inte direkt. Ska kräva massage ikväll :) Annars så har vi en skapligt sur lillherre här hemma, nått är väldigt tråkigt idag. Kanske att man inte får all uppmärksamhet när det städas?


Saknar min allra första "bebis"..



Det här kortet på Kisen är ju bara så fint! Det personifierar henne rätt bra också, livsnjutaren nummer ett, bäst av allt är att ligga o sova. Helst hos mamma eller pappa såklart, men här duger pläden lika bra =)

Det var långt innan jag fyllde 18 som jag bestämde mig för att jag ville ha hund. Lite konstigt egentligen då jag nästan varit lite hundrädd när jag var liten och vi har aldrig haft hund, varken i min familj eller närmaste släkt.
Jag började iaf den stora sökningen efter vilken ras som skulle passa mig. Gjorde massa tester kommer jag ihåg på hundforum, "vilken ras passar dig" typ. Det kom alltid fram till att det var en liten hund, inte så liten som en Chihuahua, men modellen lite större. Stötte snart på rasen Griffon. Dem bilderna som kom upp var inte på särskilt fina vovvar, tyckte jag då. Intryckta nosar och stora ögon, såg ju helkonstigt ut! Men ju mer jag började läsa och söka på mer bilder på rasen dessto mer började jag tycka att dem var charmiga ist. Speciellt den släthåriga, som inte hade skägg heller. Bestämde mig snabbt att jag också ville ha en svart, såå fina ju!
Började leta runt efter kennlar och tog kontakt med både den ena och den andra. Olle och jag hann då också flytta till eget. Tillslut så hamnade jag hos en dam som hade en kull, ingen kennel. Vi åkte dit för att hälsa på, mamma och pappa var med. Dock var det en hanhund, som jag egentligen inte ville ha, och den var röd och inte svart. Men lika söt för det, Benjamin hette han. Allt gick jättebra, jag fick hunden i knät och satt och gosade. Men plötsligt så fick hunden rycket och hoppade rakt ut och landade nere på golvet, gnydde till lite lätt men det var ingen fara med honom. Vi tänkte inte mer på det utan fortsatte fika och samtala med damen. Vi bestämde att jag skulle komma och hämta hunden nån vecka senare, allt var klart, dock hade jag ju inte tingat den med pengar...
Damen ringde upp nån dag senare och sade att hon hade hittat en annan köpare, att hon inte ville att jag skulle ha hunden för att jag var för ung och verkade oansvarig för att hunden hoppat ur knät! Jag tjöt som en gris och var jättelessen! Trodde aldrig jag skulle hitta en ny valp..
Jag fortsatte ringa runt och hamnade hos en riktigt kennel, som tyvärr inte hade några valpar kvar i sin kull men som visste att det fanns en släthårig kvar i en annan kennel.. en slät, svart och tik! Allt gick som på räls. Jag fick tinga hunden över telefon och kvinnan som hade kenneln var jättetrevlig och tyckte synd om mig efter det som inträffat innan. Men vi sa att det var ju egentligen tur i oturen.
Mamma och jag åkte dit, tog en hel dag. Kom dit fick lunch och vi skrev på papper och hon praktiskt taget satte hunden i famn på mig så fort jag kom innanför dörren. Och det var verkligen kärlek vid första ögonkastet, så fiiin var hon, och så liten, och svart, och en tik! Precis som jag sagt från början att jag ville ha! Allt klaffade bara helt enkelt. Så som sagt, det var verkligen meningen att jag skulle ha henne, och inte Benjamin.
Hon hade genom kenneln fått namnet Bellechique:s Henriette, men jag hade redan innan kollat ut vad jag ville hon skulle heta. Och det passade perfekt när jag såg henne med.. Kiara Black Queen.. Dock så visade det sig att Kiara var lite svårt att få till och uttala ibland så tillslut fick hon smeknamnet Kisen istället, hehe. Lite dumt såhär i efterhand, men nu är hon Kisen =)
Hon har varit min bebis från första början. Jag tog "mammaledigt" från jobbet och var hemma med henne några veckor så hon tydde sig verkligen till mig mest av alla. Och sen dess har det alltid varit så, hon blir helt till sig när man varit iväg och gnyr som en liten valp när man kommer hem.
Just nu är hon dock hos Jossan, som har Lilo på obestämd framtid, pga tidsbristen för fler än en hund. Kisen är där i träningssyfte för Lilo för att Lilo har ett lite speciellt psyke, väldigt rädd av sig, men när Kisen är med så kommer de bästa sidorna fram hos henne. Kisen blev som en mamma för Lilo när hon kom till oss, hon snuttade tillomed på henne, eller försökte iaf, hihi.
Men nu känner jag att jag saknar Kisen massor, hon har varit hos Jossan rätt länge nu. Men hon ska få vara kvar där tills Lilo blivit mer säker med sin nya familj. Dock så kommer både Lilo och Kisen komma hit ett par ggr över sommaren när Jossan ska jobba och så. Det ser vi fram emot! Mina håriga bebisar ;)

Graviditet 1 vs. 2 - vecka 31



Alltså jag fattar ingenting! Detta ser ju hur skumt ut som helst! Dessutom, så hade jag ingen bild från vecka 31 med Fred utan denna bild är en vecka tidigare.. sjukt skumt! Vad hände med min mage liksom?? Behöver jag oroa mig tro? Här kan ni jämföra hur magen nu såg ut i vecka 27 och vecka 24
Den ser ju inte ut att växa ju! Jag vet ju att hon ligger snett, det sa barnmorskan men då borde jag väl växa endel på bredden iaf? Nu längtar jag verkligen till måndag och tillväxtultrat, så jag får höra whats up!
Alltså hon rör ju på sig som aldrig förr, revbenen är ömma kan jag lova, och jag känner att hon ligger lååångt ned. Kände aldrig på det här sättet med Freddie. Liksom känns som hon ska ramla ut nästan när jag går ibland och kissblåsan ska vi inte tala om. Man går på toa, sen 3 min senare får man en rejäl buff på blåsan och man känner sig suuuperkissnödig igen. Nätterna ska vi inte tala om, speciellt dem nätterna som lillherrn här hemma bökar och inte vill sova hela natten, som nu när han är så hostig och snorig. Då måste jag kissa direkt innan jag fixar flaskan, sen lägger jag mig, men somnar inte om eftersom jag vill höra först att han somnar igen, då har jag hunnit bli kissnödig igen! Och dem nätterna som han inte somnar om på direkten efter flaskan så blir det lätt 3 ggr på toa, eftersom Sockerbiten såklart också vaknar till när jag far upp och ned ur sängen, suck! Vilka problem va? Ne, ska faktiskt bli skönt o inte vara gravid nått mer sen, känns som 2 låånga år med gravidkroppen, kommer ju knappt ihåg hur det är att ha mens liksom, haha, nått att längta till? ;)

Graviditetsvecka 31..


Geting closer! Iiih! Fast om jag fick välja så skulle jag gärna hoppa fram några veckor. Börjar bli lite tungt nu och magen och ryggen har börjat göra ont. Sammandragningarna kommer regelbundet flera ggn om dagen, men gör fortfarande inte ont. Dock får jag rätt ont i magen ändå, typ som att livmodern trycker på alla organ. Ilar och drar i ligament och den känns som att tarmarna och magsäcken ska spricka nästan :-S Krampen i ben och fötter har kommit tillbaka med, dock inte så farligt än, som tur är. Börjar känns mig rätt trött och sliten, kan också bero på att Fred aldrig verkar bli riktigt frisk, och denna vecka har Olle jobbat förmiddag vilket innebär att det är jag som får gå upp på nätterna. Inge kul alls! Får sammandragningar och huvudet värker på morgonen.. men men.. thats life!
Annars bökar hon på i vanlig ordning, vrider och vänder och trycker ifrån. Revbenen är verkligen favoriten o sparka på. Och hon kommer ju åt rätt bra när jag sitter så mkt ned ihopsjunken med Fred i knät när vi tex läser eller busar, aj aj..
Har börjat kolla genom mitt förlossningsbrev, men det var inte så mkt som skulle ändras eller skrivas till. Snarare var det saker som jag tog bort. Nu vet jag ju vad som var onödigt att skriva o inte liksom. Och som jag hade som önskemål med Fred, lavemang eller lax, fattar jag ju nu att jag aldrig skulle pallat, haha! Jag går ingenstans utan min lustgas ;)

Sorry för dålig uppdatering btw, men jag känner mig som sagt rätt sleten och trött nu.. :-S

Utslagna hjältar! Såg här såg det ut igår ...

mms_img-19021576 (MMS)

Utslagna hjältar! Såg här såg det ut igår efter jobb för Olle och busfabriken för mig och Fred med Linda o Axel o Pullan. Vi sov i hela 2 timmar i sträck tillsammans i vår säng, o det är ju jätteovanligt! Fred kan ju aldrig komma till ro hos oss annars. Det var såå mysigt, ville inte gå upp alls! Tror det va sista sucken på Freds sjuka som gjorde den långa sömnluren, för idag verkar han inte vidare sjuk. Han lät oss tom gå på bio, kors i taket ;) Vi va o såg pirates, bra, men inte den bästa av dem. Saknade storslagna scener, tur vi inte tog den i 3D iaf. Ne dags o sova, shoppingtur med våra snygga bruttor Evelina o Li imorn :D


Dagens aktivitet..



Denna dagen har varit mkt bra! Startade med att jag o Fred sov till 9.30, visserliggen hade han fått flaska av Olle 05 men ändå, var mkt skönt att sova tills dess. Sen runt 12 kom min älskade Pulla, som jag inte sett på nästan ett år! Helt sjuuk! Ett år är fan mkt.. men det känns aldrig som ett år. Vi vet verkligen var vi har varandra så därför känns det aldrig konstigt på nått sätt. Är så glad att hon äntligen är hemma för att stanna denna ggn, nu har jag min bästis right where I want her, mohahahah ;) Min bästaste bästaste vän!
Vi busade iaf, och åt lite fruktsallad och drack min rabarbersaft. Fred hann äta både lunch och middag innan hon var tvungen o ge sig hemåt. Men vi gråter inga floder för det, nu har vi aaall tid i världen o ses! Dessutom så ses vi redan imorn igen. Då blir det busfabriken med Linda och Prins Axel. Linda och Emelie är gamla barndomskompisar så då slår vi två flugor i en smäll o träffs allihop. Lär bli mycket bus, och pannkaka till lunch skulle jag tro =)
Nu ska jag dock vila upp mig inför morgondagens bravader, gäller ju o vara lite pigg i kroppen när man ska springa på fabriken med barnen. Blir nog ryggläge i soffan med mina källarfranskor och nya Sandler-komedin med min älskade sambo... kanske tom ska avkräva lite massage med ;)

Hos barnmorskan..



Ska berätta lite om hur det gick hos barnmorskan ju. Blev såå glad för järnet har ju gått upp till hela 102! Sjukt nöjd, fast det är ju fortfarande inte bra, så ska fortsätta med tabletterna likadant som jag gör. Vikten går stadigt uppåt, 10kg har jag lagt på mig nu. Låter ju hutlöst mycket med om man jämnför med när jag var med Fred så vägde jag 67kg så då var jag ändå större eftersom jag startade på en högre vikt då. 55kg är inte den optimala vikten för mig som är över 170cm lång direkt. Kommer förhoppningsvis inte gå ned till den vikten igen sen! Socker biten ligger lite nedanför Freds kurva, men det säger ju egentligen inte så mkt. Mer får vi veta den 27e när det är dags för första tillväxt-ultrat, då får vi se svart på vitt hur många procent under eller över hon ligger =) Sen såg jag att hon faktist har skrivit fel, hade inte min vanliga barnmorska, hon har skrivit vecka 28, när jag egentligen var 28+5, men men, skitsamma. Skönt o komma tillbaka till min barnmorska nästa ggn iaf, sen blir det ju mkt spring hos henne, en ggn i veckan för att mäta blodtryck bla för att hålla koll så det inte blir nån havandeskapsförgiftning.
Mina föraningar om hur hon låg var rätt också. Hon ligger liksom Fred gjorde med fötterna under mina högra revben och sen nedåt med huvudet då, eller lite snett nedåt, hon är varken ruckbar eller fixerad. Men då vet jag iaf att jag känt rätt, alltså så är det massa boxslag och headbutts jag får rakt på kissblåsan, hehe..

Graviditetsvecka 30.. äntligen!


Äntligen min milstolpe!! Magiska nummer 30, nu är det bara o räkna nedåt från 10, jippi! Fast jag hoppas ju på kortare såklart =) Har väl inte så mkt att berätta egentligen.. mår skapligt bra. Börjat fått ont i rygg och fötter bara när jag stått upp längre eller gått mycket. Men det löses med fötterna på en hög med kuddar på kvällarna. Ryggen lämnar jag till min kära sambo att fixa, nu när han har köpt massageolja o allt ;) Det känns jävligt trångt för henne därinne tror jag, på kvällarna så bökas det friskt och känns som hela magen bara vibrerar, hehe. Men det är så mysigt så ändå, veta att hon är pigg iaf. Bara hon inte kör samma tempo när hon kommer ut sen :-S
Så himla skönt ändå att kunna börja räkna ned nu. Har räknat ut att nästan varje helg nu kommer det vara saker inplanerat, ända fram till mitten på augusti i princip! Och det är ju då jag bestämt att hon ska komma, blir ju perfekt!!

Shoppingen häromdagen..



Här är lite av kläderna som jag och Fred shoppade när vi var på HC och köpte förlovningspresent till Olle. Köpte mer kläder till mig själv, hör o häpnad så var det fler byxor! Dock så gjorde de sig inte rättvisa på kort så får visa dem nångång när jag har på mig dem istället. På bilden är iaf två par shorts, ett par riktigt fladdriga som ser ut som en kjol när man har på sig den och sen dem efterlängtade jeans-shortsen som satt som en smäck! Jag som har suktat efter jeans-shorts sen förra sommaren nu eftersom jag inte hittade några då heller när jag var gravid så blev överlycklig när dessa passade och i mammastorlek med =)
Till Fred köpte jag nya shorts och lite t-shirts, några som inte är med på bilden heller för att vi redan har använt och smutsat ned dem ;) Köpte även en skitsöt seglar-klänning till Sockerbiten, kan ju inte låta bli ;)

Finurlig pojkvän jag har. Han fakear ett s...

mms_img124825194 (MMS)

Finurlig pojkvän jag har. Han fakear ett samtal från jobbet att han måste dit en snabbis men kommer hem med förlovningspresenter :) Ett jättefint stort trähalsband som jag gått o sneglat på varje ggn vi varit på HC och en allround-olja som funkar till hela kroppen o håret o till massage. Passar ju jättebra så ont i ryggen som jag har emellanåt nu o halsbandet blir till midsommar skulle jag tro. Han är bäst min fästman <3


Saften färdig! Blev två flaskor koncentrer...

mms_img-15885266 (MMS)

Saften färdig! Blev två flaskor koncentrerat (en vinare o en glögg) och två liter utspätt :) och jag måste säga att jag nog faktiskt lyckades, jippi! Sitter med ett kallt glas nu med en citronskiva i, mums! Tror det kan bli en riktig höjdare o köra med soda streamern nu i sommar varma dagar!


Rabarbersaften på g :) Vem behöver en rikt...

mms_img181113060 (MMS)

Rabarbersaften på g :) Vem behöver en riktig saftmaja eller ens en ställning till silduken, hehe, inte jag iaf när man har en sån påhittig pojkvän som jag. En gardinstång och två krukor på en lunta böcker duger minst lika bra :) Ska bli himla intressant o se om det kommer smaka, första ggn jag gör egen rabarbersaft.. Återkommer med resultatet. Nu är det bara sötningen kvar :)


Blev ingen sleep-over för Fred hos mormor ...

mms_img-44994367 (MMS)

Blev ingen sleep-over för Fred hos mormor o morfar idag o därmed inge förlovningsfirande för mig o Olle för Fred har feber igen :( Så himla typiskt, men men, det är väl sånt man får vänja sig vid när man har barn. Får bli en bio i veckan istället kanske för nästa ggn han kan sova där är det nog midsommarhelgen o det passar ju inte så bra. Jag passade på o ställde mig o fixade veckans bröd istället nu på em, så nu finns det så det räcker kan jag lova. Tänkte ställa mig o rensa rabarber nu som jag ska göra saft av med. Sen blire o grilla o äta fruktsallad, så det går ingen nöd på oss ändå här ;)


Vi lånar mina pärons finbil o åker till Ik...

mms_img-24348886 (MMS)

Vi lånar mina pärons finbil o åker till Ikea o köper barngrind. Vi ska ju göra ett nytt försök med barnvakt imorn o ut på stan bara jag o olle, passar ju perfekt också att vår förlovningsdag kommer i dagarna då med. Iaf, så ska ju Fred sova hos mor o far o då känns det säkrast att fixa grinden ned till källaren så både dem o jag kan känna sig lugna att Fred är där :D


Här ligger vi o myser i kuddhörnan i Freds...

mms_img-87767884 (MMS)

Här ligger vi o myser i kuddhörnan i Freds rum. Vi båda är helt slut efter dagen, blev en lång dag. Först barnmorskan, berättar mer om det sen, sen direkt till HC o shoppade förlovningspresent till Olle o lite nya kläder till mig o Fred, kommer mer om det sen med. O sen blev de o köpa lunch o ta med hem till mamma o leta massa foton i albumena där hemma som jag håller på o fixar till en grej. Tanken va ju att jag sen oxå skulle möta Emilia o Susanna på Fräcka för en avskedsfika för sommaren, men det pallade jag helt enkelt inte. Blev sängen direkt när jag kom hem o passade på o vila samtidigt som Fred. Busy day huh?!! Nu ska jag återgå till mys med min övertrötta son o överaktiva dotter i magen ;)


Hos barnmorskan, äntligen! Ska bli så skön...

mms_img-61187888 (MMS)

Hos barnmorskan, äntligen! Ska bli så skönt o höra om mina värden o allt annat. Men mest spännande är ju järnet! Fred är skitglad, massa barn här ju, då smilar man upp sig extra mkt :)


Yay, nu funkar mobilbloggandet igen! Fasen...

mms_img200000901 (MMS)

Yay, nu funkar mobilbloggandet igen! Fasen vad segt det känts att inte kunna mobilblogga. Då är man verkligen beroende av att kunna sätta sig framför datorn o fixa, o den tiden har ju inte riktigt jag. Såhär funkar det ju var som helst, som tex när jag sitter o tittar på Fred när han kör sitt kvällsrace innan bad o flaska, skitsmidigt rent ut sagt med mobilblogg :D


Poolhäng med Li..


Idag har vi i det varma vädret varit hemma hos Li o lekt. Det va himla varmt både ute och inne så ungarna fick på sig badkläder och hoppade i poolen på Evelinas nybyggda altandäck. Det verkade vara himla skönt, vi tyckte det va synd att inte mammorna fick plats också, hehe. Li skvätte och plaskade vatten så det nästan blev tomt i poolen medan Fred mer var intresserad av att klättra i och ur och kolla vad som hände runt om poolen. Vi mammor satt mätta i magen efter en god sallad till lunch som Evelina va så snäll och fixade ihop. Här hemma är det inte ofta man får äta sallad eftersom Olle inte direkt gillar sallad, o inte så kul att fixa till sig själv bara :-S Så jag passar på o slukar i mig den salladen jag får, så gott ju såhär på sommaren med!
Får se va nästa aktivitet blir, nu är jag ju über-rastlös i kroppen när jag ska var själv i veckan med Fred och han äntligen är frisk. Lite bergsklättring eller nått kanske? Ne just de, jag är ju gravid med, hehe..



Brödbakning till kvällen..



Vi har varit utan bröd här hemma ett tag nu, hade köpt jäst och allt för att jag skulle baka. Men jag glömde bort det hela tiden. Så idag när jag stod med middagen tänkte jag att va fasen, jag fixar brödet samtidigt då. Så himla typiskt mig, att hålla på med flera saker samtidigt och inte tro att det ska ta sån tid. Slutade med att jag sammanlagt stod i köket i 3 timmar. Låter kanske vääldigt lång tid för att baka lite bröd. Men när man samtidigt håller på o lagar mat och underhåller samt matar en son också så tar det sin lilla tid ;) Fast det blir ju allt som oftast bra i slutändan iaf. Hoppas att Olle gillar brödet bara, är han som "beställt" med valnötter och russin i. Hos mig går allt bröd hem, skulle kunna leva på mackor. När man skulle starta upp ett låssas-företag på gymnasiet med allt vad det innebar så öppnade jag ett café, endast inriktat på mackor. Tror inte subway va så stort då tex. Namnet på cafét var Mackomanen, hihi, för det va så jag kallade mig och min last då ;)

Graviditetsvecka 29..



Helt glömt bort att skriva om att jag gått in på grav-vecka 29 ju! Hela helgen var ju så späckad med så knappt jag själv tänkte på det ;) Närmre och närmre målstrecket kommer vi, och det börjar kännas med. Jag känner mig rätt tung ibland och sammandragningarna är inte att leka med. Speciellt på kvällarna när man lägger sig ned, då lever för det första Sockerbiten rövare och sen så drar livmodern ihop sig enormt. Fortfarande gör det inte ont, men det börjar bli mer o mer obehagligt snarare. Ändå så måste jag också säga att jag känner mig väldigt rörlig.. mer rörlig än när jag var med Fred eftersom jag hade sån foglossning då. Nu känner jag ju knappt av den längre och det tackar jag ju verkligen gud för. Jag kan liksom bära på Fred och leka med honom normalt utan att behöva tänka på det. Ibland glömmer jag tom bort att jag är gravid, bara när magen kommer ivägen liksom ;)
Det sparkas fortf mkt nedåt, men även under revbenen så vet inte riktigt om hon har lagt sig tillrätta. Har ju ändå fått för mig att hon ligger med huvudet nedåt. Men hur fasen sparkar hon då på blåsan? Iof kan det ju va box-slag också, hehe. Nu i veckan är det iaf dags för BM-besök, ska bli kul. Då ska jag fråga om hon kan känna hur hon ligger. Se om jag hade rätt=)

Sol, grill och kossor i Mauritzberg..


Nationaldagen till ära spenderades ute i Mauritzberg hos John och Linda. Vi har grillat och solat och kollat på alla kossor och tjurar. Det är nog ena knepiga tjurar därute dock, fasen vad dem kunde låta. Typ ropar på sina tjejer, haha. Skitkul o höra iaf =) Fred hade på sig sin baddräkt hela dagen, den skulle ju vara spf 50 i så då var han nog ordentligt skyddad av både kläder och parasoll. Dock inget som jag använde allt för mkt, kläder och parasoll alltså. Hoppas brännan har bättrats på ännu mer! Kvällen avslutades med lite jordgubbar, glass och grädde. Ett måste på nationaldagen ju, eller hur?!
Dock är det ju en gåta för mig varför man kan bli så himla trött av att inte göra någonting, bara sitta i solen hela dagen o jag är helt slut på kvällen sen. Men antar att det är just solen som gör det kanske. Nu blir det iaf slänga sig på soffan med kvällsfika och film med min pussekille. Fred har somnat för längesen, inte så konstigt med den dagen han varit med om plus bara vilat en gång på hela dagen. Inte lätt o vara liten ;)

Nya skor och examen..


Sorry för dålig uppdatering men det suger så himla dant att det inte funkar att mobilblogga just nu. Tydligen har min kära kusin samma problem så då vet jag att det inte bara är jag. Ska prova imorn igen o se om det funkar. Iaf så är det ju lite svårare då att blogga när man inte är hemma, och det har vi verkligen inte varit knappt den här helgen. I lördags var det full rulle hela dagen. Först åkte vi till HC o shoppade loss. Jag behövde nya skor till min outfit för kvällen, blev ett par mkt efterlängtade träskor från scorett. Så himla sköna och snygga framförallt =) Var även ute efter nya tygskor men hittade, som tur var, inga i skoaffärerna. Där kostade dem flesta över 300;- stycket, o när vi sen var inne på HM så hittade jag ju deras tygskor som kostade 99;- styck och dessutom var tusen ggr skönare! Så då var det klappart o klart! =)
På kvällen sen begav vi oss ut till Dagsberg på Ovves examensfest. Det var mkt trevligt med god mat, dricka och lekar. Fred var så trött men ville inte somna, dock var han lika glad för det. Konstig unge det där som bara blir charmigare ju tröttare han är, eller det kanske mer beror på att sällskapet var så roligt. Tack för en bra fest iaf Emma och Ovve!

Gårdagen spenderades som vanligt hemma hos min mor o far med grillat och sol hela dagen. Men kvällen var inte riktigt som vilken söndags om helst, var ju BBfinalen!! Är hel klart nöjd över vinnaren, men nu känns det väldigt tomt istället, vad ska jag nu göra kl 22 varje kväll?? ;)

Solen tog bra idag..



Imorse när vi vaknade så var både Fred och jag utvilade. Han somnade 19.30 igår, vaknade 07 och fick flaskan av Olle som ändå va uppe o skulle till jobbet, sen somnades det om till 10.00! Så himla skönt! Så jag tror att han visst börjar friskna till o komma tillbaka till sina vanliga sovrutiner, mkt skönt om man frågar en trött o tung mamma. Känner mig så trött nu för tiden, speciellt på morgonen, men men.. bara o beska med, det kommer ju inte bli bättre framöver, hehe. Bara gravidhormonerna är borta så blir det trötthet av att vara uppe ett par ggr med bebis om nätterna istället ;) Men det gör jag så gärna! <3
Efter frullen idag iaf så åkte vi till mor o far. Mkt skönare att kunna vara utomhus en sån här fin dag än att sitta instängd i en varm lägenhet. Är ju inte riktigt samma sak o gå o sätta sig in nån park heller, om man tänker solskyddsmässigt. Hemma hos mina päron så har vi ju igloon/tältet. Så det var en mkt bra idé. Vi satt ute hela förmiddagen, Fred i tältet o jag i solstolen. Hjälpte till o skalade lite potatis i solen med ;) Sen framåt 15 åkte vi hem. Trodde inte solen hade tagit så mkt, men nu när jag duschade så såg jag att det hade den allt gjort, magen och bröstet är skapligt röda! Jag som inte trodde att jag kunde bränna mig i Sverige, hehe. Men där ser man, får köra på liiite solskydd nästa ggn iaf tror jag.
Ne, nu blir det lite film med min pussekille och gottis. Magen börjar redan kurra efter brakgrillningen vi gjorde till middag, gottis kan man väl mätta magen med? ;)

Förresten, lägg märke till snygga plåstret på min stortå, haha!

Jag kan äta själv!


Av någon anledning så har mina senaste mobilbloggar inte publicerats, och det verkar inte funka vidare bra heller! Är det nån annan som har detta problemet? Ska iaf maila supporten o kolla vad det kan vara för fel. Sålänge så publicerar jag några här som inte kommit upp. Blir dessutom lite roligare bilder när jag sitter vid datorn, dock så finns ju inte alltid den tiden om dagarna direkt..

Här har vi iaf min skitgris som får äta pannkaka till frukost. Jag var så himla sugen på banan på morgonen, kalciumbrist?, så jag fixade ordning bananpannkaka till mig o Fred. Det gillades både av mamma o barn =) Provade för första ggn o ge Fred gaffeln själv, vet inte varför jag inte provat innan, men han har liksom inte direkt visat nått intresse för annat än maten förut. Det gick iaf mkt bra, han fattade galoppen rätt fort, hehe. Dock så är det ju inte så kladdigt med pannkaka, värre blir det när han ska få grötskeden :-S

Verkar vara nått strul med att mobilblogga...

mms_img-96883271 (MMS)

Verkar vara nått strul med att mobilblogga, skickade igår men såg att det aldrig kommit upp :( provar igen nu då.. Sitter iaf hos mor o far nu iaf, vägrar vara i en instängd lägenhet i det här vädret. Så bra att Fred kan vara i sitt tält med, nu vilar han dock innan lunchen..


Pannkaka till frukost.. Gjorde bananpannka...

mms_img264768816 (MMS)

Pannkaka till frukost.. Gjorde bananpannkaka till frukost idag, va så himla sugen på nått med banan o tänker ju inte ställa mig o baka muffins sådär på morgonen direkt. Fred gillar med pannkaka o idag provade vi med egen gaffel i det funkade mkt bra, dock ska det ju gå så himla fort för den här herrn så han hinner knappt tugga ur förren han blir grinig efter mer. Har nog kommit på ytterligare en anledning varför han är grinig med, hela överkäken är ju full med tänder som ska spricka ut, ajaj, då skulle inte jag heller vara så glad ;)


Pannkaka till frukost.. Gjorde bananpannka...

mms_img247117763 (MMS)

Pannkaka till frukost.. Gjorde bananpannkaka till frukost idag, va så himla sugen på nått med banan o tänker ju inte ställa mig o baka muffins sådär på morgonen direkt. Fred gillar med pannkaka o idag provade vi med egen gaffel i det funkade mkt bra, dock ska det ju gå så himla fort för den här herrn så han hinner knappt tugga ur förren han blir grinig efter mer. Har nog kommit på ytterligare en anledning varför han är grinig med, hela överkäken är ju full med tänder som ska spricka ut, ajaj, då skulle inte jag heller vara så glad ;)


Pannkaka till frukost.. Gjorde bananpannka...

mms_img247117763 (MMS)

Pannkaka till frukost.. Gjorde bananpannkaka till frukost idag, va så himla sugen på nått med banan o tänker ju inte ställa mig o baka muffins sådär på morgonen direkt. Fred gillar med pannkaka o idag provade vi med egen gaffel i det funkade mkt bra, dock ska det ju gå så himla fort för den här herrn så han hinner knappt tugga ur förren han blir grinig efter mer. Har nog kommit på ytterligare en anledning varför han är grinig med, hela överkäken är ju full med tänder som ska spricka ut, ajaj, då skulle inte jag heller vara så glad ;)


Sjuk unge..


Gissa om jag blir rastlös av att inte kunna göra nått! Fred är fortf sjuk, han har ingen feber men är sååå snorig så det är liksom ingen idé att bestämma dejt med nån som han bara snorar ned och kanske smittar. O även om vi inte gör nått varje dag när han är frisk heller så finns ändå möjligheten då när han är frisk. Har missat både dejt med Linda o Axel på busfabriken, Nellie o Rasmus på busfabriken och vår veckorutin att leka med Evelina o Li, buhu! Tas igen nästa vecka!!
Men idag när pappa kom hem var vi iaf tvugna att åka o handla, o det va såå skönt att få sminka sig o fixa sig o ta sig iväg. Det va första ggn för Fred i kundvagns-sitsen med, det gillades. Han höll på o vrida nacken av sig på allt, hihi.