Inställt babysim idag :( Fred är snorig oc...

mms_img-49359787 (MMS)

Inställt babysim idag :( Fred är snorig och hostig som bara den o kräktes rakt ut pga att han hostade så dant ikväll, inte bra tillstånd att bada i tror jag. Blir nästa vecka istället. Dagen idag - packa packa packa! Tur jag har min kära mor o liite hjälp av syskonen. Annars hade det inte blivit så här mye gjort! Nu är det bestämt att flyttlasset ist går på onsdag, vilket köpte oss lite extra tid, skönt! Sen flyttstäd på torsdag, ännu skönare!! Fred Duracell var lite lugnare idag, men mer mammig o trött, såklart när man är sjuk :( Freja däremot har varit rätt nöjd, provat gå-stolen med vilket var mkt bättre än sitter, då rör man ju på sig. O på tal om att röra på sig, se ovan ;) Hur fasen lyckas hon undrar jag. Man lägger henne med huvudet uppåt i bild under gymmet o några min senare ligger hon mitt på golvet utan att ha sagt ett ljud, hehe.. Hon är en liten fighter, o som sagt tidigare stark som en oxe! Igår va hon så bestämd på att inte ligga ned i sängen så hon satte sig helt enkelt upp i en situp o dubbelvek sig framåt ist, snacka om magmuskler!!


Härmapa! Mor min var här hela dagen igår o...

mms_img877291824 (MMS)

Härmapa! Mor min var här hela dagen igår och hjälpte till att packa. Fred var som en duracell-kanin trots att han hade feber, vet dock inte om det är av förkylningen eller efterdyning av sprutan förra veckan, tydligen kunde det ta upp till en vecka. Aja... Detta fann vi i köket iaf, hmmm, undrar vart han fått den idén ifrån. Bakar jag verkligen så mkt? Haha, min lilla härmapa! Barnen förstår verkligen mer än man tror!


Inspekterar nya rummet :) Blev ingen försk...

mms_img-15817463 (MMS)

Inspekterar nya rummet :) Blev ingen förskola idag, Fred är så himla snorig o hostig och jag likaså. Fick bli lugnt på morgonen istället och sen en tripp till huset för att kolla läget lite. Just nu är det inte mkt till golv på övervåningen, bara spån, så det blev till Beijer o bestämma golv också. Så förmodligen kommer det på imorn. Spännande!! Vi börjar ju flytta i helgen men flyttar inte in förrens nån vecka så det går att bo där normalt o inte på en byggarbetsplats! Tror ni att vi längtar nu eller? Känns som hundra år sedan vi köpte huset ;)


Gårkvällens nöje.. Är så grymt rastlös, be...

mms_img134848309 (MMS)

Gårkvällens nöje.. Är så grymt rastlös, behöver packa men vill inte. Känns ungefär som vid tenta. Man gör allt annat, hemmet är aldrig så rent, än pluggar. Ni som pluggar vet vad jag menar ;) Blev iaf blåbär o hallonmuffins, hade även i hallonsylt i smeten så de blev lite saftigare, mums! Men har funderat på det här med muffins, hur fasen får man dem att svälla upp över kanten, svamp-looken som alla proffsiga muffins ser ut?? Mina blir alltid platta! Nån som vet??


Ankjakt :D Varje dag vi går till förskolan...

mms_img-60943857 (MMS)

Ankjakt :D Varje dag vi går till förskolan tittar vi på dem o säger Kvack Kvack, vissa skrattar tydligen enligt med ;) Så igår o idag tog jag med bröd när jag gick o hämtade honom kl 14, sen ned så långt vi kunde till änderna. Lika populärt hos Fred som änderna, fasen vilken fart dem kommer med när de märker att det vankas käk ;) Iaf lika roligt varje gång, Kvack Kvack..


2011 - ÅRET SOM GÅTT!



Här kommer det äntligen, kollaget som sammanfattar 2011! Har som ni förstår inte direkt haft tid att sätta mig framför datorn och blogga. All tid har gått till barnen. Men nu passade jag på, när Fred är på förskolan och Freja sover, egentligen borde jag ha packat men jag hinner nog det med förhoppningsvis.
Som ni ser så är det MYCKET Fred, men det kanske inte är så konstigt! Han har varit huvudpersonen i mitt liv i över ett år och delar den numera med sin lillsyster <3

Nu ser vi fram ett enormt fantastiskt 2012, det händer mycker saker nu. Tror 2012 kommer bli ett kanonår!

Sjukt neggo o off idag :( Finns så mkt som...

mms_img785404812 (MMS)

Sjukt neggo o off idag :( Finns så mkt som behövs göras o jag har noll lust eller ork. Packning prio ett! Känns som jag skulle behöva sova o kurera mig i flera dagar typ också, aldrig blir man helt frisk. Men här är det ingen rast o vila. Fred är inte på humör o jättesnorig igen o Frejas mage krånglar. Jag känner mig som en sjukt dålig mamma, varför vet jag inte, men bara nån dipp jag har. Känns som att alla andra är bäst o jag är sämst ungefär. Känner mig ensam o saknar min kära man som nu varit i huset efter jobbet VARJE dag sedan 11/11. Snart så, snart blir det bättre. Antar att man inte kan vara på topp jämt :( Ett samtal på förmiddagen gjorde mig glad iaf, hoppas berätta mer snart..


Tropicariet 1,5års-dagen till ära :D Efter...

mms_img173438007 (MMS)

Tropicariet 1,5års-dagen till ära :D Efter 9 imorse, (tidigt ;) ) begav vi oss tillsammans med favorittjejerna Eve och Li till tropicariet på dagsutflykt. Så himla spännande! Det som va mest intressant, tyckte nog både barn o mammor, var aporna. Vi blev beordrade att stoppa undan nappar o mat då dem var väldigt tjuvaktiga o på.. minst sagt! Råkade ställa vagnen med Freja i nära ett träd, där det såklart satt en liten rackare som va snabb som fän o hoppade på vagnen, iihhh, lät jag o va rädd att den skulle hoppa in. Eve o jag fick mota bort den till trädet igen, lite komiskt, synd vi inte fick nått kort på det, hehe :D Ormarna var med lite spännande, dem har vi ju övat på hemma hur dem låter ;) Och vid rockorna stod vi o plaskade o dem va väldigt närgångna, nästan hoppade över kanten! Sen en liten fika vid hajarna avrundade det hela. En kul o spännande dagutflykt för både mammor o små. Tack sötisar!


Oh god, so so wrong!! Herremin.. Vin o beb...

mms_img-17945483 (MMS)

Oh god, so so wrong!! Herremin.. Vin o bebis fy vilken dålig mor jag är nu! Vrid på det lite, en öl efter jobbet varje kväll då? Mmm, killar får dem ;) Förresten, ser ni ansiktet i glaset? Creeeepy, fredag den 13e o allt :-S


Obligatoriska badet på kvällen.. Vi badar ...

mms_img-16022637 (MMS)

Obligatoriska badet på kvällen.. Vi badar alltid på kvällen innan sängdags. Dels för att det är smidigt efter allt kladd efter maten men också för att det är mysigt. Ibland badar jag eller Olle också, då är det fest tycker Fred ;) Längtar till nya badrummet, där blir det jacuzzi, fast förmodligen ett överdimensionerat vanligt badkars i sizen, det kommer bli kul. Då kan vi bada hela familjen tillsammans sen :D


Jag är värdelös på att passa på o chilla n...

mms_img695465069 (MMS)

Jag är värdelös på att passa på o chilla när båda barnen sover. Borde ju ta tillfället i akt o själv vila lite. Men är ju så rastlös! Egentligen borde jag packat men det kändes så himla tråkigt så blev att baka istället.. Är ju trots allt sista dagen faster Stina är här o hjälpt till med ALLT, så då förtjänas ju lite gottis tycker jag. Blev iaf äppelmuffins, har inte tjuvsmakat än, bara smeten, o den blev ju iaf god :D


Lyxfrulle när man är alldeles själv ;) Fre...

mms_img-33495184 (MMS)

Lyxfrulle när man är alldeles själv ;) Fred lämnades på föris kl 9 sen vart det banken o lite fix, så frukost hann jag inte med. Och det gör faktiskt inget, går hellre hungrig o få sitta ned lite senare i lugn o ro o äta än stressa i mig nått på morgonen tillsammans med alla andra bestyr! Idag blir det pack pack pack! Gillestugan i huset är mögelsanerad av bästa syster/faster Frank så nu kan vi flytta dit kartonger, yay! Flytten är igång!


Ananas till mellis var gott. Fast tror det...

mms_img-15659520 (MMS)

Ananas till mellis var gott. Fast tror det var mer spännande med den hela ananasen än den i bitar, jättehäftig o stickig ju! O ingen sömn hade det blivit på förskolan heller, men det hade jag nästan räknat med eftersom han kommit ur rutinerna så mkt nu på lovet. Kommer nog ikapp snart. Återstår o se om det blir en em-vila runt 16 eller om det blir tidigare i säng, trött borde man ju va tycker jag om man varit uppe sen 08 o är 1,5år :D


Lillasyster har vaknat.. Idag var första d...

mms_img358531238 (MMS)

Lillasyster har vaknat.. Idag var första dagen på förskolan för Fred efter juluppehållet, o det märktes kan jag lova! Tur Freja fick vara hemma med faster sålänge eftersom jag fick klä av mig o gå in o vara kvar ett tag, tills han kom på att det var kul att vara där igen. Lite mysigt var det dock, Fred har nämligen aldrig innan varit särskilt mammig, men idag var han supergosig o lade huvudet i mitt knä bla, men som sagt så var det ju för han var lite ur rutinerna bara, men jag njöt lite ändå ;) Så nu är det bara jag o Freja hemma, o hon vaknade inte förrens nu, o då kör vi lite morgongympa i sängen. O tro inte att detta är nått jag tvingar henne till, hon blir snarare tjurig om hon INTE får dra sig upp i sittande ställning, stark som en oxe som sagt :D


Det börjas i tid ;) Mitt lilla busfrö! Han...

mms_img-50315261 (MMS)

Det börjas i tid ;) Mitt lilla busfrö! Han har verkligen förstått vad som gäller med Xbox-kontrollen. Han hämtar den, kryper upp i soffan, lutar sig tillbaka, börjar knappra o tittar på tvn, hehe. Det är ju ännu roligare när han gör detta bara i blöjan, då står ju liksom tjockismagen upp o han vilar kontrollen på den, ser ut som en tvättäkta lönnfet ungkarl typ, hahaha. Min lillskit! Älskar dig så!


Freja har fått sitt första brev adresserat...

mms_img235710587 (MMS)

Freja har fått sitt första brev adresserat till henne, hihi. Tyckte det såg så konstigt ut först för trodde att det stod Freddie först, hehe. Dags att inse att jag har två barn ;) Iaf var det brev om hennes o Freds sim som börjar 21e jan, kl 8.30-9 simmar Freja o 9-9.30 simmar Fred, så himla smidigt o kul!! Längtar redan, dock är det ju också den helgen vi flyttar, men ska nog gå bra ändå. Sålänge vi är ute helt ur lägenheten 26e för då kommer flyttstädarna.


Lagom söndagsnöje, karamelliserade popcorn...

mms_img203110129 (MMS)

Lagom söndagsnöje, karamelliserade popcorn o Avatar :D Blev inspirerad av Leilas söta jul-reprisen när hon gjorde massa gott, så som sagt, karamell-popcorn blev det, mums kan jag lova!


Packar packar packar.. Idag blev det Freds...

mms_img-69249363 (MMS)

Packar packar packar.. Idag blev det Freds saker, o fasen så mkt saker han har!! Som tur är så ska det ju sorteras på två rum snart. Många av hans saker är mer för Freja än för honom, så dem åker in i hennes rum sen. Ååhh, ska bli så kul o fixa deras rum. Det är det jag fixar med när Olle fixar med huset. Tänker o klurar o kollar hur alla rummen ska inredas, o barnens rum är jag nog "klar" med ;)


Tack o lov så är det ju inte snö o kaos de...

mms_img708906475 (MMS)

Tack o lov så är det ju inte snö o kaos denna vinter.. än iaf. Men tacka vet jag höst o vår. Sommar när det är tokvarmt går helst bort också, det åker man utomlands för. Kolla bara så mys när vi träffade änderna i höstas, Fred blev jätteintresserad o ville inte därifrån i första tagen, hihi :D


Nytt år ny design! Vad gillar ni den? I lo...

mms_img144152921 (MMS)

Nytt år ny design! Vad gillar ni den? I love it! Tack snälla motherhoods.se för din tid o expertis :D Kommer snart ett inlägg för att summera det gångna året men detta lilla får räcka sålänge då jag ligger i feber o halsont, o ingen fisfeber heller utan 39grader vilket gör mig helt däckad då jag är lågtempad annars :-S pust stånk o stön har det varit idag kan jag lova med att vara själv hemma med båda barnen eftersom Olle var tvungen att va i huset eftersom det ska förvärderas imornbitti, inte så lägligt att jag blev sjuk just nu med andra ord. Dock kom farmor från norr ned idag på kvällen o stannar helgen ut vilket ger mycket hjälp när jag också ska hinna packa! Bilden har inte så mkt med inlägget att göra, men var bara tvungen att visa detta. Hon är stark som en oxe den här bruden! Sit-ups är no match för henne heller, likaså att rulla runt runt runt, tills hon ligger på andra sidan rummet! Tror våra barn ska bli tyngdlyftare eller liknande ;)