Vabb

Igår hade vi tydligen en väldigt hängig tjej härhemma, fick en bild skickad till jobbet där hon sitter helt utslagen i soffan. Så idag blev det vabb. Som tur är kunde min kära mor komma hit en snabbis innan hennes jobb så jag kunde åka med Fred till förskolan, så han får stimulans och Freja får ta det lite lugnt hemma. Så just nu efter frukosten som på begäran blev melon och rån så har vi myst ner oss i soffan med täcke och snutte och tittar på Laban, helt okej tycker mamma med då en viss storebror kom in redan vid 04 inatt och höll låda med det han älskar allra mest, sjunga och köra alla tecken till ;)

Bus-troll

Mina små troll har börjat leka (läs även bråka) så mkt tillsammans. Från att Fred helst lekte för sig själv och mest tyckte Freja var en jobbig lillasyster som bara tog alla hans saker och förföljde honom så har hon helt plötsligt blivit inbjuden i hans lek, och bus. Precis så som storasyskon ska ;) Just nu är det mycket bilar och garage som gäller, "wiiie" säger dem i kör när bilarna åker nedför garagets ramp. "här Freja" säger Fred och ger henne alla rosa bilar, "Frejas" säger han. Tydligen gillar han inte det här genustänket som mamma försöker sig på ;) Hur som haver, är så kul att se dem leka ihop, oftast är de sams, men som syskon ska så bråkar de med såklart. Men bråken efterföljs av en kram och en puss efter en jobbig mamma sagt att man måste säga förlåt och som sen smälter vid den där pussen, älskade små bus-troll!

Solskenspromenad

Idag var vi trötta på att sitta inne, så vi trotsade förkylning och begav oss ut i solen. Vagnen, som är relativt ny, var poppis både att köra och att åka :) På förskolan har de frågat om Fred åker mkt vagn hemma eftersom han tydligen älskar det där. Men vagnen är som sagt ny och innan den var vi vagnlösa länge, därav det nya vagnköpet, ett riktigt kap! I varje fall så var det riktigt skönt ute och nästan vindstilla, längtar verkligen till våren nu, inga tjocka jackor och vantar och solglajjer, detta året blir det ett par märkes som håller!

Sjukling..

Fred har haft feber från och till några dagar, idag är han dock riktigt hängig och lessen. Vi har klarat oss bra annars hela förra månaden som tydligen kallas vabbruari. Vi har haft sjukt mycket sjukdom från december och fram i januari, så antar väl att det var dags för en släng feber nu iof. Tråkiga är att vi skulle haft besök efter lunch. Och imorn är det första besöket hos logopeden med Fred, hoppas febern är väck då, även utvecklingssamtal på förskolan. Håll tummarna!

Hur bra?!

Gillade låten från första ggn, hejade och hoppades på vinst. Och jajjamen, vann, det gjorde han Robin Stjernberg! Så jäkla bra!

Nu är magen fullproppad med godis och chips och resten av familjen sover redan. Ska bara få liv i mitt stora monster som ligger däckad i soffan sen blir det sängen, "såba" som Fred skulle sagt med en liten ynklig röst, så söt!

Pott-träning

Pottan och toaletten är mkt intressant just nu, främst av Freja. "Kissat" och "bajsat" är ord som ofta hörs här hemma av henne och allt som oftast så har hon faktiskt rätt också. Fred småbörjade vi med pottan i somras och varje gång han satt där så kom det nått, dock har han inte lagt ihop att man går dit när man är nödig. Tror det blir lättare ju tydligare hans tal blir, just nu så kan han inte säga kiss eller bajs så då är det ju klart att det blir svårt. Till sommaren kör vi nog båda barnen, när de kan gå med rumpen bar..

test

 ??