Ugn o micro på plats.. Köket i huset börja...

mms_img-91024159 (MMS)

Ugn o micro på plats.. Köket i huset börjar sakta men säkert ta form, det känns så jäkla bra! Har nog inte riktigt fattat det än dock. Att vi ska bo där, känns bara som om vi håller på o renoverar liksom, hehe.. Men antar att det blir skillnad när man får dit alla sina saker o så, längtar verkligen!


Fit for fight for nyår :D Tog ju den där l...

mms_img-15866330 (MMS)

Fit for fight for nyår :D Tog ju den där lilla shoppingrundan idag på dagen istället. Blev dock bara det absolut nödvändigaste, smycken, strumpbyxor, spray, glans o lösfrallor. Hade såklart velat köpt en helt ny garderob med till mig o barnen, lagom på rean, men det finns inte pengar till som ni kanske förstår. Det kommer det kommer, längtar tills jag kan gå loss ;)


När man är sjuk får man äta bulle innan sä...

mms_img199797753 (MMS)

När man är sjuk får man äta bulle innan sängdags ;) Fast måste ändå erkänna att Fred inte verkar så förtjust i sötsaker. Mat är mer hans grej, i stora lass ;) På julafton tex så hittade han godisburken med choklad, men dem bjöd han friskt på istället, hehe. Blev förövrigt ingen shoppingrunda nu på kvällen. Olle måste lägga in sista sucken i huset för mäklaren kommer o värderar nästa vecka plus att det ju är nyår vilket betyder att han inte kan räkna med hjälp av folk eftersom man såklart vill va ledig när man är ledig. Men några saker måste införskaffas innan lördag så får bli en snabbis imorn på dagen..


Hunnit med både bullbak o städning idag, n...

mms_img-12837237 (MMS)

Hunnit med både bullbak o städning idag, nu återstår det bara o se om resten av dagen går lika smidigt. Tänkt att jag ska hinna laga o äta mat, fixa iordning mig o samtidigt busa med barnen innan 18 då jag sticker på kvällsrunda o fika på Hc med min kära vän o granne :)


På favoritplatsen.. Mellan mamma o pappa i...

mms_img-31531270 (MMS)

På favoritplatsen.. Mellan mamma o pappa i sängen såklart. Här somnar jag gott o lättare än någonannanstans, dock vaknar jag oftast på morgonen sen i min egen säng, som faktiskt inte är så tokig den heller ;) Sov gott!


Premiärsittning i matstolen.. När Fred had...

mms_img-20948438 (MMS)

Premiärsittning i matstolen.. När Fred hade sin andra vila idag (ja, han vilar fortf oftast 2ggr om dagen) så ville Freja inte alls sitta i babysittern. Det spelar ingen roll om den var på högsta läget, högre upp ville hon. Dock skulle ju jag försöka laga mat samtidigt så då kom jag på o prova Freds matstol. O det visade sig vara en mkt bra idé, så här glad blev hon :) Kanske dags att börja tjuvlåna den ibland av Fred då, tills vi köpt henne en egen :)


Lyckan är fullständig! Barnen fick en vars...

mms_img-51914987 (MMS)

Lyckan är fullständig! Barnen fick en varsin barbakudde av mormor. Fred är ju som sagt tidigare tokig i barbapapa, så det kunde ju inte bli mer än fullträff ;) Dock vill han ju även ha Frejas barbakudde inne hos sig, hon får ta tillbaka den när hon fått iordning sitt eget rum om nån månad eller två :D


Dagen skulle egentligen spenderats hos min...

mms_img-16420218 (MMS)

Dagen skulle egentligen spenderats hos min mormor med julmat i mängder. Dock har det gått sjukdom över helgen, Olle började på självaste julafton med feber o ont i kroppen så det blev tidigt hem. Sen igår började barnen o jag snora. Stackars Freja som tom snorar blod :( Fred har även varit så täppt inatt att det blev många vak. Till råga på det så fick Kisen för sig att kissa i sängen, rakt på Olle dessutom, så det var inte en lugn natt som ni hör. Därför så blev det att stanna hemma ist o leka med alla nya leksakerna. O det va nog bra det, för det har inte gått i många knop. Fred är inne på sin andra timma i vilan nu. O själv sitter jag o snorar o svettas o fryser om vartannat :-S Kul jul!


Såhär ser det ut på juldagen hemma hos oss...

mms_img185616161 (MMS)

Såhär ser det ut på juldagen hemma hos oss :D leksaker överallt o tvättmaskin går på högvarv med alla nya kläder. Tyckte inte att vi köpte så mkt grejer till barnen men tänkte ju inte på att det faktiskt är fler än vi som köper till dem, hehe, så tack våra familjer ännu en gång för alla fina grejer! O inte bara dem till barnen utan dem till oss med såklart, som matberedare, presentkort på IKEA o parfymer :D


GOD JUL!

mms_img-63891019 (MMS)

Ha en superbra dag allihopa. Hoppas ni får det underbart med era familjer, I know I will <3


Hjälpt tomten klä granen hemma hos päronen...

mms_img-71510326 (MMS)

Hjälpt tomten klä granen hemma hos päronen :D tydligen så höll päronen ned på julklapparna i år, dock funderar man ju ;) Nu syns inte alla, va OMÖJLIGT att få med kan jag lova, men jag uppskattar paketen till 120 paket!!!!


Pannkakslunch.. Idag, liksom många andra d...

mms_img612754510 (MMS)

Pannkakslunch.. Idag, liksom många andra dagar, blev det pannkakor till lunch. Det gillar vi här hemma o det går ju så fort o göra o är enkelt. Idag kulade vi till det lite o hade i blå karamellfärg. Dock tänkte jag mig inte för att det är julafton imorn o kommer sitta med blå fingrar, aja, så är det väl att va småbarnsförälder, and I love it :D


Mmmmm, gott! Vi bakade såklart en kaka igå...

mms_img204661962 (MMS)

Mmmmm, gott! Vi bakade såklart en kaka igårkväll :D Fred har ju varit med mig o bakat innan, hällt i ingredienserna, hjälpt till med vispen o smörat formen. Men han har aldrig fått slicka ur bunken ;) Först förstod han inte att man kunde äta det som var i utan det va mest att gegga runt. Sen blev han lite chockad när han fick in det i munnen, men det var inte en favorit ändå, jag som trodde jag skulle få slita bort slickepotten ;) Tror att det var lite för kladdigt helt enkelt. Men mamma åt iaf en del. Dock fick han inte smaka på slutresultatet då han hann somna innan. Fast det lilla sockret han fick i sig räcker nog, man behöver ju inte proppa i honom gottis, han är ju inte ens 1,5år än ;)


Hittat på mkt idag.. Efter lunch gick vi u...

mms_img-26129520 (MMS)

Hittat på mkt idag.. Efter lunch gick vi ut o lekte lite i sandlådan o kastade boll, Fred har inte kommit på än att man ska sparka, kasta är så mkt roligare :) Men han blev rätt fort uttråkad, antar att det inte är kul att göra samma som på förskolan varje dag ;) Blev o hoppa i vagnen bakom Freja, som sov gott, o så tog vi en långtur. Mååånga bilar såg vi, bor ju i stan så, men också massa änder i strömmen. Kvack Kvack lärde vi oss att dem sa, sen var det Kvack Kvack som gällde hela promenaden, hihi. Väl hemma efter middag så blev det gottis, lägger upp det imorn :) Nu äre gonatt!


Härmapa.. Jag skrev ju igår om att Fred o ...

mms_img151987751 (MMS)

Härmapa.. Jag skrev ju igår om att Fred o jag gör det mesta ihop. I vanliga fall brukar han bara vilja åka på dammsugaren, men idag när jag tog fram den så tog han själv kommandot o skulle städa. Under bordet på alla fyra o i soffan o hej o hå ;) Dock har han ju tyvärr också snappat upp att kontakten ska in i eluttaget, inte lika bra. O svårt o förstå varför han inte får heller kanske :-S För det är verkligen inget han får göra, är ju såklart inte farligt sålänge det är sladdkontakter, men frågan är ju om förståelsen finns att det BARA är dem som får petas in, ne, tror inte det så det får vara nej ett par år till..


Tokig i böcker! Ja minst sagt! Fast favori...

mms_img178711002 (MMS)

Tokig i böcker! Ja minst sagt! Fast favoriten är ju som sagt tidigare barbapapa. Det är ungefär det han går omkring o säger hela dagarna, barbapapa, pappa, o massa olika djurläten ;) Men såfort det även finns nått ätbart i böckerna så går dem också hem, lilla matvraket ;) här pekades på favoritfrukten, ni ser väl vad? ;)


Dem växer upp så fort! Tiden går så sjukt ...

mms_img-13067911 (MMS)

Dem växer upp så fort! Tiden går så sjukt fort när man fått barn, man märker liksom varje dag att dem blir större. Speciellt på Freddie! Han förstår så himla mkt nu, saker som vi inte ens gjort tillsammans eller provat på. Annars så gör vi mkt saker ihop. Föräldrar som säger att "det går inte att tvätta när barnen är med" eller liknande, tror jag inte försökt på rätt sätt. Självklart kommer ju inte barnet att göra det du tycker är rätt sätt att tvätta på, men det är ju här du kommer in o visar, så man kan samarbeta. Läste så bra nånstans "barn vill samarbeta o inte motarbeta". Vilket vi föräldrar säkert kan tycka att det är, att motarbeta genom att dra ut tvätten ut maskin på golvet. Men i själva verket gör den ju som oss, bara inte exakt på samma sätt. Fred får som sagt vara med i allt jag gör, annars hade både han o jag nog blivit lite disträ-a, om allt är nej bara för att det inte görs på ett vuxet sätt eller för oss rätt sätt så blir ju han bara frustrerad o det blir jobbigt för oss att alltid "tjata". När jag lagar mat, gör Fred detsamma med sina kastruller o burkar, o oftast får han hjälpa mig hälla i saker när vi tex bakar, undviker såklart ugn o spisplattor. När jag ska tvätta så hjälper han mig plocka in tvätten i maskin, om nått är smutsigt går han o lägger det i tvättkorgen o om han hittar skräp så kastar han det i sopen, precis som med blöjorna. Han plockar undan efter sig när maten är slut o vet var det mesta ska vara. Plockar ur saker ur diskmaskinen tex, samma här - inga farliga grejer såklart. Häromdagen knöt jag ihop soppåsen o gick ut o kastade den i trappen, när jag kom in så hade han tagit en ny påse (visserligen en husknuten systemetpåse) o lagt den i sopkorgen o va påväg att ställa in den i skåpet igen. Jag blir så stolt, han är så duktig o klarar så mkt mer än man tror! Han har blivit så söt med sin syster med. Oss är han snål med pussar o kramar till, men Freja, hon får loads!! Såfort hon är lessen går han dit o stoppar in nappen, häromdagen så försökte han även göra henne på bättre humör genom att leka tittut, behöver jag säga att jag smälte!? Som sagt, dem är inte små oförstående barn, dem är fullt kapabla till mkt, o vill göra mkt!


Sömn o rastlös.. Nått blev fel idag för Fr...

mms_img112585926 (MMS)

Sömn o rastlös.. Nått blev fel idag för Fred. Det började med att vi fick väcka honom en kvart innan det var dags för förskolan. Han var jättetrött!! Sen får vi höra när vi hämtar honom att han inte vilat något alls, inte alls likt honom. O nu på kvällen har han sprungit omkring med allt möjligt, mest boken om barbapapa som är favoriten just nu, o verkat mest rastlös. Måste vara övertrötthet. Lade honom som vanligt runt 19, men var tvungen att ta upp honom för ett tag sen då han gick från att sitta o skratta o spela apa i sängen till att panikgråta :-S Så får väl se hur kvällen slutar. Så svårt hur man ska göra. Helst av allt verkar han vilja leka o läsa massa böcker, men uppmuntrar honom liksom inte utan försöker få honom att förstå att det inte är lönt att leka så här dags, gör jag rätt då? Eller hur ska jag göra? Om jag skulle leka med honom skulle han piggna på sig ännu mer ju :-S


Hipphurra för Freja idag! 4 månader har gå...

mms_img527626897 (MMS)

Hipphurra för Freja idag! 4 månader har gått sen du ploppade ut, fasen så himla fort det går, sjukt fort! Men en sak som är bra med att vi passerar 4mån-strecket är ju smakisar!! Vilket innebär att vi sakta men säkert snart kan byta ut en flaska mot gröt, halleluja! Vilket i sin tur betyder mindre kräk, o ni som känner oss vet ju att mina barn varit o är väääldigt kräkiga ;) Dock känns det inte lika panik med maten, hon kan ju knappt ens sitta i stol än ändå, det tar vi framöver. Förmodligen när vi flyttat i januari o köpt en egen stol till henne..


Fingerfärgar :D Hann inte med att kladda i...

mms_img877601976 (MMS)

Fingerfärgar :D Hann inte med att kladda igår med fingerfärg för vi var bortbjudna på kvällen sen. Hos fam Nilsson-Rutkowska bjöds det på god mat, gott sällskap, idol o bus för barnen. Gick lika smidigt att sova i deras resesäng denna ggn med. Så himla bra att det funkar alltså. Så vi satt o tjattrade, käka o slängde ett öga på idol fram till 00 tror jag. Lika trevligt som alltid att umgås med våra grannar :D Fred o Freja fick varsin flaska när vi kom hem o sen sov de fram till 07 - ny flaska o sen somnade vi om o sov till efter 11!! Lyx!! Så snacka om utvilade idag :) Därför fanns det mkt energi till att kladda idag ist, o va kul det var, o gott, eller? Hahaha.. Märktes att han visste vad som gällde med färgen iaf, blev världens mästerverk ;) Man blir helt glad inombords när han skrattar högt sådär, min lillskiten som inte är så liten längre ju!


Fingerfärgs-kok... Idag ska Olle inte till...

mms_img-15668694 (MMS)

Fingerfärgs-kok... Idag ska Olle inte till huset efter jobbet vilket innebär att vi ska umgås hela familjen, wiiie! Därför har jag fixat lite fingerfärg :) Vet att dem kletat med det på förskolan så ska bli kul o se vad Fred tycker om det. Kvällen avrundas sedan med fredagsmys hemma hos fam. Nilsson-Rutkowska med massa gott, tjatter o idol :D Men nu ska det passas på att vila när mina små också gör det.. Zzzzzzz...


River tapet.. Idag är det min tur, äntlige...

mms_img146453453 (MMS)

River tapet.. Idag är det min tur, äntligen, att vara i huset o känna mig delaktig i vårt renoverade :) Har inte riktigt passat förut, jag är ju inte lika haj på att riva väggar o sånt, men tapet kan jag riva, väggar kan jag spackla o måla, o det är i det stadiet vi är i nu. Så återigen, äntligen!!!


Nu för tiden så får Freja mer pussar o kra...

mms_img54056410 (MMS)

Nu för tiden så får Freja mer pussar o kramar än mamma o pappa. Antar att syskonkärlek startar tidigt? Fred kommer ju aldrig komma ihåg annat heller, att han en ggn varit ensam om oss liksom. Hoppas hoppas bara att dem kommer va lika goa med varann i framtiden, fast det är nog inget att räkna med va? ;)


Mys med moster o morbror innan sängen hemm...

mms_img-18949933 (MMS)

Mys med moster o morbror innan sängen hemma hos mormor o morfar.. Väntar på att pappa o morfar ska komma hem från byggandet bara så dem får säga godnatt. Sen blir det "så mycket bättre" o snask :D


Lite frukt o russin till fika :) vanligtvi...

mms_img888364911 (MMS)

Lite frukt o russin till fika :) vanligtvis intas inte detta i soffan o borde inte gjorts denna ggn heller för två sekunder efter kortet tagits ligger Fred på golvet med huvudet först :( Jag fråga om det va gott med banan o då körde han på "hoppa hoppa" som svar, o slutade med golvet då då. Fast var inte så farligt ändå, lite tårar o sen på bananerna igen, finns nog inget godare än banaaan! :D


Försök till julkort, men det är inte lätt ...

mms_img-10187467 (MMS)

Försök till julkort, men det är inte lätt att få båda barnen på bild när den ens springer omkring ;) Hehe.. Fast lyckades få några bra ändå som jag blev riktigt nöjd med, ska bara redigera lite först, kommer bli jättefint :) Annars har det inte varit många knop idag när Fred va på förskolan. Tanken var ju huset. Men den tanken fick vi lägga ned när Fred vaknade runt 00 o sen var jätteledsen o åmade o kråmade sig hos oss i soffan fram till 03 då han äntligen fick ro. Tror han hade ont i magen då det vart flera utsläpp samtidigt som panikskriken :-S Iaf så var vi därför rätt trötta idag plus att Olle fick åka till vårdcentralen för att kolla halsen, så det fick bli o mysa i soffan framför twilight.. Nu är det straxt dags att väcka min lilla tomtegubbe för middag, vill inte riskera att han sover för länge o att det då blir likadant inatt för imorn är det julbord med Olles jobb, gott!!