Nu är köket spikat o klart o skickat på be...

mms_img-38343264 (MMS)

Nu är köket spikat o klart o skickat på beställning :) en sak mindre att bekymra sig om på renovering-checklistan :) kommer bli så skönt o ha ett nytt i fräscht kök. Har lite problem med det där när man bor i hyres :-S


Såhär trött blir man av att gymma ;) Skick...

mms_img-15582677 (MMS)

Såhär trött blir man av att gymma ;) Skickade med mor en beställning på ett gym från Ullared o detta fina kom hon hem med :) jättefint med prassel, pip o spegel o för det ynka priset 199:-. Som hittat! Idag ska vi äntligen beställa köket, nu har vi vridit o vänt på allt men hittat en lösning som passar oss. Vitvarorna är också beställda så straxt har vi lägenheten full med stoora paket ;) Får ju inte nycklarna till huset förrens 11e :-S


Syskon?


På dessa bilder är barnen nästan på dagen exakt gamla, 8 veckor. Freja var mer lik Fred i början men nu börjar hon mer o mer mest bli lik pappa. Hon håller heller inte längre samma tempo på viktkurvan som storebror. När vi va på bvc sist så vägde hon drygt 5200 medan Fred vägde 5800 när han dessutom var två vecko mindre!! Haha. Vi kommer ju ihåg att han var en riktig tjockis men det slog det oss nog inte förrens vi kollade genom gamla bilder, faaasen vilken rund kille han var, ska lägga upp en bild snart så får ni se, hehe..
Men man ser ju att dem är syskon iaf, eller?

Trolldeg är kul :) På förskolan hade dem s...

mms_img-16172492 (MMS)

Trolldeg är kul :) På förskolan hade dem sagt att Fred inte alls hade gillat att dega. Men det hade jag lite svårt i tro, han som gärna bankar o kladdar med allt. Så jag gjorde lite trolldeg förut, en turkos o en rosa. Och det var inte alls farligt. Kanske var det inte lika nytt som på förskolan eller så var det helt enkelt lite tryggare att dega med mamma än dem på förskolan. Jag tror på det sista ;)


Köket efter :) Syns kanske inte superstor ...

mms_img151236008 (MMS)

Köket efter :) Syns kanske inte superstor skillnad, men det är vita släta luckor, längre handtag o svart bänkskiva. Det tog från 10-14 o fixa allt så antar att hantverkaren vart matt också när Olle sa att vi skulle flytta, haha. Fast det är ju tillagt på hyran så blir ju ändå en annan hyresgäst som ska ha köket sen :)


Nån kräver visst lite uppmärksamhet ;) Kis...

mms_img625060633 (MMS)

Nån kräver visst lite uppmärksamhet ;) Kisen är ju van att få massa kel när det kommer besök. Blir ju lite mindre kel med oss nu när vi både har Freddie o Freja som kräver rätt mkt. Så då passar liksom Kisen på när nån kommer, men tji fick hon, hantverkaren som fixar köket ville inte kelas ;)


Ironiskt nog så har vi hantverkare här nu ...

mms_img-19352100 (MMS)

Ironiskt nog så har vi hantverkare här nu som ska byta ut alla luckor i vårt kök. Beställde detta paket på hyran innan vi bestämde oss för att köpa hus, hehe. Men men, kan ju vara lite lyx i vardagen o ha fint i köket tills vi flyttar in i vårt egendesignade i januari. Här är iaf förebilden på köket, dem nya luckorna är släta vita och med långa handtag, snart får ni se..


Igår var vi o tittade på änderna :) Finns ...

mms_img147562083 (MMS)

Igår var vi o tittade på änderna :) Finns ett jättebra ställe mitt i stan där dem samlas o är nästan tama. Antar att de får rätt mkt bröd av folk som promenerar här. Fred var jättefascinerad o ville inte gå därifrån, pekade på varenda fågel (var duvor o kråkor o småfåglar där också) o sa "ädä". Blir rätt många fåglar kan jag säga ;) hehe..


Ååhh va det är gott med vin! Har precis ma...

picsin_131923218 (MMS)

Ååhh va det är gott med vin! Har precis matat min "nyfödda" dotter med. Åker jag på stryk då o blir kallad världens sämsta mamma tro?? ;)


I våran hall har jag en sittpall där jag h...

mms_img136897352 (MMS)

I våran hall har jag en sittpall där jag har förvaring av alla mina tänger o hårgrejer. Detta har ju Fred snappat upp o får med lätthet upp locket o är snabb att dra upp allt o undersöka, skitkul ju, dock inte lika kul för mig :-S


Det är mkt nu.. Bankbesök, köksritning o m...

mms_img464915110 (MMS)

Det är mkt nu.. Bankbesök, köksritning o massa planering av renoveringen. Därav den dåliga uppdateringen. Har hunnit med o träffat min Emma o hennes nytillskott Julia, så himla kul för Freja med en lek-kompis :) Sen har jag o Freja varit hos Eve o Li o pratat maaaassa renovering, hon har bäst koll just nu med tanke på att dem precis gjort sitt i samma länga :) Sen har tjejligan varit här o kvällsmyst, ytterligare en lek-kompis för Freja i vår där ;) Nu verkar det släppa lite o många i min omgivning blir gravida eller är på g, så kul! ÄNTLIGEN!


Gratulationerna väller in.. Nu ringde det ...

mms_img620735753 (MMS)

Gratulationerna väller in.. Nu ringde det på dörren o där stod blombudet, ända ifrån Ånge ;) Är ju nästan lika mkt gratulationer som när man berättade att man va gravid ;) Men jag antar att bli med hus nästan är lika stort. Bara jag som inte riktigt fattat det än, hehe..


Ute o gungar i det fina höstvädret.. Jätte...

mms_img-62635860 (MMS)

Ute o gungar i det fina höstvädret.. Jätteskönt i solen men samtidigt den där bitande kylan. Gillar inte riktigt höst o vinter, vår ska det vara. Men nu blir det kanske lite annorlunda när man har ett barn som kan uppskatta att vara ute på ett annat sätt. Det här året blir det att köpa en pulka också. Hoppas det finns nån bra backe dit vi flyttar :)


Frukosten är äten o dagen planerad. Blir a...

mms_img-14361892 (MMS)

Frukosten är äten o dagen planerad. Blir att bada liten när större vilar o sen bege oss till mina päron. Där blir det renovering för min far o Olles del, vi har bestämt ett utbyte av tjänster. Olle hjälper far min klart med allt småfix hemma hos dem o sen när vi fått tillträde till vårt nya så hjälper pappa Olle. Dock är det nog vi som tjänar på det mest då det är renovering i lite större skala så att säga hos oss ;) Tänkte ta med Freddies utekläder med så vi kan leka lite ute, mkt bättre omgivningar hos mina päron än här mitt i stan. Blir garanterat ett sandlådebygge på baksidan i sommar :)


Såhär snyggt var vi inparkerade när vi var...

mms_img-19023382 (MMS)

Såhär snyggt var vi inparkerade när vi var o skrev papper på huset igår, hehe.. Men vad gjorde det när vi svävade därifrån som på moln ;) Vi ska alltså flytta om nån mån eller två eller tre. Allt beror på hur snabbt det går med renoveringen. Vi hat nämligen köpt ett helt i hållet renoveringsobjekt, just the way we want it :) Precis allt behövs göras, kök, badrum, väggar ska rivas ned o byggas upp, ja you name it! Så nu är det en jobbig men så kul o spännande tid vi har framför oss :) o allt kommer självklart dokumenteras i bloggen ;)


Lyckan är fullständig, cirkeln är sluten -...

mms_img-16932858 (MMS)

Lyckan är fullständig, cirkeln är sluten - VI ÄR MED HUS! Därav dålig uppdatering på sistone ;)


Idag vart det tidigt.. Upp 06 för att fixa...

mms_img123616986 (MMS)

Idag vart det tidigt.. Upp 06 för att fixa o dona lite för vi skulle på samtal med enhetschefen för Freddies förskola 08. Dock var det inte så jobbigt direkt att gå upp 06 då vi sovit i sträck sen 23.30 utan matvak. En mkt positiv sak med byte av ersättningen med andra ord, längre mättnad :) Fred sover ju oftast utan att vakna också o likaså inatt vilket var väldigt bra planerat av honom ;) Hoppas på fler sånna här nätter. Jag tror visst mina barn berås på mig, sova är ju bara sååå skönt!!


Dagens utmaning - själv hemma med febrig F...

mms_img187656783 (MMS)

Dagens utmaning - själv hemma med febrig Fred o kolikig Freja. Detta dessutom ända till sen kväll då Olle är bjuden på hockey med jobbet så kommer inte ens hem emellan :-S Som sagt det blir en utmaning.. Om det inte funkar så får Olle helt enkelt hoppa över hockeyn. Wish me luck!!


Varit o hämtat Fred på förskolan, han sov ...

mms_img153594693 (MMS)

Varit o hämtat Fred på förskolan, han sov när vi kom dit så fick gott vänta tills han vaknade :) Vi begav oss sen hem o tog med Kisen på promenad för att sen avsluta med att gå upp på coop o hämta ut en traderavinst (kläder). Gick på hemvägen förbi en ny butik jag inte sett här förut, det va maskeradgrejer, tårt o dekorationsgrejer, scrapbookgrejer o massa massa mer! Synd jag inte hittade den innan babyshowern, lite billigare än Panduro o mkt finare grejer, aja.. Nu blir det strax lite mellis för Fred o mig i väntan på Olle som jobbat första dagen efter semestern idag :)


Kläder.. Så himla svårt väder nu alltså! D...

mms_img798734319 (MMS)

Kläder.. Så himla svårt väder nu alltså! Det är nått mellanting mellan sommar o höst. Ibland är det varmt men på kvällen blir det nästan frost på bilrutorna. Vi har använt denna virkade overall på Freja o sen mössa o extra strumpor eller tossor o kompletterat med filt om det varit kallt. Men känns lite nu som att det borde börja bli för kallt? Så svårt i veta om hon fryser liksom, om hon blir varm svettas hon ju o då ser man ju direkt. Funderar på vad man ska köpa istället, eller om man bara ska köra på tjockare under? Har en villervalla fleeceoverall iof men den är fortf för stor, borde passa i vinter.


Förresten, TACK alla för fina kommentarer ...

wallpaper_8 (MMS)

Förresten, TACK alla för fina kommentarer angående mitt vilda festande ;) Skönt att höra att ni står bakom mig <3


Idag är det full rulle igen :) Gårdagen va...

mms_img-20204617 (MMS)

Idag är det full rulle igen :) Gårdagen var inte lika rolig. Fred var verkligen inte kry, snorade, hostade o var jättekinkig :( Han kunde heller inte komma till ro o sova, så det slutade med att han tillslut somnade på Olles bröst, o då va Olle nöjd kan jag lova ;) Ni som inte vet om det så är alltså Freddie väääldigt känslig med var han ska sova. I sin säng eller i resesängen hos mormor o morfar. Han kan inte somna i famnen eller i våran säng med oss, så som sagt så var det mys på hög nivå för Olle :) Detta var alltså runt 19 igår o sen vaknade han 09 imorse! Så den sömnen behövdes nog för febern tror jag. Så nu är det full rulle igen. Tillomed dem på förskolan säger att han är väääldigt aktiv o att han är den som har mest energi av alla barnen, så då fick vi det bekräftat - befogat att man är trött redan runt 20 på kvällen sen alltså ;)


Till dig med den dumma kommentaren..



Idag fick jag denna kommentaren på detta inlägg. Gissa om jag fick taggarna utåt direkt. Förbered er på ett långt och irriterat inlägg nu.

Hmm, varför får man inte festa när man har en nyfödd? skulle min fråga vara till denne "Anonym". Är det för att du fortfarande lever kvar på 60-talet då kvinnan skulle gå hemma och ta hand om barnen och mannen arbetar och drar hem levebrödet? Du, guess what, det här är 2000-talet och i min värld så fungerar det faktiskt inte så längre. Hemma hos mig så är det, dra på trissor, ett jämställt hushåll och ett jämställt föräldrarskap. Lika mycket som att jag tvättar, diskar och lagar mat så gör min "man" det. Och lika mycket som jag tar hand om våra barn så gör också min "man" det. Och jag lovar, han är fullt kapabel till att ta hand om dem. Att ja inte ammar vår dotter förenklar dessutom det hela ännu mer, oj, alltså ett ännu mer jämställt föräldrarskap! Han kan alltså både byta blöja på henne och mata henne. Men enligt dig så är det då inte rätt, eller? Nej, du tycker alltså att bara för att jag har en nyfödd så ska jag alltså inte vara ifrån henne en kväll, för hon dör i min "mans" förvar, eller?
     
Eller är det själva grejen att jag dricker alkohol som du irriterar dig på? För det första kan jag då lugna dig med att jag super mig naturligtvis inte stupfull, finner ingen glädje i det alls kan jag tala om. Och för det andra, detta lilla festande det handlade om var en oskyldig 3-rätters middag med mina tjejer där vi drack vin till maten och sedan några drinkar efteråt och sedan åkte vi iväg ut och dansade lite. Detta, kan jag säga dig är jag sååå värd att få(?) göra. Jag har inte varit ute och dansat med mina tjejer på nästan ett år och dansa är verkligen nått som jag tycker är kul att göra, och att mysa över en middag (innehållande alkohol eller ej) hör heller inte till vanligheterna när man har barn. Jag unnar mig detta och skäms absolut inte över det!
Så när både min "man" och jag är överrens om att jag, en kväll på nästan ett år, kan gå ut med mina tjejer så får jag skit för det, av dessutom en helt anonym person? Skulle du reagera lika hårt om han skulle ut och öla en kväll med sina kompisar?

Och varför har det så stor betydelse att hon är nyfödd när hon inte är beroende av mig på samma sätt som när man ammar? Jag var borta en kväll ifrån henne, och vet du, jag är säker på att hon inte ens märkte det för hon sov mestadels av kvällen sade min "man" och den lilla tiden som hon var var vaken så var hon inte mkt tryggt förvar hos honom, han både bytte blöja ett par ggr och matade henne ett par ggr. Och inte nog med det, hon klarade sig utan en skråma! :-O

Jag irriterar mig så himla mkt på dessa trångsynta åsikter om vad man får och inte får göra som mamma. Står det i nån handbok nånstans att man inte får ha lite lite lite egentid någongång ibland såfort man fått barn? Att man ska sitta hemma hela dagarna och inte umgås med sina vänner längre, alltså helt förskjuta dem (sålänge dem inte har barn för då kan man ju träffas för att barnen ska få leka)? Isf, så skulle jag aldrig skaffat barn kan jag tala om. För att vara mamma och sätta sina barn i första hand i alla lägen kan vara väldigt påfrestande både fysiskt och psykiskt, men det kanske inte du har nån erfarenhet av du "Anonym"? Så denna egentid då jag bara ha mig själv att mata och klä på bla kan vara det lilla som gör att jag samlar lite extra energi och orkar med svåra nätter och dåliga dagar utan att ens bry sig att man sovit 1 timma sammanhängande. Man kan istället ta det med ett leende på läpparna och koncentrera sig på att man är lycklig trots stora påsar under ögonen och sömnbrist i kroppen. Och man måste faktiskt vara utan sina barn ibland med för att också få sakna, och hur nyttigt är det inte också, både för dem och för mig?

Så "Anonym", jag måste alltså vara en hemsk mamma i dina ögon som spenderat en kväll utan mitt nyfödda barn, för att på över ett år umgås med mina tjejer över en god middag. Och fy på mig som dessutom drack alkohol, det får man ju inte göra längre när man har barn. Fy på mig som även då lämnade min nyfödda hemma hos sin pappa hela kvällen, hon tog nog väldigt illa vid sig av att få vara med sin pappa, för han kan ju inte ta hand om henne minst lika bra som jag kan. Fy på mig som unnade mig en grymt kul kväll med mina tjejer, mina tjejer som också gör mig ännu lyckligare av att de visar mig att jag är älskad på annat sätt än som mamma eller flickvän, utan också som vän.

Nej fy faan för dig snarare, "Anonym" , som är så trångsynt och tror att du har rätt att klanka ned på andras liv bara för att du lever kvar i ojämställt 60-tal. Du måste vara en väldigt olycklig själ, I pity u!


Natten till idag var nått helt fel i Freds...

mms_img-92477228 (MMS)

Natten till idag var nått helt fel i Freds värld. Han vaknade först 01 o somnade om med lite välling, detta hör inte till vanligheterna. Sen vaknade han igen runt 04 o var heelt otröstlig! Pappa dög inte o jag dög inte, nappen dög inte snutten dög inte. Tog tillomed till nån leksak där trots att vi sagt att vi aldrig ska göra det mitt i natten, på natten sover man, inte leker.. men det hjälpte föga ändå. Tillslut fick jag ned honom i sängen genom killningar över mage o ansikte i stereo o stod så i kanske 15min, sen somnade han. Detta hade allt som allt tagit 2timmar så klockan var alltså 06 nu, en timmas sömn till fick vi innan klockan ringde. Vi skulle ju kunnat "gett" oss o tagit upp Fred o startat dagen då kl 04, men.. nee.. Om man en ggn gjort det så lär det bli fler, o efter mkt om o men så somnade han ju faktiskt om. Även om det känns idag kan jag lova. Vi är inte vana vid detta, ALDRIG nånsin hänt förut! Visst, har sprungit upp o ned för o stoppa i napp eller fixa välling, men aldrig 2timmar otröstlig vakentid mitt i natta. Dock tror jag nu att jag vet vad felet var, feber! Han hade ingen inatt men den var väl på g i kroppen säkert. När vi kom hem från förskolan, där han tom lyckats vila idag, så var det raka vägen till gungan o där satt han tills mellis va färdigt o då förstår man att nått inte är som det ska, sitta still gör han ju aldrig mer än i 2 sekunder typ annars. Min lilla sjukling, hoppas natten blir bättre bara så han inte blir helt utmattad av febern :(


Igår när Fred kom hem från förskolan så va...

mms_img130277411 (MMS)

Igår när Fred kom hem från förskolan så var både strumpor o skor dyngsura. Inte så konstigt med vädret kanske, sen att han satt I vattenpölarna där hjälpte nog till lite ;) Vi hade inte hunnit köpt några stövlar innan så jag skickade iväg Olle o Fred efter maten för att shoppa ett par, kravet var svarta o med dragsko däruppe. Dessa kom de hem med, skitsnygga :) Nån som vet om tretorn är ett bra märke eller om dem kommer slitas o gå sönder fort? På tal om gå sönder också, Freds kax vindbyxor hade gått sönder i tryckknapparna längst ned efter 4dgrs användningen. Dem gick därför Olle också in med på kappahl o fick ut ett par nya, det va tur! Nu, 8e inskolningdagen, igår var han själv där i 3 timmar utan bekymmer, går bra det här :)


Vakthund.. Kisen håller ställningarna med ...

mms_img209159389 (MMS)

Vakthund.. Kisen håller ställningarna med Freja när jag diskar. Kinkar Freja till är Kisen framme o nosar på henne. Skulle ju va bra o lära in att hon kommer till mig så fort hon hör Freja gråta, eftersom hon har lite bättre hörsel än mig och det är ju inte direkt tyst i vår lägenhet med Fred som leker o radion med musik ;) Förresten, lägg märke till mönstret på Frejas outfit, moln ;)


Har funderat på hur man ska göra med nappa...

mms_img188371516 (MMS)

Har funderat på hur man ska göra med napparna på förskolan, o kom fram till denna lösning. Har sökt o sökt på napphållare med namn på men hittar inte många alternativ plus att nappen oftast bara ska fram under vilan, o under vilan har ju Fred sin snutte med. Var det inte smart då att köpa hem nappring o sy fast i snutten? Då vet han i sömnen också var nappen är, annars slarvar han jämt bort dem eller kastar ut, men lättare att hålla reda på snutten. Återstår att se hur det funkar inatt. Om det går bra så skickar jag med min mor beställning från ullared på likadana snuttisar så vi kan ha en som alltid är på förskolan o en hemma, o kanske nån i reserv med :)


Däckad Sockerbit.. Pappa o storebror har b...

mms_img-82452097 (MMS)

Däckad Sockerbit.. Pappa o storebror har begett sig till förskolan, då ligger vi tjejer kvar i sängen en stund o tar igen oss efter natten. Freja har inte velat sova i sin säng alls så det fick bli på mammas bröst. Det är verkligen jättemysigt, men hon väger ju faktiskt 5kg nu så det blir rätt tungt :-S Det gör ju inte saken bättre att jag har jätteont i magen heller, mensvärk typ, så det kanske betyder att kroppen är back on track snart då. Sist tog det att par månader, hann bara med en eller två cykler har jag för mig innan vi blev gravida igen. Fast det hoppar vi över denna ggn, trots att jag inte skulle tacka nej direkt, men nån måtta får det vara. Om det blir fler barn så blir det en sladdis i framtiden, har ju fortf ett pojknamn kvar ;)


Morgontrött.. Imorse ville inte Fred rikti...

mms_img691660135 (MMS)

Morgontrött.. Imorse ville inte Fred riktigt vakna till. Det slutade med att vi fick ta upp honom kl9 o i lite snabbt med gröt eftersom det va förskola 9.30. Men matglad som han är slank gröten ned fort :) Idag var det tillomed lunchdax på förskolan, så nu har vi ätit blodpudding för första ggn med (blä tycker mamma o pappa dock så det får inte bli nån favvo helst). Sen vart han lagom trött så hem o raskt ned i sängen o sov 2 timmar. Imorn ska vi börja med vila och gå därifrån en stund, får se hur det går. Gå därifrån kommer inte va nån fara men vilan vetifan alltså, aja.. Håll tummarna :)


Koliiiik!! Stämmer det som jag läst att de...

mms_img-81025485 (MMS)

Koliiiik!! Stämmer det som jag läst att det räknas som kolik om bebisen skriker 3 timmar sammanlagt under ett dygn? Eller måste det vara sammanhängande? Här skriks det ötröstligt så länge under hela dagen iaf o inget verkar funka :( Har bytt till semper lemolac vilket gjort att hon kräks mindre o bajsar bättre men hon skriker för det, stackars liten Sockerbit :( Har nu beställt Dr Browns flaskor ist för Avent så får se om det kan göra nån skillnad. Tur man är mamma"ledig" o inte har mkt tider o passa när man sovit dåligt. Dock så har hon sin skrikperiod sent på kvällen oftast men sover sen 5-7timmar i sträck, o det tackar vi för :)


Gårdagens facelook :D Hade en sån grymt ro...

mms_img-11294719 (MMS)

Gårdagens facelook :D Hade en sån grymt rolig kväll o natt. Vi startade med förrätt a la Zanny, skinkröra på toast, mumma, sen varmrätt a la Linn, grekisk delikatess panna, mumma, o sist efterrätt a la Jojjan, gino, mumma!!! Allt var perfekt! Till det serverade jag mojitos o daquiris, Carro stod för vinet. Det blev massa skratt hemma o sen massa dans på krogen, har ont i fötterna idag efter ha dansat i 10cm, men så värt det, DVDG! ;) Nu är vi på söndagsmiddag hos päronen o jag har fått återförenas med min stora bebis :D


Mojitodags :)

mms_img-16620152 (MMS)

Mojitodags :)


Klädd för partaj.. Facelooken kommer senar...

mms_img176107493 (MMS)

Klädd för partaj.. Facelooken kommer senare. Har köpt 10cm heels med, hoppas bara jag kan gå i dem när drickat gått åt huvudet med ;)