Topp 3 nödvändiga bebis-inköp

Låg och funderade häromdagen på våra mest nödvändiga och onödiga bebisinköp innan Fred kom. Kommer ihåg att det var så himla svårt o veta vad man "skulle" ha egentligen. Det var selar, babykuddar, specialflaskor o allt vad gud heter! Vi köpte det mesta och det var egentligen bara kul o shoppa loss eftersom vi sparade så mkt pengar under tiden vi väntade på Fred så det gick ingen nöd på bebisekonomin då. Men nu i efterhand fattar man att man hade kunnat lägga pengarna på nått annat istället kanske.

Här har vi TOPP 3 nödvändigt:

1 - Andningslarm (Babysense)
Ett larm i form av en "matta" som läggs under madrassen i spjälsängen som känner av när bebisen andas och den tillhörande konsolen blinkar så man ser på håll. Larmet ljuder om madrassen inte känt av rörelse på 20 sekunder. En fruktansvärt lugnande manick som gör att man vågar somna på nätterna och inte vakna stup i ett för att titta att sitt barn andas eller ej. Verkligen det BÄSTA inköpet!

2 - Kräkhandukar (IKEA)
Billiga frottéhandukar i modell mini för att torka kräks/spyor/uppkastningar, kalla det vad du vill ;) Vi köpte tre förpackningar á 10 st, tror jag och det har gått åt. Låg handdukar överallt för att ha till hands när Fred kräktes efter maten. Om man får en bebis som kräks mkt (som vi) så är det här räddningen, tyckte jag iaf. Nu behövs dem sällan men under tiden när ersättning var det enda matintaget så var dem grymma ;)

3 - Självuppvärmande nappflaska (Iiamo Go)
En skitsmart nappflaska som man stoppar i en patron i, skakar sedan i 10 sekunder och sen värmer patronen upp flaskans innehåll till 37 grader på 4 minuter. Jättebra om man ska ut och åka och inte har tillgång till en micro eller vattenkokare. Denna kom verkligen till användning när vi åkte TOR till Sundsvall när Fred var 8 veckor gammal, och våran bil dessutom gick sönder på hemvägen. Jättesmidigt att ha till hands när varken en mack eller resturang fanns inom synhåll. Fort går det dessutom =)

Här är en bild när Olle matar Fred med flaskan, då var vi på utflykt i Kolmården


Återkommer senare med Topp 3 onödigt ;)


» Emma

Sv: Hej!

Alex har eget rum, men Nellie sover fortfarande inne hos oss. Vi har egentligen plats till ett "Nellie-rum", men vi ska bygga ut vårt hus i sommar. Just nu har vi fyra rum och kök (varav 3 sovrum), men då får vi offra datarummet/kontor och det vill jag inte. Dessutom tycker jag att det är för litet. :P

Så vi ska bygga till 60 kvm så får barnen varsitt nytt stooort rum! :)

Hur bor ni?

2011-04-04 // 12:02:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback