Härmapa :D japp, har sagt det förr o säger...

mms_img-10409343 (MMS)

Härmapa :D japp, har sagt det förr o säger det igen, Fred härmar verkligen allt! Allt ifrån sminkning till att använda lypsyl. Så himla kul o se ju! Ja. Han kommer nog bli en hejjare på allt vad smink heter iaf ;) Nu är det dock lite lugnare här hemma, lugnet EFTER stormen, framför laban med snutten o nappen i högsta hugg. Själv ska nog mamman i huset passa på o mysa med sina små o sen kanske baka en kaka, längesen nu ju!


Det är roligt att shoppa ;) Efter lämning ...

mms_img-13620073 (MMS)

Det är roligt att shoppa ;) Efter lämning på förskolan blev det till Bauhaus o köpa grejer till lilla toan. Freja var inte riktigt med på noterna o ville inte sitta i bilstolen i vagnen. Då fick hon hoppa upp i sätet istället, vilket gillades som ni ser ;) Självklart satt hon inte själv sådär när vi körde utan höll i henne ;)


Lite ensamhandling såhär på kvällskvisten....

mms_img-28198034 (MMS)

Lite ensamhandling såhär på kvällskvisten.. Olle jobbar em o kylen gapar tom. Tur man har en mor som ställer upp i ur o skur, hon fick rycka in o va med Freja en timma medan jag kastade mig till Willys :D Nu är jag på hemgång, mot BB o lite cola o snickers ;)


Lite lek efter middagen medan mamma dukar ...

mms_img-17256873 (MMS)

Lite lek efter middagen medan mamma dukar av ;) Dock avslutades det med ett vrål från Fred efter ett tag då han ansåg att Freja inte fick ha nått han hade, hehe. Syskonbråk ;) Ser fram emot allt som dem kommer hitta på i framtiden, eller inte kanske ;) Att ha syskon måste ändå va rätt bra, jag hade tyckt det varit grymt tråkigt att vara ensambarn. Nu kanske inte det alltid är självvalt iof, men här känns det mer än naturligt att ha fler än ett barn. Men lugnt på den fronten ett tag nu ;) Mina älskade vänner får stå för dem resorna nu några år, glädjas med dem o bryta mig in på förlossningen när de ska föda ;) hahaha..


Godmorgon! Idag sovs det liiite längre iaf...

mms_img-24992780 (MMS)

Godmorgon! Idag sovs det liiite längre iaf, dock fort två vak för mat plus en för Fred. Stackars pappa som får springa upp o ned som en jojjo hela natten. Vi har bestämt oss att skaffa flaskvärmare nu, måste vara tusen ggr smidigare! Gårdagen var mkt mysig. Grabbarna höll på med fix i köket o jag o barnen gick över till favvogrannen o grillade korv o busade. Sen blev det hem o städa efter grabbarna o lägga barn för att sen springa tillbaka till Eve för lite BB. Rätt skillat av mig att gissa rätt person som åkte ut ;) Hon va ju så tråkig den där bruden.. Ny dag idag, lär fyllas med fix o don blandat med bus o lek i vanlig ordning :D


Snart, i veckan förhoppningsvis, blir det ...

Snart, i veckan förhoppningsvis, blir det massa bebis/kompismys. Det är nämligen min älskade vän Jojjan, http://jojjanpojjan.blogg.se , som har fått sin lilla bebis. Och lilla är verkligen rätta ordet då lilla "mini" som numera heter Ella kom 4veckor för tidigt. Hon vägde lika mkt som Fred gjorde men kändes sååå mkt mindre! Så sjukt liten! Kan inte komma ihåg att han va så liten. Jag och Freja fick äran att vara de första att hälsa på, jättemysigt var det att se de lyckliga föräldrarna och att själv få sitta med Ella på ena armen samtidigt som Freja rullade runt i Jojjans säng ;) Köpte med mig ett litet kit till mamma o pappa o lite extra till Ella (hon har fått alla Frejas urvuxna kläder med). Nu till veckan så kan de förmodligen åka hem o börja riktiga livet och vardagen. Då kommer vi ut jag o Freja o myser igen! Grattis igen Jojjan o Ogge till finaste lilla sessan Ella <3


Mys med mormor, Kisen, o spöket (nattlampa...

mms_img193368925 (MMS)

Mys med mormor, Kisen, o spöket (nattlampa) innan sängen. Ikväll är vi hos mina päron på middag istället för vanliga söndagsmiddagen. Är ju mello ikväll o det tittar vi alltid tillsammans på. När eurovision stora sen är så kör vi alltid på samma tradition, varm smörgåstårta och marängtårta till efterrätt :D Längtar redan!


Vad har hänt med mina sjusovande barn?! Vi...

mms_img175474544 (MMS)

Vad har hänt med mina sjusovande barn?! Vill gärna ha tillbaka dem tack! Har alltid varit priviligiad med att få sova länge o väl på mornarna men sen vi flyttade in så envisas barnen, främst Freja, med att vakna tidigt. Oftast runt 06.30! Och dessutom bökas det runt hela nätterna och har börjats äta även på nätterna. Inte kul tycker mamma! Visst, man får jäkligt mkt gjort om dagarna när man går upp med tuppen, men jag är samtidigt däckad som en säl vid 21 på kvällen då med, suck. Aja, det va kul så länge det varade, ca 6mån iaf ;) Nu vet jag vad alla pratar om att man är trött när man är mamma ;) welcome to reality kanske många av er tänker, haha..


Det kom ett paket.. Numera är vi (läs lill...

mms_img106541795 (MMS)

Det kom ett paket.. Numera är vi (läs lilla och stora F) ägare till en varsin mini kånken. Så himla smidiga till och från förskolan, även fast det inte är Fred som bär den själv än. Har även använt Freds när bara jag och Freja varit ute på äventyr, så mkt smidigare än hela skötväskan! Så därför fick en peach pink också komma hem till oss så Freja får en egen ;) Jag är för materiell ibland, jag vet, men ska det va så får det va som jag vill ha det när jag ändå har möjlighet att bestämma, right?!


En glimt av hall o kök.. Det har varit hek...

mms_img651425288 (MMS)

En glimt av hall o kök.. Det har varit hektiska veckor som passerat. Som ni har fattat så har det varit fullt upp med flytt från vårt tillfälliga boende i källaren hos mina päron till vårat kära hus. När vi sedan äntligen kom in i huset så blev det mkt fix o don med att få det liite hemtrevligt och uppackande av alla grejer man behöver i vardagen. Inte mkt tid att sitta vid datorn, har för övrigt inget internet ändå än och ingen tv heller!! :( Iaf, här får ni en liten sneak-peek på min älskade tapet som jag fick slita djur för, men se så bra det blev med! Den sitter i hallen o öppningen går till köket som ni kanske ser ;) Nu tar jag upp bloggandet igen efter mångas tjat om saknad, hihi, fast jag vill ju gärna dela med mig också av vårt liv. Fortsatt trevlig läsning hörrni och välkomna tillbaka <3


Sen vi flyttat till mor o far har vi tagit...

mms_img566840684 (MMS)

Sen vi flyttat till mor o far har vi tagit in Frejas liggdel till vagnen för att sova i. Den står i hallen i kapprummet. Detta har även Fred snappat upp, att man kan ligga o ta sig en lur däri. Han går dit o ställer sig med rumpan mot o tippar rakt bakåt ned i liggställning, hehe, sen lägger han handen mot kinden (sova). Han är för go min lillskit! Kollade lite löst på en föreläsning på tvn imorse, hur man lever ett njutbart liv typ, kom då att fundera på vad det bästa i hela livet egentligen är. Kom rätt fort fram till att det är när man får en kram av sitt barn o får gosa ned sig i nacken/halsen, det är verkligen det bästa jag vet! Slår allt materiellt o andra "njutningar' i livet <3


Gröt-smakis.. Jag har inte haft nått brått...

mms_img743907624 (MMS)

Gröt-smakis.. Jag har inte haft nått brått med att börja med smakisar till Freja. Kommer ihåg att med Fred så ville man börja jättetidigt o det va så skönt att byta ut ett mål ersättning mot gröt. Nu har vi som sagt inte bråttom alls, hade tom sagt att vi skulle vänta tills vi kommit in i huset. Men passade på o provade lite gröt en av de få dagarna när Olle inte åkte o jobbade i huset, eftersom han med vill vara med första ggn. Och vad tyckte hon om gröten då? Första skeden va jättegod o hon tittade på oss som "va, gör ni verkligen rätt nu, ska jag äta det här?" Sen andra skeden rös hon till lite o grimaserade. Får se vad hon tycker idag. Om det inte gillas idag nått vidare så är hon helt enkelt inte redo än o då väntar vi några veckor till. Det är ju trots allt 6mån på rekommendationerna nu på smakisar o inte 4 som det va med Fred. Mycket som hinner ändras på ett år bara ;)


Det är fööör lätt att spendera pengar på b...

mms_img-14537583 (MMS)

Det är fööör lätt att spendera pengar på barnkläder, gaah! Skulle bara köpa en kofta till Freja men kom därifrån med liite mer, o då hade jag kunnat köpa hur mkt som helst till! Roligare att köpa kläder till barnen ju än till sig själv. Dem kan man ju köpa vad som helst till o behöver inte krångla i provrum. Själv unnade jag mig ett par kängor på rean, tredje paret skor på en vecka! :-O Men alla på rean o vinterskor, för det blev ju trots allt vinter även här tillslut, suck o stön tycker vi om det! Fy för att skrapa rutorna på morgonen!!


Hej, vi lever ;) Flyttade hem till min mor...

mms_img343125716 (MMS)

Hej, vi lever ;) Flyttade hem till min mor o far förra tisdagen. Lägenheten är vi av med nu, föralltid! Flyttlasset har gått till huset o flyttstädningen är gjord. Nu väntar vi "bara" på lite småfix i huset så vi kan flytta in! Olle och pappa jobbar varje dag därborta så sakta men säkert kommer vu närmre målet. Vi har haft helgen som kommer som mål, men tror inte det är rimligt :( Vill så gärna flytta dit bara! Fast det funkar rätt bra att bo här ändå. Trots att vi faktiskt sover i samma rum alla 4! Trodde det skulle vara omöjligt men barnen synkar bra i sömn o morgonmaten -peppar peppar- Har inte varit läge att blogga de senaste dagarna heller då det är mer än fullt upp, vi är ju lite fler här hemma att ta hänsyn till, plus att det inte är lika barnsäkert, så blir mkt springa. Jag var även iväg över natten lördag-söndag som va på spa med mina tjejer, jättemysigt o maaaassa god mat o bubbelbad :D Men det kändes inte direkt utvilande ändå, vilket va tanken, för jag sov jättedåligt. Antagligen saknade jag kvällsrutinerna, har ju faktiskt blivit mina rutiner med som Fred har. Och självklart saknades barn o sambo. Sprang från bilen in när jag kom hem o grät en skvätt. Fred brydde sig knappt, han hade ju haft det jättebra med pappa ju ;) Nu ligger han här i soffan efter förskolan o myser med moster, en av fördelarna att bo här, all hjälp! :D