Här pressas o svettas det ;) Det har varit...

mms_img-10279213 (MMS)

Här pressas o svettas det ;) Det har varit händelserika dagar, framförallt sömnmässigt ;) Sedan Fred började sova utan spjälsidan i sin säng har det väl just sömn varit en bristvara hos hela fam Zander-Frank :-S Han har svårt att komma till ro när ingen av oss sitter hos honom o igårkväll var det väl 50turer upp o ned ur sängen, tillslut fick han komma upp o somnade sen om vid 21-22 för att sedan vakna för dagen 04.30! Zzzznark! Då känns det som rena rama sovmorgonen när Freja vaknade 06.30 ;) Aja, det kan väl bara bli bättre, eller? Trodde han skulle somna lätt med tanke på hur dagen var igår, först fika o bus o lek med syster o kompisarna Li o Vincent o sen åkte vi alla o badade efter lunch, trötta barn kan jag lova! Men men, kanske var övertrött. Idag har jag o barnen varit o badat o käkat hos Eve o Li o faktiskt så sover båda barnen lunch än! Detta ständiga ämnet sömn när man har barn alltså, står alltid högt upp på listan ;) Men sömn är ju faktiskt väldigt viktigt, utan sömn fungerar man inte. Jag är väldigt beroende av sömn, dock vänjer man sig fort vid lite sömn med. Jag passar på såfort barnen sover att vila, helst ute i solen o slå två flugor i en smäll liksom ;) svettas vidare...


Konstnären! ;) igårkväll var det fortf kan...

mms_img-15669575 (MMS)

Konstnären! ;) igårkväll var det fortf kanonväder o barnen ville inte ens titta på laban eller bamse innan sängdags så då tog jag fram målarkittet ist :) Det ser väldigt sansat ut på bilderna men straxt efter när även Freja fått tag o en pensel blev det livat. Härligt att kunna måla utomhus o inte bry sig om var färgen hamnar, numera är väl picknickbordet flerfärgat än inoljad trä ;) Mitt i all stök igår fick vi även för oss att montera bort spjälsidan på Freds säng, hemmabyggde även en stödbräda så vi inte behöver oroa oss för fall i sömnen. Det blev ett par spring upp o ned ur sängen och en tidig morgon kl 7 (om man jämför med Freds sovmorgnar till 9), men vad gör det. Bättre att han vänjer in sig nu att sova utan spjälsidan innan det är försent och han hoppar över, vilket nog inte var långt borta :-S Sen är väl kl 7 inte så tidigt egentligen om man tänker vilka tider det kommer bli from skolan o förskolan sätter igång igen. Då är det 7.30lämning som gäller 2 av 3 veckor. Spännande hur det ska gå ;) Ne, nu blir det lite press i solen innan barnen vaknar igen o vi beger oss mot söndagsmiddag, äntligen sommarväder!


Kanonväder!! Idag har det varit sooool hel...

mms_img-81066770 (MMS)

Kanonväder!! Idag har det varit sooool hela dagen o vi har varit ute hela tiden. Barnen har lekt i sandlådan o Freja badade efter lunch, hon skulle kunna sitta i evigheter. Fred o sitta stilla hör inte riktigt ihop, han har fullt sjå med att lasta över grejer över grinden ;) På vägen plaskar han i ena handen i vattnet eller häller lite med vattenkannan över Freja, syskonkärlek när den är som bäst ;) Själv har jag fått en riktig pressare i solen med under timmarna barnen sov o mannen i huset rev o donade i Frejas nya rum. Win win ;)


Älskar det här kortet! Det är verkligen Fr...

mms_img-37213940 (MMS)

Älskar det här kortet! Det är verkligen Freja! Full i fan o höga toner ;) De som träffar henne för första ggn blir nog lite chockade att så högt ljud kan komma ur en sån liten kropp, här snackar vi falsett alltså. Så fort nått inte händer tillräckligt snabbt eller nått inte är okej så kommer tjuten. Vi här hemma är ju vana men andras trumhinnor överraskar hon ;) Gårdagen var späckad från morgon till natt, Kolmården o grill o vin med vänner, inte konstigt att klockan kändes tidig imorse fast hon faktiskt var 8!


Längtar tillbaka till långsemestern hela f...

mms_img198359530 (MMS)

Längtar tillbaka till långsemestern hela familjen! Vi spenderade en vecka hemma hos Olles föräldrar i Matfors. Det var välbehövligt. Bara få vara med ingenting inplanerat, inte ens mat, städning eller tvätt behövde vi tänka på ;) Barnen fick även kvalitétstid med farmor, farfar, faster o farbror. Faster Stina tog turer med båda barnen i bärstol, vilket verkade vara poppis. Synd att Fred precis är på gränsen viktmässigt, annars hade det varit givet att köpa två sådanna. Räcker upp till 13-14kg ungefär tror jag så känns lite onödigt att inhandla när Fred ligger där nu. Typiskt att vi inte insett innan hur bra det var :-S Aja.. Idag har jag o Fred varit hos frisören iaf :) Av med manen för min del, eller iof det samma för Fred. Hans hår växer med som ogräs. Redan hunnit med 4-5 klippningar i sitt 2åriga liv ;)


Vaaart är Freja?? Hihi, jag har ju alltid ...

mms_img-10903371 (MMS)

Vaaart är Freja?? Hihi, jag har ju alltid roligt med denna unge alltså, hon är så himla påhittig o rolig. Nyaste nu är att gömma sig i skrymslen och vrår, sett brorsan kanske :) Roligast av allt är ju också om man frågat "vaaar är Freja?" då kommer glädjetjut kan jag lova, tokungen! Älskar dig såå!


Lek i sandlådan.. Efter en rätt hektiskt m...

mms_img-73981357 (MMS)

Lek i sandlådan.. Efter en rätt hektiskt morgon med jagande av barn som vill leka med badrumsfönstret som står i hallen så fick det bli att gå ut i fina vädret istället. Tror nästan Freja gillar lådan mer än Fred, kanske är lite nyhetens behag med, men det är ju himla bra o veta att hon har ro o sitta still o leka när vi är ute istället för att käka gräs o jord o gräva rabatter ;) Fred var nog inte alls på utehumör idag, han gick efter ett tag och tog av sig stövlarna o ställde sig vid dörren. När vi kom in tog han en dyna till utemöbeln, drog med sig den, lade den framför tvn, sa "baase" o kastade sig ned på dynan. Aja, får bli mer utelek efter lite bamse, vila och lunch sen då ;)


Leka i nymöblerade rummet med alla nya lek...

mms_img999413364 (MMS)

Leka i nymöblerade rummet med alla nya leksaker är det bästa! Idag är det kök som gäller, framtida kock? Har en känsla av att det kommer komma fler köksdagar ;) Vi lagar helt crazy rätter, sallad med pizza och fisk och dricker bullar, nomnom :D Tillomed Freja får egen tallrik, hehe.. Men man blir trött av att kocka, sover gör båda barnen sedan en stund. Själv roar jag mig med pappersgöra, blanketter som ska fyllas i och skickas in och tider som ska matchas ihop till förskolan. Ikväll är det tänkt att jag ska vända ännu mer, fast några betydligt roligare papper - plugg! Och då är jag faktiskt inte ironisk, ser jättemkt fram emot att börja plugga igen :)


Hör och häpna! Idag sov vi till 8! Antinge...

mms_img114808446 (MMS)

Hör och häpna! Idag sov vi till 8! Antingen beror det på den långa och överspeedade dagen igår, eller så berodde det på att hon fick en extra flaska sådär vid 06 o att jag sen gömde mig under täcket så hon inte såg mig ;) Förra helgen när vi var på bröllop sov barnen nämligen hos mina päron och då sov Freja i eget rum o sov då till 9! Så jag tror att hon vaknar extra när hon ser mig och vill komma upp. Det är så tydligt att hon är trött fortf med, men vem är inte det kl 05-06 på morgonen ;) Ne, nu håller vi faktiskt på med operation Frejas rum, så snart har hon sitt där hon kan sova ostört och ifred, jag håller mina tummar. Märks på hennes humör nu på morgonen med, som en solstråle och har skitkul med brorsans nya leksaker ;)


Sååå bra födelsedag Fred fått idag!! Hela ...

mms_img-39038615 (MMS)

Sååå bra födelsedag Fred fått idag!! Hela kalaset blev perfekt och alla som kom gjorde kalaset ännu bättre. Alla barnen köttade runt bland leksaker och gottis i flera timmar, inte så konstigt att barnen däckade vid läggdags. Tack än en gång alla som kom, det var jättekul och tack för alla presenter! Nu är det bara att ladda om inför nästa kalas, Frejas ettårs om ca en månad, vetifasen om jag orkar mer tårta alltså ;)


Idag är ingen vanlig dag för det är Freddi...

mms_img-49342411 (MMS)

Idag är ingen vanlig dag för det är Freddies födelsedag, hurra hurra hurra! Älskade lillskiten fyller alltså 2 år! Hur hände detta? Han som var såå pyttig på 2725g för 2år sedan.. Nu ligger han på stadiga 13kg o är inte så pyttig längre, hehe ;) Idag väntas det kalas med både stora och små vänner. Tårtan kommer bli favoriten skulle jag tro, bild kommer :) På morgonen så har vi roat oss med att leka kök då Fred nämligen fick spis av farmor o farfar o tillbehör av faster o farbror o mamma o pappa. Nått som gick hem även hos Freja :) Nu blir det fortsatt lite stök innan gästerna kommer och sen in i duschen, ciao!