Laddat upp för morgondagens bravader :) Im...

mms_img112901104 (MMS)

Laddat upp för morgondagens bravader :) Imorn blir det nämligen middag o dricka med tjejligan, förhoppningsvis lite dans med ;) Jag har ansvar för drickat, blir mojitos o strawberry daquiris, Carro kompletterar med vin också. För min kära Jojjan blir det dock alkofritt så inte Mini får partaj i magen ;) Dock vet jag inte hur smart det är att jag har. drickat, jag som inte har nån som helst aning om hur mkt mitt huvud pallar nu när jag varit gravid i typ 2 år ;) Fred ska iaf sova hos mormor så jag har barnledigt natten till söndag så då är det bara ett barn att vaka över och Olle har henne så jag kan sova så hårt man gör när man druckit lite med samvete ;)


Så grymt stort närhetsbehov har vår Socker...

mms_img-27914422 (MMS)

Så grymt stort närhetsbehov har vår Sockerbit. Hon är lite kolikig (?) av sig o inte mkt som tröstar när hon sätter igång på kvällarna. Men nått som brukar fungera bra är att ligga nära nära.. Det är såklart jättemysigt men kanske inte alltid så passande. Som igår tex när jag provade skor, tog en timma inne på affären för att jag fick plocka upp henne o vanka en stund o sen ned i vagnen igen o provade skor 2 min för att sen köra samma grej igen. De flesta där tänkte nog som jag tänkte innan jag fick barn "varför får hon inte tyst på ungen" precis som om det finns en on/off-knapp på bebisar, haha.. Men fixade ett par skor tillslut iaf. Så summan av kardemumman, det funkar o ha bebis med stort närhetsbehov o ändå göra saker, man får stå ut med folks dömmande blickar bara ;)


Jag är kär i den vackraste tjejen i världe...

mms_img-11956306 (MMS)

Jag är kär i den vackraste tjejen i världen! Innan man skaffar nr 2 så har man en liten tanke som gror i bakhuvudet.. kommer jag kunna älska ett till barn? Och om, lika mkt? Svaret är JA!! Jag älskar mina barn över allt annat o dem betyder allt för mig. Och från första sekund när dem kom upp på mitt bröst så blev jag kär! Jag har sagt det förut o säger det igen, att få barn är det bästa som hänt mig, utan tvekan <3


Inskolning dag 1.. Gick mkt bra, jag exist...

mms_img707811744 (MMS)

Inskolning dag 1.. Gick mkt bra, jag existerade i princip inte, allt annat var mer intressant såklart :) speciellt sanden i sandlådan, in i munnen direkt, jättegott ;) så nu är man jättetrött iaf, blir mellis o sängen nästa för den här herrn.


Rör inte mina russin..


Tacka gud för russin.. När man har riktigt brådis och en son som sätter sig på tvären så kommer russina fram (ofta samtidigt som babblarna med). Säkert kort =) Vad är det som är så speciellt med russin? När vi lekte med Eve och Li så fick barnen en varsin skål med diverse läckerheter som rån, majskrokar och russin och russina var det som försvann först, o sen började dem leta i den andres skål ifall det låg några kvar, haha.. Men antar att de är så söta och goda..

Imorn är det inskolning dag 1! Spännande! Fast känner att det redan känns lite vemodigt. Är Freddie redan så stor alltså? Vad hände med det gångna året? Ju äldre man blir dessto fortare verkar åren gå, och när man fått barn märker man det om än ännu mer eftersom man ser hur de växer och blir stora =( Jag själv har ju redan stannat på 20 sisådär ;) Håll nu alla tummar och tår för att det går bra imorn bara!  

Igår var det besök på bvc för Freja. Vi vi...

picsin_131711486 (MMS)

Igår var det besök på bvc för Freja. Vi visste ju att hon var ett matvrak sen innan o att hon går upp ungefär det dubbla varje vecka. Men trodde inte att hon redan vägde så mkt som hon gjorde, 4900g! Hehe, fast iof hon följer ju i brorsans fotspår o vi kör ju i princip med fri matning så inte så konstigt :) Sen ser man också att hon blivit himla rund i ansiktet, mys! Bebisar ska ju va tjocka. Kommer ihåg att Fred knappt kunde ha vissa kläder för att dem stramade åt så dant trots rätt storlek :) Ska gräva fram ett kort när han var i samma ålder som Freja o jämföra lite, skulle va intressant..


Veckohandling.. Är lite skillnad nu när ma...

mms_img263662280 (MMS)

Veckohandling.. Är lite skillnad nu när man har två små med sig när man handlar. Dock har jag ännu inte gett mig på att handla själv med dem, känns lite som en stor utmaning just nu. Men idag höll sig Freja i skinnet o hade inte ont i magen o skrek, lilla älsklingen :( Hon är så himla förstoppad o gasig som jag vet inte vad, så nu provar vi att gå över till semper lemolac o avent flaskor, får se hur det går, håll tummarna!


Lite av kläderna..


Här är lite av ytterkläderna vi köpte igår. Blev Kax alltihop. Det som saknas på bilden är vinteroverallen (fanns bara rosa och röd på hemsidan) och lite vantar, mössor och halskragar bara. Vindjackan invigdes som sagt idag i skogen, och den fungerade mkt bra. Dock kanske vi skulle valt regnstället istället eftersom Fred dregglar ned allt så himla dant, hela jackans halskrage tuggade han på så den var dyblöt! Sen är det jättegott att tugga på allt med kardborre på så spännena i ärmsluten var också blöta, hehe.. Nu återstår det att se om Kax håller måtter då bara ;)

Dagens insats, promenad i skogen. Vi tog v...

mms_img-11829831 (MMS)

Dagens insats, promenad i skogen. Vi tog varsin unge i varsin vagn och åkte till skogen på promenad idag i det fina vädret. Fred fick inviga sin nya vindjacka o Olle i jag körde på våra träningsjackor. Det roliga i det hela är att båda våra jackor har samma färger. Så kom på det efter ett tag att vi nog såg ut som ett pensionärspar med samma träningsdress, haha.. Men vad gör det egentligen? ;) Vi stannade även till vid stallet o kollade på ridlektionen utanför, mkt spännande tyckte Fred. Nästa ggn går vi nog in o kollar på hästarna på nära håll tror jag.


Dagens Freja ;) Äntligen har vi växt i sto...

mms_img181143756 (MMS)

Dagens Freja ;) Äntligen har vi växt i storlek 56 så nu funkar dem efterlängtade pyjamas/onepiece-arna :D Min mor köpte flera sånna till Freja när hon va i ullared o jag älskade dem direkt, så himla söta är dem!


Storshopping till Fred..


Här har vi ett litet axplock ur Freds shoppping. Allt som allt har vi köpt ytterkläder och skor för ca 3000 spänn!! Så sjuuukt! Jag är kär i dem första skorna, kängor i miniform, så himla snygga. Dock så är dem inte så jättebra för honom o gå i men det kommer väl. De sista är perfekta, fodrade och lagom höga så han inte kan dra av sig dem och dem sitter stadigt liksom.
Sen blev det ju ytterkläder från Kappahl, Kax ytterkläder såklart, bäst i test i Vi föräldrar eller vad det var. Blir ett inlägg med dem kläderna med sen. Vindställ, regnställ, fleeceställ, overall och diverse tillbehör. Så himla kul o köpa grejjer till Fred, han känns så stor helt plötsligt. Börja på förskola och allt och ha "riktiga" kläder och inte bara jeans och nån snygg jacka/tröja, utan funktionella kläder som man kan vara ute i och LEKA i =D


Here we go again.. Tappade massa hår efter...

picsin_131678047 (MMS)

Here we go again.. Tappade massa hår efter Fred var född, fick värsta vikarna. Nu hade det håret lagomt växt ut igen, dock endast bara för att göra slut med mig igen ;) Inge kul alls, o framförallt inge snyggt alls, aja.. det är smällar man får ta när man får två små underbara skruttar så tätt :D Nu - mot HC och ytterklädesjakt!


Godnatt säger vi här.. Dagen vart rätt hår...

mms_img-13768652 (MMS)

Godnatt säger vi här.. Dagen vart rätt hård. Freddie sov 20 min i bilen hem sen va han så trött att han vägrade lunch, fick därför välling i samband med försök till att få honom somna lite till. Men det gick inte alls. Så em har varit väldigt grinig, inge kul o få sina rutiner ruckandes på ju! Trodde inte att vi hade så invanda mat o sovtider, men när jag tänkte efter så är det samma varje dag sånär på nån timma. Så inte så konstigt om det bara blev fel idag, o till vilken nytta?? Ingen alls, upp o iväg tidigt för hörselkontrollen som ändå inte gick o göra, suck! Men nu väntas det till han är 2 iaf, eftersom vi inte heller märkt nått i hans hörsel utan att han bara är svår o mäta på helt enkelt, aja.. Så ytterkläds-shopping fick flyttas till imorn ist, så vila ikapp lite nu då så vi orkar ;)


Trött skitunge.. Är påväg hem från Linköpi...

mms_img186295008 (MMS)

Trött skitunge.. Är påväg hem från Linköping o hörselkontroll av Fred, som förövrigt inte gick, o han har nu däckat som en säl. Vi hade våra förhoppningar att han skulle sovit påväg hit så han skulle varit pigg o glad nu o vi hade kunnat tagit Ikea samtidigt. Men det va inte han med på. Blev fika med min mamma pappa o lillebror i cafeterian på sjukan ist, dem va där på läkarbesök med min lillebror. Så nu är vi påväg hem, blir lite käk o sen kanske iväg igen på ytterkläds-jakt till Fred o förskolan. Var på VIP-kväll igår på Intersport som hade nyöppning på HC, men det var inget o ha alls, jättelite till barn. Så nu kör vi på säkra kort ist, kax o fix :)


Snacka om bortskämd hund! Kisen har börjat...

mms_img101942432 (MMS)

Snacka om bortskämd hund! Kisen har börjat fått in vanan att bli matad. Det är inte jag som vänjt in henne på det, så gissa vem! ;) Fred har nämligen förstått att man inte själv får stoppa hundmaten i munnen men att det är helt okej att ge Kisen. Dock slinter det in en kula ibland, så man måste ha koll på honom hela tiden ändå. Tror det kan vara lite hårdsmält med hundmat kanske ;)


Första leendet.. Ikväll kom det, det först...

mms_img146524468 (MMS)

Första leendet.. Ikväll kom det, det första medvetna leendet! Det har varit på gång några dagar nu men ikväll när jag o Olle satt o pratade med Freja så blev hon tydligen så glad att det visades, o såklart smälte vi :) Det är ju så himla häftigt, är ju första gensvaret på nått sätt med, att hon blivit mer medveten. Så himla härligt iaf. Tyvärr hann vi ju inte fånga det på bild, men det lär komma många sånna bilder sen i framtiden, hihi.. Så bilden hör ju inte riktigt till inlägget ;) Tänk att man man älska sina barn så himla mkt! <3


Lockigt? Fred har börjat få lite lockar i ...

mms_img162417026 (MMS)

Lockigt? Fred har börjat få lite lockar i nacken, undrar om dem är här för att stanna eller om det bara är bebishåret? Det är ju sjukt hur långt hans hår blivit med. Tänk om vi inte skulle rakat militärfrillan där vid 8 månader, hur långt skulle då inte håret varit nu, jättelångt! Fast det är fint med långt hår på pojkar med tycker jag. Ett bevis på det va min lillebror när han var liten, skitsöt med massa långt bebishår i nacken, o så fort det klipptes av så blev han 3 år äldre i princip. Så det vill vi hålla oss ifrån, Fred ska vara min bebis föralltid ju ;)


Limited edition.. Veckohandling idag o då ...

mms_img100345590 (MMS)

Limited edition.. Veckohandling idag o då kom Fred o Olle hem med dessa coolingar. Libero har en dance edition på up n' go blöjorna med snygga mönster på. Klart våra små vill ha fint under med ;)


Strumpor är överskattat.. Ja, det tycker F...

mms_img311937586 (MMS)

Strumpor är överskattat.. Ja, det tycker Fred iaf. Så fort vi tar på dom tar han av dem. Funkade ju i somras men inte så bra nu när det börjar bli kallt :-S Nu har vi dock köpt ordentliga skor så då borde både dem o strumporna sitta kvar. Har ju glömt visa skorna ju, Olle o Freddie var o shoppade häromdagen :) Ska visa upp dem imorn, kängorna är riktigt snygga :D


Vi har det bra, vi här bak i bilen.. Har p...

mms_img166763648 (MMS)

Vi har det bra, vi här bak i bilen.. Har precis haft Pull på snabbvisit o nu släppt av henne på tåget. Påväg hem till min mor o far nu på söndagsmiddag, portergryta har Olle beställt ;) Jag o Freja sitter här bak o håller oss hårt i här bak i bilen medan Olle kör, visst väldigt sugen på den där grytan, för fort går det i svängarna. Eller så är det bara jag som tycker att man inte behöver hålla hastigheten utan ligga lite under ;)


Hela tjocka släkten är här.. Olles familj ...

mms_img138297663 (MMS)

Hela tjocka släkten är här.. Olles familj är här från Sundsvall över helgen o min familj passar på o umgås lite extra. Dock har min överenergiska inte mkt över för att sitta stilla längre stunder, så han försvann ett tag o kom tillbaka med denna snygga frilla! Hehe, brist på saker att aktivera sig med tror jag ;)


Golvet börjar sakta med säkert bli klart, ...

mms_img43268019 (MMS)

Golvet börjar sakta med säkert bli klart, här är vi o hämtar ut lite mer virke. Himla spännande tyckte Fred med alla "pinnar" o högljudda apparater ;) Igår var vi också o skrev på faderskapet för Freja. Så kul att de räknar ut när ca hon blev till o frågar Olle om det är rimligt, hehe. Dem är himla noga med det där så förstår att dem blev lite skraja när min pappa sade nja på skämt när dem skrev på för ett av mina syskon, haha..


Lånar brorsans säng.. Lite svårt ibland o ...

mms_img54427299 (MMS)

Lånar brorsans säng.. Lite svårt ibland o veta var man ska göra av Freja när man sitter i Freds rum o leker. Han är ju rätt hårdhänt så går inte att ha henne i famnen för då riskerar hon att få en bok i huvudet. Men nu har vi provat o lägga henne i Freds säng och det verkar fungera bra. Kanske är bra också att hon vänjer in hans lukt och inte bara mamma o pappa. Hon ska ju faktiskt dras med storebror ett tag framöver, varesig hon vill eller ej ;) Blir ju samma avdelning på förskolan o bara en årskurs under i skolan sen. Sen räknar jag ju iskallt med att Freddie kommer hålla hårt om Freja i äldre dagar sen, granska hennes pojkvänner o komma med insideinfo, hehe ;) För antar att de kommer känna ungefär samma folk sen eftersom det bara är 13 månader mellan dem, pseudotvillingar som det så fint heter :D


Pappagrappapizza med tjejligan.. O lite Fr...

mms_img-14961644 (MMS)

Pappagrappapizza med tjejligan.. O lite Freja o Freddiemys såklart, Jojjan kom tidigare o fick lite lek och lästid med Fred med :)


Ny skötbädd.. Vi hade ju den gamla uppblås...

mms_img-81368508 (MMS)

Ny skötbädd.. Vi hade ju den gamla uppblåsbara ifrån Ikea förut, men den har fått flyttat in i sovrummet, bredvid cribben så det går fort o byta på natten, och gett plats åt denna molnbeklädda snygging :) jag gillar ju verkligen dem där molnen o ni som följt bloggen vet ju att jag har blåa moln på Freds vagndyna o rosa till Freja :) Nu till hösten kan jag tänka mig att det kanske flyttar hem nån mössa med moln på också, hihi..


Vi lägger golv! Ibland är hyresvärden bra ...

mms_img-14674911 (MMS)

Vi lägger golv! Ibland är hyresvärden bra iaf :) vi har fått ut golv, sålänge vi lägger det själva. Tur mannen min är så händig som kan sånt då :) Vi har även lagt till kökspaketet på vår hyra vilket innebär att vi för dryga 100lappen får nya luckor handtag bänkskiva o lådor, sååå värt det kommer det vara, köket känns så himla skabbigt. Men blir väl att man tycker så när man bara bott i köpes innan där man kunnat renovera allt som man ville. Ser fram emot när det är klart iaf :)


Bvc idag.. Som vi trodde. Lillasyster är p...

mms_img-11606617 (MMS)

Bvc idag.. Som vi trodde. Lillasyster är precis som sin storebror, ett matvrak. Och följer därmed i hans fotspår o går upp dubbelt så mkt i veckan mot det rekommenderade :) Hon väger nu 4340gram och är 52,5cm lång. Räknar med en tjockisbebis denna gången med ;) Det är bra det, veck och valkar ska man ha som bebis, hihi. Ska lägga ut ett kort på mig nåndag, jag var riktigt rultig när jag var liten :) Vi frågade även om Frejas hårfärg, har skymtat lite rött o det vore ju inte så konstigt eftersom vi har redheads på både sidorna släkten. Men bvc-sköterskan sade blondt, får väl se då. Om hennes hår växer i samma takt som Freds så är hon skapligt långhårig om ett halvår typ = tofsar i håret ;)


Babysittern gick hem.. Mamma (min mamma al...

picsin_131593572 (MMS)

Babysittern gick hem.. Mamma (min mamma alltså) köpte denna förra året till Freddie, och han älskade den, somnade gott direkt när man satt honom. Den verkar ju gå hem hos Sockerbiten med, dock blir Fred lite förvirrad eftersom han fortfarande använder den när han kollar mora träsk (yeah). Sen går det ju inte riktigt att använda sittern när Fred är lös på golvet ändå för då åker nog liten på en snyting eller får en bok i huvudet. Han är en riktig pojk-pojke lilla marodören, hårdhänt o med riktigt starka nypor, så Freja kommer nog växa upp till en hårdhudad tjej med den storebrorn. Zanny, du vet ju vad jag talar om ;)


Dessa babblare.. Alla bloggmammor pratar o...

mms_img-39210773 (MMS)

Dessa babblare.. Alla bloggmammor pratar om dem o det finns ett antal klipp på youtube på barn som tittar på dem o är helt begeistrade, så var tvungen o kolla vad Fred tyckte. O tro det eller ej, men han blev lika begeistrad han! Vad är det för speciellt med dessa babblare? Är det färgerna o formerna eller är det nått hemligt meddelande i texten som hypnotiserar barnen? Ja, jag vet inte, men funkar gör det iaf. Fred tröttnade aldrig o pekade på skärmen när klippet var slut, så antar att han ville se mer. Synd bara att det bara verkar finnas en låt, eller? Ni som inte vet vad det är för knas jag pratar om, sök på babblarna på youtube så blir ni snart varse :)


Vi är med babybjörn-sele.. Vi har märkt at...

images (MMS)

Vi är med babybjörn-sele.. Vi har märkt att Freja har ett grymt stort närhetsbehov o därmed inte vill ligga själv nått knappt. Detta ställer ju till det lite när man väl är själv med båda barnen. Det är ju inte så ofta just nu men Olle börjar jobba om 4 veckor ca och då vore det bra med en lösning på detta. Vi kom fram till att en sele skulle vara bra. Har inte varit ett större fan av selar men nu fick jag ge mig. Olle letade fort upp en på blocket o åkte nyss, i sin febervilla, o hämtade den. Så nu håller vi tummarna att lilla fröken gillar den också :) Annars idag så har vi jobbat i skift ;) Olle var uppe o vaken inatt o tog barnen fram till 07, sen kom han in o lade sig o vi bytte skift. Dock sov barnen sen fram till 09.30 så det va skönt. Sen fick Olle sova fram till 14, så nu har vi sovit ostört båda två sammanhängande. Blir likadant ett par dagar till för att komma i fas. Krävs ju lite mer sömn nu när man är sjuk med. Tur vi kan samsas så bra om barnen o att jag har en karl som tar lika stort ansvar som jag. Man är ju faktiskt två om att få barn så samma ansvar tycker jag ( om man inte ammar dvs).


Lilla marodören! Där satt vi o åt frukost ...

mms_img-20754504 (MMS)

Lilla marodören! Där satt vi o åt frukost o hörde att det börjar prassla o dunsa i golvet. Visade sig vara en liten huligan som kommit på att potatis var väldigt roligt att kasta med, hehe. Så här glad kan man alltså vara mellan varven trots att man är sjuk. Dessutom så sov han heeela natten, 19.30-08.00, det var längesen han gjorde. Så det där med att vakna på natten när man är förkyld skiter vi tydligen i. Dock tror jag ju att det var en engångsförteelse, men peppar peppar kan man ju alltid säga ;) Själv så rinner snoret mer idag o lär bli en mkt stillsam söndag, ingen promenad eller söndagsmiddag, bara mys o lek o lite film med Fred skulle jag tro.


Lördagsmys.. Äntligen får jag ju dricka al...

picsin_131568851 (MMS)

Lördagsmys.. Äntligen får jag ju dricka alkohol igen! Inte för att jag direkt var nån stordrickare innan (borsett från tonåren då;) ) men har ändå inte kunnat dricka en droppe på nästan 2 år! O jag lovar, förbjuden frukt! Har aldrig tyckt om rött innan men blev så sugen på det när Fred låg i magen redan så nu blir det dricka av ;) Så rött, choklad (aldrig varit favoriten innan heller, vad är det som händer med mig?) och vampyrfilm ikväll - perfekt kombo enligt mig :)


Är hon inte söt så säg ;) Så himla sjukt f...

mms_img110434776 (MMS)

Är hon inte söt så säg ;) Så himla sjukt fort tiden går! Vid den här tiden för tre veckor sen så låg jag i sängen med oregelbundna värkar o funderade på om det verkligen var på g eller ej, ca 4 timmar senare gick vattnet och ca 3,5 timma till så var hon född, vår lilla Sockerbit :) Har försökt intala mig denna gång att ta varje dag i taget o inte skynda på. Minns att jag med Fred hela tiden längtade framåt, till första leendet, första skrattet, smakportioner o krypsteg. Nu vill jag bara att han ska stanna där han är istället ;) Därför försöker jag uppskatta varje dag med Freja o inte bara tänka framåt. Bara njuta av spädbarnstiden o sniffa bebis när hon fortf är så liten o inte puttar bort mig när jag vill gosas o blir för närgången (som Freddie gör, hehe) Man vet ju aldrig om det är sista ggn heller som vi har en bebis hos oss, så jag försöker uppskatta varje sekund! Att få barn är verkligen det största i livet o en sjukt svår känsla att beskriva, det går helt enkelt inte, man måste uppleva det själv för att fatta <3


Ajaj.. Har dem senaste dagarna gått med ha...

mms_img-88034759 (MMS)

Ajaj.. Har dem senaste dagarna gått med handleds-stöd. Hade problem med handleden ett tag under graviditeten men det försvann med vila av högerhanden. Dock är det ju inte lika lätt o vila handen nu, det är barn som ska bäras o vissa lyft går verkligen inte att komma ifrån. Det är nämligen en väldigt närhets-behövande liten Sockerbit vi fått. Det duger inte att ligga själv o sova mkt, vilket resulterar i att vi går o bär henne. Tror det får införskaffas en bärsele faktiskt, annars kommer detta inte gå när jag ska vara själv med barnen när Olle börjar jobba igen. Aja.. Inte nog med handleden förresten, vaknade ju upp med typ nackspärr! Så himla synd om mig just nu, wäää ;)


Vi har varit på hörselkontroll med Freja.....

mms_img-66652024 (MMS)

Vi har varit på hörselkontroll med Freja.. Dock blev hon inte godkänd, som jag hade räknat med för det blev inte Fred heller. Så är därför som vi måste till Linköping på åtaliga besök för honom. Dock vet vi ju att han hör så det är ju så larvigt. Förmodligen så har väl mina barn bara lite trånga luftvägar så dem hörs för mkt på mätningarna, för tystare än va Freja var idag är hon inte, suck.. Åka till Link med henne med säkert. Fick återbesök om två veckor, men jag tvivlar ju..


Igår var det som nån vred på en kran, på F...

mms_img-79052593 (MMS)

Igår var det som nån vred på en kran, på Freddies näsa! Hade innan pratat med Evelina om att vi skulle leka men dem va sjuka, så det var så ironiskt att Fred med blev sjuk på morgonen efter. Så nu är det bara o vänta ut snoret tills det blir o leka igen. Dock har han ingen feber så imorn åker vi nog till busfabriken iaf, om det inte forsar ur kranen dvs ;)


Shopping..


Blev lite nytt till både Fred och mig igår på vår shoppingtur. Dock gillas det inte lika mkt av plånboken kanske, men hans garderob var faktiskt tvungen att uppdateras. Känns som att han alltid går omkring i samma gamla kläder. Och som ni ser.. randigt är ju favoriten som jag skrev tidigare ;)
Blev beordrad av tjejligan att inte köpa leggings för presentkortet som jag fick av dem, det gjorde jag inte heller. Försökte mig faktiskt på dessa lovordade Silvia-jeans eller vad de heter, men de satt INTE bra på mig. Så jag får väl köra en krypare och köpa jeans-leggings då, är det okej med er Tjejligan? ;) hehe.

Idag skulle vi egentligen åkt till Linköping på hörselkontroll med Fred, men hon som skulle göra kontrollen var hemma och vabbade, så blev förflyttat till nästa vecka ist. Vi som skulle till IKEA när vi ändå var där, aja.. ingen brådis direkt men hade varit kul och göra nått. Bara blivit snabbt samtal med Jojjan, dammsugning och Wordfeud med Zanny. Men det är rätt okej det med. Förutom att Zanny är ju så jäkla bra!! FUSK ;)

Dinglis.. Hade aldrig nån vagnleksak till ...

mms_img-11281714 (MMS)

Dinglis.. Hade aldrig nån vagnleksak till Fred när han fortf låg i liggdelen men bestämde, när jag skrev "att köpa" listan till Freja, att denna ggn skulle vi införskaffa en. Dock är ju jag väldigt kräsen o vill inte ha nån ful plastsak. Så igår på min o Freds shoppingräd så letade vi även vagnleksak o hittade denna. En dinglis :) har både dinglis- skallra o tossor sen innan så denna matchar ju ;) Dock är det ju inte vidare billigt alltså, 200 spänn för en liten nalle med ett spänne, men men, vad gör man inte för sina små. Fred fick sin beskärda del med av pengarna kan jag lova, ska försöka fota lite sen när det är vila här hemma..


Matchvikt!!! 16 dgr efter förlossning och ...

picsin_131531688 (MMS)

Matchvikt!!! 16 dgr efter förlossning och jag är nu nere på mina 60 kg, yay till mig. Inte för att jag har kämpat för det direkt, inte mer än att springa efter Fred om dagarna, ätit lite mer än vanligt o sovit lite mindre än vanligt ;) Nu är det bara själva toningen av kroppen kvar, bygga upp dem musklerna som varit i koma de senaste 2 åren när jag varit gravid. Funderar på zumba som alla pratar om, finns ju tom till kinecten, nån som provat zumba o kan rekommendera det? Ne, nu lite röj här hemma innan idol o sen inspektion av dagens shoppingskörd :)


Det är bra när man kan ärva lite kläder.. ...

mms_img132069948 (MMS)

Det är bra när man kan ärva lite kläder.. Sparade ju endel av Freds kläder, dem blir ju inte så slitna mer än nedkräkta typ. Visst, de flesta kläder är rätt "pojkiga" men vad gör det? Blir dem kläderna o sova i eller som slit o släng här hemma bara. Jag är ju en sucker för randigt med så måånga plagg har ju det härliga mönstret ;)


Gårdagen spenderades först på busfabriken ...

mms_img-11023760 (MMS)

Gårdagen spenderades först på busfabriken med hela min familj o sen hemma hos mor o far för middag. Så himla mkt roligare o va på busfabriken nu när jag inte är gravid längre. Kunde ju fara o flänga med Fred på ett helt annat sätt! Det tråkiga är ju bara att nu när han fyllt ett så måste man betala fullpris! 120 spänn! Lite väl dyrt tycker jag, inte direkt som man utnyttjar allt när man är ett liksom, men men, vad gör man inte ;) Blir nog en tur dit till i veckan förhoppningsvis, fast bara jag o Fred, o nån kompis såklart :)


Idag blev det promenad i vrinneviskogen. V...

mms_img-13523794 (MMS)

Idag blev det promenad i vrinneviskogen. Vi tog inte en sån lång runda, bättre o se hur min kropp mår av promenaden imorn innan vi ger oss på långa spåren. Ser fram emot o få svettas lite :) Dock var det en bra backe som kändes rejält när man drog vagnen, bara Fred o Freja ihop blir ju typ 15 kg o sen vagnens vikt på det! Olle bävar för kolmården o backen i entrén, hehe.. Efter skogen åkte vi till candyland för att fylla på det vi brände på promenaden, hehe. Blev lite brända mandlar för min del, mumma! Blir skräckis, mandlar o cola ikväll (kanske ett glas rött)


Frejas förlossningsberättelse..

Sockerbiten kommer till världen, 39+0, lördagen den 20/8, klockan 20.08


Märker vid morgontoabesöket torsdagmorgon (38+6) att slemproppen börjat släppa. Tror aldrig att jag blivit så glad över lite slem, som är blodblandat dessutom. Jippi tänker jag, blod är lika med att nånting börjar hända med tappen så nu är det bara att vänta. Läser på lite om vad det egentligen innebär att slemproppen går, inser snart att det kan ta upp till en vecka iaf innan förlossningen kommer igång. Lite av en besvikelse men ändå skönt att nått händer. Jag som varit så inställd på att få redan för en vecka sen. Hör av mig till både mamma och Olle och berättar läget. Olle blir eld och lågor men jag som vanligt intalar mig att det nog inte betyder nått ändå, för att inte bli för besviken. Börjar få lite sammandragningar under dagen men inga onda utan mer sånna som jag har haft sen vecka 30 fast som försvann efter UVIn. Dock blir jag väldigt glad att dessa kommit tillbaka. Händer inget mer den dagen.

Fredagen kommer och jag har lite småsammandragningar under dagen. Var tänkt att vi skulle ut och kolla fyrverkerier och marknad på kvällen men jag var för trött och kände på nått sätt på mig att jag behövde snarare vila än ränna ute. Ligger i soffan och halvsover på kvällen, livmodern jobbar på fast inte med onda sammandragningar. Klockan 01 väcks jag ur en jättekonstig dröm av att det faktiskt gör lite ont under 2 sammandragningar som kom med ca 10 minuters mellanrum. Piggnar snabbt på mig och håller tummarna hårt. Vi börjar diskutera lite om hur vi ska göra med allt om det verkligen är på G nu. Går upp och fixar och donar lite i lägenheten. Börjar klocka med värktimern jag laddat ned till telefon. Är väääldigt oregelbundet, allt från 3 minuter emellan till 60 minuter. Har lagt oss i sängen och tänker att vi helt enkelt får se hur det utvecklas under natten om vi ska åka och lämna Freddie hos mamma eller inte. Ringer mamma och förvarnar henne. Vi somnar, jag lyckas sova var 10e minut ungefär mellan värkarna. Väcker sen Olle vid 05 och säger att det är lika bra att skjutsa hem Freddie till mamma. Vi sliter upp Fred mitt i natten, yrvaken men utan nån lessen min åker dem iväg och hos mamma får han flaskan och somnar snällt och beskedligt om, nu var kl ca 05.30 på lördagmorgonen.


Magen innan vi åker in

Under tiden som Olle är iväg och lämnar Freddie så börjar jag packa klart BBväskan och börjar samtidigt göra mig iordning, sminkar lite och fixar håret lite (ja, jag vet, fåfäng). Dock verkar det som att värkarna stannar upp nästan helt runt 8 snåret sen och jag tänker att ”Ja, jag kommer väl vara en av dem som går med förvärkar och falskt alarm i flera veckor nu säkert”. Jag sover iaf under den värkvilan som är ungefär på 2 timmar. Men sen kommer värkarna igång igen och ingen blir gladare än jag, dock är dem fortf väldigt oregelbundna. Kommer allt mellan 5 till 10 minuters intervall. Ringer upp till förlossningen 12.30 och berättar läget, hon säger att vi får komma upp när vi vill för att de har de så lugnt, full bemanning men inte många som ska föda. Det kändes väldigt bra eftersom det förra året var babyboom typ och det var snack om att man kanske inte skulle få plats på vårat sjukhus. Hon frågar hur ont jag har och jag berättar att de gör lite ont men absolut inget som inte är hanterbart. Käkar lite kräm och frukt och dricker nyponsoppa, försöker ladda upp för vad som komma skall. Känns lite mer på riktigt nu när jag pratat med dem på förlossningen. Fortsätter sen ligga och vila i sängen både jag och Olle. Runt 16 vaknar både jag och Olle till av ett högt knäpp ifrån min mage. Ställer mig upp och vattnet forsar nedför benen och lämnar pölar in till toan. Vilken deja-vu! Exakt samma scenario som året innan med Fred. Fattar att nu är det faktiskt på riktigt. Olle börjar fixa och dona med det sista till väskan medan jag sitter på toaletten med full rulle på magen ;) Ringer tillbaka till förlossningen och berättar läget, välkomnas in. Vi stannar av nån anledning kvar hemma i nästan en timma, modigt kan jag tänka såhär i efterhand.

Vi skrivs in på förlossningen 17.20. Sätts med ctg i ca 40 minuter. Har fortf inga direkt onda värkar. Messar till mamma att vi nu är inne och sen till Carro som fick nys om att bebis va påväg. Det skulle jag aldrig klarat förra förlossningen. Både jag och Olle är spända på hur många cm öppen jag är. Vår barnmorska kommer in efter ctgn var klar för att undersöka detta, klockan är nu ca 18.30. Med Fred var jag bara öppen 3cm när vi kom in och vi hoppades verkligen på mer än så nu. Hon gräver lite och tittar sen glatt på oss och säger ”bra jobbat! 7 cm öppen är du!”. Jag och Olle skiner upp som solar och fattar att snart är Sockerbiten alltså här, snart!


CTG

Jag får nu min efterlängtade lustgas och det känns skönt då det börjat göra lite ondare, men fortf fullt hanterbart. Känner det härliga ruset och blir smålullig varje gång. Lustgas är fasen bäst! Olle får prova efter ett tag och först verkar han inte tro att det tar, men sen börjar han asgarva, haha, orutinerat ;) Vi diskuterar sen om jag ska ta EDAn eller inte. Förra ggn hann den ju aldrig ge effekt eftersom krystvärkarna kom igång direkt när den va satt. Men på nått sätt så kändes det tryggt att jag hade den. Barnmorskan tycker inte att jag verkar så spänd eller smärtpåverkad så hon tycker vi ska fundera en liten stund till. När hon kommer tillbaka, 19.20, har vi bestämt att jag vill ta den ändå. Hon undersöker då hur öppen jag är först. ”Ne du, här hinner vi ingen EDA för du är 10cm öppen, nu ska de födas barn närsomhelst”. Olle och jag tittar på varann och fattar ingenting. Skulle det inte vara värre än såhär till 10? Märks att det verkligen är stor skillnad mellan första och andra förlossningen. Barnmorskan skulle bara in på rummet bredvid och skicka över det paret till BB men sen skulle hon stanna hos oss till krystvärkarna kom igång. Om dem skulle komma igång innan skulle vi ringa på klockan. Vilket vi 5 min senare fick göra. Vet egentligen inte om det var en krystvärk eller om det bara var allt adrenalin som gjorde att det kändes så. Men iaf, nu var utdrivningsskedet igång.


F-U..

Jag klagar på att jag känner mig kissnödig men barnmorskan tror att det bara är bebisens huvud som trycker på urinblåsan, men hon tappar mig ändå och det visar sig vara rätt mkt i blåsan ändå. Nu kändes det som att det skulle vara enklare att trycka på. Krystvärkarna gjorde mkt ondare denna gången och jag fick inte ha lustgasen under tiden. Det hade jag velat, men hon tyckte att jag inte kunde ta i ordentligt då. Kändes som att det inte hände nånting när jag krystade. Jag kände också att jag kanske inte riktigt tog i så pass mkt som jag hade kunnat eller borde. Kommer ihåg att jag tänkte att ”fan, måste jag ta i mer, det behövde jag ju inte sist”. Men om man tänker efter så vägde också Freddie nästan 1 kg mindre med så han flög väl mer eller mindre ut, hehe. Barnmorskan var jättebra och hon hjälpte till massor både verbalt hur jag skulle göra och var inne och pilla för att jag skulle känna mer exakt vilka muskler jag skulle ta i med. Jag var genomsvett och kände att det började ta rätt lång tid, ville inte att det skulle bli några komplikationer för att jag inte tog i ordentligt så bestämde att nu får jag börja ta i mer. Olle baddade min panna med kall trasa och tröck varje krystvärk mig i ryggen för att jag skulle ta i bättre. Fick känna när hjässan precis började komma ut, men det kändes inget speciellt, kändes mer som att det bara var massa blod och slaffs. Barnmorskan säger här nångång att hon ser massa hår, massa ljust hår. Jag tänker att hon måste se fel, mörkt hår borde det ju vara. På radion kändes det som att de spelade samma låt hela tiden, Lowlife med Theory Of A Deadman, men antagligen var det ju för att det tog så lång tid så samma låt hann ju komma flera ggr. Eller lång och lång tid, det tog 40 min och krysta fram henne. Men det kändes himla långt till skillnad mot 20 min med Fred. Iaf, tillslut så kom hennes huvud ut och barnmorskan sa att på nästa krystvärk är hon ute. Den väntan på den sista värken kändes som en evighet! Men tillslut kom den och jag tog i som aldrig förr. Och vips så hade jag upp en bebis på magen! Klockan var nu 20.08, alltså allt som allt tog det inte ens 3 timmar från inskrivning! Kändes så himla omtumlande allting, det gick så fort från att vi kom in men sen så lång tid och krysta. Inte alls som jag hade tänkt mig. Så jag kände mig ganska avdankad direkt efteråt. Och inte nog med det. Direkt när hon ploppat ut så splashade det till och det kom massa blod. Detta syndes att det gjorde barnmorskan och undersköterskan lite oroliga. De började viska lite och det blev fart på dem att Olle skulle klippa navelsträngen. Jag var så himla trött efter varit vaken sen dagen innan att jag inte orkade oroa mig. Jag fick spruta för att få ut moderkakan och den glider ut med hjälp av att barnmorskan drar lite lätt i navelsträngen och jag krystar en gång. Dem sätter sen dropp på mig så jag inte ska få blodtrycksfall av blodförlusten. Jag ligger och beundrar underverket som faktiskt hade ljust hår, nästan blondt, medan dem hålls. Känner mig inte ett dugg orolig, jag är ju ändå på ett sjukhus om nått skulle hända.


Dem vet inte varför det kom på mkt blod, förlorade 1liter allt som allt. Men blödningen avtog allt eftersom livmodern drog ihop sig. Dock var det inte så skönt under tiden. För att vara säker på att blödningen avtog så tröcks det ungefär var 10e minut på min mage och drogs nedåt livmodern. Detta gjorde så himla ont! I reflex så slog jag bort handen på barnmorskan flera ggr. Dock visste jag ju att det behövdes göras, men fy fan vad ont det gjorde. Det var nästan värre än krystvärkarna. Efter en stund så undersöker hon om jag spruckit upp nått. Det visar sig bara vara en mindre bristning, förmodligen samma som med Fred, som behövdes sys med två enstaka suturer, skönt! Sedan fick vi in den efterlängtade brickan med mackor och bubbel. Åt upp alla mackorna själv, var så himla hungrig. Inte så konstigt kanske. Kändes verkligen som att jag hade sprungit ett marathonlopp. Var öm i heeela kroppen och varenda muskel. Men vad gjorde det egentligen när man äntligen hade världens finaste Sockerbit på bröstet! Jag kände mig så himla stolt att jag klarade av det denna ggn också, och helt utan nått annat än lustgas. Visste att jag var smärttålig, men ändå, fan vad jag är bra på att föda barn! Hihi..


Stora tjejen..

Straxt efter fikat så var det dags för the moment of truth, vägning och mätning. Har varit vilda gissningar hur stor bebis skulle vara, själv hade jag gissat på 3600 sen länge. Vilket även visades vara rätt. Hela 3605gram vägde hon, även fast hon såg så himla liten ut. Och 50cm lång. Så det var som sagt rätt stor skillnad mot storabror. Inte konstigt om det kändes lite jobbigare. Men som sagt, vad gör det? Nu var äntligen vår familj fulltalig – mamma, pappa, en mörkhårig storebror och en ljushårig lillasyster! Kan det bli bättre <3


Happy family =)


Vi är med babynest! Bestämde dagarna innan...

mms_img-29062423 (MMS)

Vi är med babynest! Bestämde dagarna innan Freja föddes att vi skulle köpa denna underbaring. O nu har vi äntligen fått hem den. Det är en madrass som även har vadderade sidor på med dragsko i, så ju mer man drar åt dessto mindre o tightare blir nestet. Detta är speciellt bra för bebisar eftersom dem trivs o ligga tight emot eftersom dem gjorde det i magen. Den är också bra om man vill ha bebis i sängen men rädd för att nån ska råka rulla över bebisen i sömnen. Nu sover ju inte Freja bredvid oss i sängen utan i cribben som står precis bredvid. Men det är ju himla smart iaf om man vill ha bebis mellan sig. Nu blir det zombiefilm o rött, passande va? Hehe..


Nu tar vi natt, min lilla familj o jag! Li...

picsin_131480900 (MMS)

Nu tar vi natt, min lilla familj o jag! Lillskiten sover sen 19.30 o Sockerbiten har precis fått flaska, så hon sover nog ett tag nu. Håller tummarna för att det inte blir nått magknip inatt när det är mitt pass. Vi kör varannan natt har man Fred o varannan Freja. Funkar rätt bra just nu, får se hur det blir sen när Olle börjar jobba igen i oktober. Ser ändå fram emot dess, då börjar riktiga vardagen liksom o Fred ska skolas in på fsk, ska bli så spännande o se vad han tycker. Ne, nu sova.. alla andra snarkar redan ikapp här hemma :)