Sjukstuga och halvtid

Just nu har vi det inte särskilt spännande här hemma, alla är sjuka! Feber har övergått i ömma halsar och hosta. Hade mest ont i huvudet när jag vaknade men tänkte att det var för att i delat säng med Fred inatt men nu är jag riktigt frusen och snorig också, blä! Första helgen på länge nu som vi är lediga ihop alla så hade ju tänkt göra nått kul, typ badhuset, men det går ju inte nu :( Nått lite roligare är dock att jag gått in i vecka 20! Vad hände liksom? Känner fortfarande Trollet ytterst lite, jättetråkigt, måste va en himla tjock moderkaka jag har ;) Mest känner jag när jag ska sova och ligger på mage. Annars mår jag rätt bra, äter hemofer och dricker blutsaft, klarar inte niferex. Funderar mkt på namn och kön, tror fortfarande på pojke medan Olle tror på flicka, dock blir det svårt med pojknamn, flicknamnet är redan spikat :)


Späckad dag!

Dagen började med lämning av Fred på förskolan. Bilen startar inte när jag ska hem -> gå hem! Svettigt värre o något grinig då jag skulle varit i skolan. Tar andra bilen o åker tillbaka t förskolan för att hämta dator m.m som jag inte orkade släpa på vägen hem. Full spetta till skolan, plugga plugga plugga! Olle hör av sig o berättar att förskolan ringt o att Fred har feber, morgonincidenten helt i onödan medandraord! Lite mer plugg o tillsist hem för middag o grimas- bus med mina sjuklingar som inte alls verkade särskilt sjuka. Lite städ o piff o rabarberplock inför kvällsfikat. Date med delar av Tjejligan plus miniligan, mkt bebisprat o bus. Perfekt avslut på dagen! Nu sängen för att klara gå på tentaplugget imorn! Wish me luck!


Sjuk sockerbit..

Gårkvällen var inte en bra för Freja, hon var väldigt lessen och trött. Vi tänkte att det skulle bli lite bättre när gästerna kom, hon brukar gilla att spela apa o busa med andra barn, men det spelade ingen roll o ingen mat gick ned heller. Hon somnade på stört! Dock vaknade hon vid 03 o var jättelessen, tog in henne till vår säng o märkte att hon va så varm om fötter o händer, förstod att hon hade feber, 39,4 mätte tempen, stackare! Idag har hon bara legat på soffan o halvsovit till Pippi :( vi som skulle ut o leka i det fina vädret, hoppas hon är bättre imorn. Undrar bara var febern kom ifrån, hon är inte ett dugg förkyld o verkar inte ha ont i halsen heller. Ska krypa ned bredvid henne nu i sängen här, vill inte lägga henne själv, så nojjig vid hög feber o vill hålla koll!


Trollet says Hello!

Rutinultra idag efter en minst sagt stressig förmiddag. Nog för att man har mycket att tänka på med barn o plugg, lägg på lite pregg på det o vips så tar man fel bil t skolan o låter barn o man stå utan ride t förskolan ;) hehe, bara åka hem igen efter installerat mig i skolbänken. Sen lite plugg o sen iväg igen t sjukan o ultraljud. Trollet är fortf beräknad samma datum, 21/10. Moderkakan satt där jag trodde pga se svaga buffarna, i framvägg alltså, även en hel del för the big exit. Så blir ultra igen v.32. Gör inget för mig då jag även kan få uppskattad vikt då så jag kan förbereda mig, och the big exit ;) Hon såg lite förstorat njurbäcken men inte för stort enligt mätning. Vanligt på pojkar, vilket jag tror Trollet är. Tyckte mig se snopp flera ggr, tills hon visade pottbild o peka var navelsträngen gick in, då var den puts väck, men såg ingen snippa heller. Lurigt! Men får nog blunda vid lårbensmätn i v.32 ändå, känns som när vi kommit så långt kan vi lika gärna vänta till fl liksom. Efter ul va det puss hej o tillbaka t skolan för mer plugg som sen följdes av middag serverad på bordet o sen jobb t 21.30. Nu ligger jag i sängen o bara finurlar på trollet o är lite bråkig på magen o trycker lite. Fick nyss en arg klockren buff tillbaka ;)


Loppis på lunchen..

Inte varje dag man kan åka o shoppa på lunchen ;) Onsdagar o lördagar är erikshjälpen öppet och idag passade jag på o kolla lite uppläggnings-skålar, har så dåligt med sånt. Kollar alltid efter möbler t Frejas rum också, ute efter en större garderob/linneskåp som jag kan måla om, men det verkar snålt med sånna hittills. Känns som man vill få ordning på hennes rum nu när golvet även är lagt, bara tapet som saknas med. I varje fall.. 140kr gick det åt på porslinet, känns överkomligt ändå ;)


Syskonkärlek

Nu för tiden kan man inte släppa ögonen från barnen när de är tillsammans, då blir det bråk direkt! Gäller att liksom försöka ligga steget före så vi kan undvika bråk, konflikter måste de självklart få ha, men vi behöver ju inte ha hårdragning, slag och tårar för det ;) Varför vill barn alltid ha det något annat barn har förresten? Hehe. Son tur är finns det mesta i dubbel upplaga här men ibland får man medla, och det är ju jättenyttigt att lära sig med, att vänta på sin tur och att kunna dela med sig. Men det är svårt med uppfostran alltså, trodde aldrig innan jag fick barn att det skulle va så hårt, hehe. Man kan ju inte vara expert på något man aldrig gjort heller så man lär sig med varje barn typ, så 2018 borde jag ju vara skapligt lärd ;)


Vecka 19

Tjock lär jag ju bli förr el se senare ;) Dock känns magen som den växer betydligt saktare än med Freja då den blev större fort, antagligen för att det bara var 4 mån efter förlossning med Fred, så kroppen han ju inte gå tillbaka inuti kanske trots att all vikt va borta. Lägger ingen större vikt vid just vikten egentligen, upp går man ju med bebis i magen men änsålänge är det dryga kilot plus på vågen.


Idag skulle den finaste stjärnan fyllt 28år!

Åh, stjärna på himmelen
Säg att vi ses igen
Säg att du väntar där på mig
När natten blir till dag
Ser jag ett ljus igen
Lyser på himmelen
I mina drömmar finns du här
Vi är för alltid


Sommaren är här!

Vad hände med våren? Iof gör det verkligen ingenting, så skönt o få ta lunchvilan i solstolen ;)
Just nu rullar skolan på, är så kul att va tillbaka o få lite paus från PB. Och kul o träffa alla igen! Men snart är det påt igen, fram t runt min födelsedag, hoppas på gravpenning, fått full med båda barnen men räknar med tjafs som vanligt från försäkringskassan.
Har nyligen startar en tråd på familjeliv, bebis oktober Norrköping, typ, många som nappat, kul! Då lär man få lite nya bekantskaper till hösten o mammaledigheten :)
På torsdag är det rutinUL, så kul! Har gått så fort dock, va ju nyss på kub ju ;) Hoppas trollet vill hålla ihop benen bara, såg ju vilken sort Freja va o har gjort en del Ul. Men får kanske blunda när hon mäter lårben ;)