Vet inte var mina barn fått sina långa fra...

mms_img555129197 (MMS)

Vet inte var mina barn fått sina långa fransar ifrån, inte är det från mig iaf! Eller jag kanske hade långa täta en ggn i tiden men om man börjar sminka sig all-in när man går i fyran så har man sig själv att skylla. Nu har jag dock kommit på värsta bra grejen jag ska göra, fransförlängning! Då behöver jag (har ju heller inte tid) inte sminka mig nått knappt, sparar in massa tid :) Ska prova det efter jul tänkte jag, va inte fasligt dyrt heller. Då kommer jag med ha långa täta fransar, nån likhet mellan mig o barnen då, hehe ;)


Det lilla julklapps-paketet ;) Hehe, då de...

mms_img203576614 (MMS)

Det lilla julklapps-paketet ;) Hehe, då det inte finns nån tid för julklappsshopping på stan så blir det mesta på nätet, här är alla barnens julklappar. Ska bli så kul att slå in alla o skriva små etiketter "God jul Freddie/Freja önskar mamma o pappa" :D Förstår fortf knappt att jag är mamma, hehe, när sjunker det in egentligen eller kommer det nånsin göra det?


Det lilla julklapps-paketet ;) Hehe, då de...

mms_img203576614 (MMS)

Det lilla julklapps-paketet ;) Hehe, då det inte finns nån tid för julklappsshopping på stan så blir det mesta på nätet, här är alla barnens julklappar. Ska bli så kul att slå in alla o skriva små etiketter "God jul Freddie/Freja önskar mamma o pappa" :D Förstår fortf knappt att jag är mamma, hehe, när sjunker det in egentligen eller kommer det nånsin göra det?


Första advent! Heelt sjukt! O inge julpynt...

mms_img187328427 (MMS)

Första advent! Heelt sjukt! O inge julpyntning blir det denna jul heller :( förra året sa vi att vi skulle göra det detta år, o tro mig, jag ääälskar allt som hör julen till. Men känns inte som att det är samma sak om man inte kan gå all-in. Så det blev att ställa upp denna ljusstake som svärmor köpt åt oss bara, så det blir liiiite julkänsla iaf. Men nästa år, då är det jul i vårt hus kan jag lova med hela baletten, julgran, julpynt, julpyssel, julbak o julmat, längtar redan ;)


Dagen har gått i ett. Haft familj här o ba...

mms_img151872870 (MMS)

Dagen har gått i ett. Haft familj här o bakat lussekatter o lekt med barnen. Sen blev det matlagning med fetaostlax o quinoasallad, o nu till "så mycket bättre" blir det vin o mörk choklad mer svärfar o sambo :)


Byggnation pågår.. Svärfar o sambo sliter ...

mms_img785256453 (MMS)

Byggnation pågår.. Svärfar o sambo sliter o sliter. Själv har jag rivit tapet med hjälp av en ångmaskin, skitkul när det går fort :) Ska lägga upp lite bilder framöver om hur det egentligen sett ut innan. Det är gjort MASSOR!! Fanns ingen öppning till höger där förut bla, så där är det rivet uppbyggt igen. Sen är hela golvet upprivet o omlagt då hela huset lutar så för att räta upp det så krävs det en del jobb med golven :-S Nu har vi så fruktansvärt många jättesnälla kompisar o föräldrar som hjälper till så det går mkt fortare än vi trott. Inflytt är i slutet på januari o då är det planerat att detta plan är färdigt. Köket ska in där till höger, garderoben i hallen till höger, fixa toaletten som ligger i hallen o sist men inte minst golven o väggarna i vardagsrummet, hinner vi tro? ;)


Av någon anledning publicerades aldrig det...

mms_img-14841504 (MMS)

Av någon anledning publicerades aldrig detta inlägg imorse, runt 10 skickade jag det, så ni får läsa det lite i efterhand nu...... Lite fruktstund innan vilan.. Idag vaknade Fred runt 07! Väääldigt ovanligt, om han fått välling på natten o inte blir väckt för förskolan så kan han annars sova till 09. Men det va nämligen bruna bönor till lunch igår vilket gjorde honom väääldigt gasig så då förstår jag om det inte va så lätt o sova :-S men nu ligger han o vilar iaf , o jag o Freja likaså.. Senare idag ska Fred vara hos mormor o jag o Freja ska till huset o skrapa tapet. Eller, Freja ska förhoppningsvis sova i vagnen på altan ;)


Test

Test


Bvc med Sockerbiten :) Hon följer inte rik...

mms_img560157436 (MMS)

Bvc med Sockerbiten :) Hon följer inte riktigt i sin brors fotspår som vägde närmre 7 än 6kg i samma ålder, men vad gör det, hon följer sin kurva bra. Ligger lite ovanför "normal"kurvan på både vikt, längd o huvudomfång. Perfekt med andra ord ;) Nått som inte va lika kul va dock vaccinet :( Hade det på känn att det skulle bli mkt tårar, o vad bra jag känner min dotter :-S Högröd i ansiktet, tårarna sprutade o det tog lååång tid att lugna ned henne, min lilla Sockerbit. Nu blir det att hålla tummarna för att det inte blir feber framåt kvällen, man blir ju alltid så orolig vid feber på sina barn :-S Nu ska jag kasta mig i säng med min söta innan son, far o farfar kommer hem. Olles pappa har åkt från Sundsvall hit för att hjälpa till i huset, snacka om att ställa upp!


Tack com hem för att ni väcker oss kl 08 p...

mms_img109144183 (MMS)

Tack com hem för att ni väcker oss kl 08 på morgonen. Man flyger liksom upp ur sängen när det ringer på dörren, på med första bästa kläderna, få tyst på hund, försöka röjja upp alla blöjor som ligger på golvet sen natten o sen öppna yrvaket :-S Till råga på det så skulle dem även in i sovrummet o härja, där Freja låg o susa så sött i vår säng med mig. Stackarn får vakna till skruvdragare o en lampa rakt i fejset, blä! Aja, nu är det gjort o vi är vakna, eller Freja somnade fort om, så nu sitter jag själv framför tvn. Lust o lägga mig en timma till men har lite ärenden att uträtta innan Fred ska hämtas kl 13..


Borsta tänderna små små.. Vi borstar (såkl...

mms_img203027033 (MMS)

Borsta tänderna små små.. Vi borstar (såklart) tänderna morgon o kväll, i ibland på dagen tillomed om det fått smakats på nått sött. Dock gillas ju detta så mkt så Fred har redan slarvat bort två tandborstar innom loppet på nån månad. Så i brist på bebisborste så har det blivit en stor borste, men det verkar funka lika bra, gäller ju o borsta ordentligt nu när även kindtänderna börjat ploppa upp här o var :D


Ett litet paket.. Beställde lite skönhetsp...

mms_img-14726784 (MMS)

Ett litet paket.. Beställde lite skönhetsprodukter i fredags, får bli för tidig julklapp till mig själv tror jag för billigt är det inte trots att jag tog några billigare alternativ. Detta var även första ggn som jag investerar i en riktig dagkräm o ögonkräm. Börjar få lite smått ångest, huden är ju verkligen inte som den va för några år sen bara. Har alltid skämtat om det att kroppen har fasen sin topp runt 18 o sen går det bara utför, haha! Fast jag ska nog inte klara ändå. Fött två barn o står på samma vikt som innan utan någon insats överhuvudtaget, dock är ju inte allt lika fast längre, men det är en annan femma ;) Nu blir det pepparkaka o glögg när Fred vilar, han vaknade 10.30 efter en flaska vid 06 så blev lite skevt med rutinerna idag, men jag klagar inte som fick sovmorgon ;)


God natt.. Efter dagens aktiviteter med sh...

mms_img-19672684 (MMS)

God natt.. Efter dagens aktiviteter med shoppingrunda, söndagsmiddag o farsdagfirande i efterskott så är vi rätt möra. Imorn blir det förmodligen öppna förskolan med båda barnen, utmaning or what? Under förutsättning att inte Fred får för sig att ta sovmorgon då, för då blir det bara otajmat med hans ät o sovtider.. Men det märker vi imorn, nu SOVA! God natt! :D


Syster o moster Stefanie är här o håller o...

mms_img918718096 (MMS)

Syster o moster Stefanie är här o håller oss sällskap. Freddie tar såklart tillfället i akt o sitter i knät o läser böcker :) Freja är inte sen o va med ;) Själv har jag precis fått i mig en omelett o njuter av att få lite avlastning, o gott sällskap av min kära syster såklart <3


Jag o Frejis busar när Fred vilar lite. Är...

picsin_132169898 (MMS)

Jag o Frejis busar när Fred vilar lite. Är svårt det där hur man ska fördela sin tid. När Fred är vaken så går ju det mesta av min uppmärksamhet till honom. Går liksom inte att släppa honom ur sikte ;) Så då blir ju tyvärr Freja lite lidande, om man nu kan kalla det så. Hon är ju alltid med oss, antingen i babysittern, i mitt knä eller liggandes under babygymmet bredvid. Men lite dåligt samvete får man ju :( Tyvärr kan jag ju inte klona mig hur mkt jag än skulle vilja. Som tur är så får hon ju egen mammatid när Freddie är på förskolan, då är det bara hon som gäller i 5 timmar :) Förhoppningsvis försvinner mitt dåliga samvete när hon är lite äldre o hon o Fred intresserar sig för lite samma saker så vi kan hitta på saker allihopa tillsammans :)


O detta roar vi oss med till idol :) lusse...

mms_img298807773 (MMS)

O detta roar vi oss med till idol :) lussekatt, glögg o pipparkakor ;) MUMMA!


Detta lektyr roade jag mig med nu innan id...

picsin_132164266 (MMS)

Detta lektyr roade jag mig med nu innan idol. Har hört så gott om denna Jesper Juul o hans böcker. Får se vad jag tycker då. Känner iaf att det inte kan skada o läsa lite barnpedagogik, känner mig inte så pedagogisk alltid så kan behöva en knuff i baken. Som tur är har jag ju både svärmor o mammavänner som är det som jag kan lära av med :)


Vi lever, men det är på jäsken ;) Guud vad...

mms_img-12867941 (MMS)

Vi lever, men det är på jäsken ;) Guud vad det händer grejer just nu. Freja har hittat sina händer, greppar saker, skrattar o är stadig på mage o Fred kan jag säga gladeligen går helt o hållet nu o han visar mig nya grejer varje dag han lär sig på förskolan bland annat :) Sen den största grejen just nu då, huset såklart. Det som tar upp största delen av vår tid just nu, på både gott o ont. Det går jättebra därborta o Olle får massa hjälp från alla möjliga håll o det går fort framåt, på bara en vecka så har köket rivits, golven har rivits upp, väggar har slagits ner m.m m.m bilder kommer :D Baksidan av det hela är ju dock att Olle är borta från morgon till sen kväll så blir inte många timmar med pappa o jag är ju själv med barnen. Självklart gör det mig inget att få vara med mina barn men att bara ha mat, blöjor, hämtning/lämning, kräk, säkerhetstänkandet när man leker hemma m.m heeela dagarna utan att ens kunna gå o bajsa när jag vill är rätt psykiskt påfrestande :-S Men det går, bara jag får komma ifrån nått på kvällarna, typ gå o sola, ta ett långt bad eller nån kvällsfika med en vän, det gör mkt för själen, ni mammor vet vad jag pratar om ;)


Jag tar en paus.. Som ni ser har jag rätt ...

mms_img148451681 (MMS)

Jag tar en paus.. Som ni ser har jag rätt mkt annat att dona med ;) Kommer igen nästa vecka när rivning i nya huset börjar, spännande va?! Så, på återseende om en vecka :)