Utslagna hjältar.. dagen började med lite ...

100media_imag021 (MMS)

Utslagna hjältar.. dagen började med lite action i form av budgivning på ett radhus vi kollat på. Dock försvann vi rätt fort då hon vi buda mot nog bestämt sig få huset till varje pris o budade därför högt direkt. Men men, kommer nog fler chanser, har ju ingen brådska med att flytta direkt faktisk. Mest att det skulle vara skönt liksom. Jaja.. sen begav jag mig för den veckoliga kollen hos bm, hon gav mig två alternativ.. få avlastning ett par dgr i veckan när Olle jobbar, eller läkarbesök med bricanyl som kan resultera i inläggning ist för att få bukt med sammandragningarna. För Sockerbiten får inte komma nu, MINST 2 veckor till måste hon stanna. O sammandragningarna säger nu snarare det motsatta :-S Så det blev o ringa mamma som får offra några semesterdagar på att vara med sitt barnbarn så jag får vila.. inget hon nog gråter floder för tror jag heller ;) Men känns lite läskigt att bm ser så allvarligt på det.. Aja, snart är det över iaf.. Kvällen spenderades sen med hot mama Evelina, vi snackade skit, drack te, käkade kakor o slängde ett öga på livet på bb. Mycket trevligt, skönt o träffs o sitta still o prata klart om ett ämne o inte släppa det för att nåns barn klättrar på väggarna ;) O snart så är jag "alkohol-bar" med o då får det blir nån utekväll med ;) Men nu tar vi natt efter dagens bravader, legat i sängen länge men inte kommit till ro mellan sammandragningarna riktigt men nu får det va nog.. sooova!! Kisen har legat o snarkat i sängen sen Evelina åkte, hehe..


Nyaste shoppingen..


Senaste shoppingen kommer ifrån La Redoute. Fanns ju huuur mkt söta sommarkläder som helst till tjejer där, så vi slog till och shoppade lite tillsammans med mor min, tack mamma! =) Blev som ni ser klänningar, byxor, trosor och t-shirts till Sockerbiten och frotté-shorts till Fred. Så nu tror jag, observera tror, att det är färdigshoppat till Sockerbiten tills hon är född iaf, hehe, iaf på klädsidan. Finns ju endel annat som inte skadar att fixa innan hon kommer, men som egentligen inte är brådska med. Typ babymobil till sängen och vagnen m.m.. Men som sagt, ingen brådis. Vi diskuterade det igårkväll jag och Olle att denna ggn är det inte lika panik med allt som det var med Fred. Då skulle man ju ha ALLT färdigt när han var född, för inte kunde man ju köpa det i efterhand ;) Nu är man lite lugnare på den biten och vet vad som va onödigt och vad som är mer nödvändigt att ha hemma från första början, det är en av fördelarna med andra barnet verkligen!

Kontrollen hos barnmorskan..



Japp, i onsdags så var jag ju på kontroll igen hos barnmorskan, varannan vecka är det hela kontrollen och varannan är det bara blodtrycket och urinet som kollas. Denna ggn blev lite annorlunda än jag tänkt. Måttet har gått upp på 31, med Fred var jag aldrig uppe så högt ens. Så hon sa att hon inte trodde att Sockerbiten va så himla liten ändå, nu vet ju inte jag om hon menade i jämförelse till Fred eller överhuvudtaget. Men jag tolkade det ju direkt som att hon kommer vara gigantiskt istället. Så nu är jag inställd på en 4kgs bebis :-S Inte lika kul för då börjar alla andra saker att oroa sig för krypa fram.. som att jag kommer spricka från Ystad till Haparande eller att hon kommer fasta så det blir sugklocka, eller att hon till min största fasa ligger över i två veckor och blir en 5kgs klump istället!! Bye bye prematurkläderna jag köpte iaf, haha. Om hon inte beslutar sig för att komma typ, nu snart.. Fast det får hon ju inte heller. Man brukar väl säga att runt vecka 36 iaf beräknas som fullgånget tror jag, så tills dess blire o knipa. Så man inte måste ligga kvar flera veckor. Dock var det en ny upplevelse när vi va ute o gick igår, det bara ilade till, ungefär som en värk fast mkt kort och jag va tvungen att stanna till och tog tag i Olles arm. Det va lite läskigt. Men sen va det ingen fara. Tror att det var en kombination av all stress och lite vila denna vecka men besök av svärpäronen och massa kalas på det. Om det hade varit vecka 36 -> så hade jag blivit glad istället, men blev lite rädd där för ett ögonblick. Men men.. hon kommer när hon kommer.
Vikten verkar hålla sig och jag går inte upp massa onödigt, väger fortf mindre än jag gjorde med Fred i samma vecka, dock är totala viktuppgången mer. Men vad är några siffror på vågen när man är gravid liksom? Mitt järn ligger på 115 och det kändes himla bra, men varför är jag så himla trött för då?? "Du är höggravid" blir jag påmind om varje dag.. verkar visst glömma det, hehe.
Ne, nu går inte kroppen med på att sitta framför datorn längre så måste lägga mig på soffan.. mkt som händer imorn med så bäst o vila upp sig så mkt man kan. Tur man också har en sambo som tar Fred varej dag på morgonen och ev natten nu trots tidigt jobb, behövs!!

Graviditetsvecka 35..


Pust, stånk och stööön! Ja det är verkligen så jag känner nu. Blir mer och mer less på gravidkroppen ju fler veckor som går. I början är det ju mer mysigt att vara gravid än såhär på slutet. Jag är tung, har ont vad jag än gör i hela kroppen och trött som fasen. Natten till idag var verkligen inge rolig, sov inge bra alls. Hur mkt sammandragningar och förvärkar som helst, endel gör ont och en del inte lika ont. Jag kan inte sova på rygg för då får jag skitont i svanken och varje gång en sammandragning kommer så känns det som blodstopp i huvudet så blir helt yr. Men kan heller inte ligga på sidan för då får jag sammandragningar och Sockerbiten blir förbannad för att hon antagligen ligger obekvämt då. Så det begränsar ju mina sovställningar som ni hör (mage är ju uteslutet av naturliga skäl). Suck!! Och som jag sagt tidigare, jag har fler sammandragningar om dagarna än jag inte har det, så man börjar ju bli van att magen alltid är stenhård, men det är ju inte bekvämt nånstans. Det börjar bli svårt o andas för livmodern antagligen står som högst nu så jag kan inte sitta ned längre stund.. aja.. orkar inte beklaga mig mer. Men allt jag kan sammanfatta det med helt enkelt är att jag vill ha ett slut på detta SNART!! Hoppas veckorna kan gå i räserfart nu!
Var förresten hos barnmorskan i onsdags med, ska göra ett inlägg om det. Har ju lite att ta igen nu.. Har ju varit full rulle hela veckan i princip. Så inlägg om kontrollen hos BM, kalas 1 och 2 och lite nya kläder till Sockerbiten, bla.. Så hang on, dem kommer snart =)

Presentshopping..



Ja, det blev endel presenter till Fred, dock slog vi inte på stort o köpte huur mkt som helst, lite lagom blev det =) Sen var ju jag tvungen att gå in på HM för att köpa mascara och då gick jag ju förbi reaställningen på vägen till kassan, hehe.. så där hittade jag två söta toppar. Inga amningsBHar här inte. Har kört på toppar sedan jag blev gravid med Fred och har ännu inte gått tillbaka till vanlig BH, känns himla obekvämt måste jag säga. Så då är det lite roligare att köpa lite finare toppar än vanliga bomull typ. Dessutom så kostade dem 50;- styck tror jag, dock har jag inte provat dem än :-S Men blir nog bra och om inte så var det inte så mkt pengar som blev kastade i sjön direkt. Ne, nu ska jag hoppa i säng. Lång dag imorn, först städning och doning, sen kommer Olles päron och ska stanna här till lördag, så då är det full rulle sen med att fixa inför Freds kalas fredag och lördag. Men ska bli jättekul verkligen, dels att träffa Olles päron och att dem får träffa Fred och dels för alla kalasen - ett år, helt sjukt!!

Tror min efterlängtade telefon ligger på p...

Tror min efterlängtade telefon ligger på posten, äntligen! Den har varit inne på service i över 2 veckor nu o jag har därför haft denna skitHTC igen, därför jag inte mobilbloggat heller för det är nått tjall mellan den mobilen o bloggen, bildera blir helt pixliga, o det är ju skittråkigt o titta på ju! Så håll tummarna att det är den som ligger där o väntar, Fred har även fått paket, tror det är från goboken. O på tal om paket så ska vi på ettårs-present-räd nu, ska blir kul o se va vi hittar :) Kalas fredag o lördag för lillskiten <3


Snygga vagndynorna..


Har ju helt glömt bort o visa upp dem snygga vagndynorna jag berättade att jag beställde! Så här är dem, hehe.. Jag är så förtjust i molnmönstret och det är fler mammor än jag som är kan jag säga. Är lite en "inne"grej i bebisvärlden med moln. Dessa har jag dock fått uppsydda och inte köpt i affären så att säga. Köpte även fina matchande filtar till varje unge. Är sååå nöjd kan jag säga! Dock dröjer det ju lite innan den rosa dynan åker på i syskonsitsen. Tror vi bytte till sittdelen på vagnen till Fred när han var 4-5 månader, får väl se när lilla damen börjar dra sig uppåt och inte vill ligga längre. Iaf så är jag ju garderad då =)
På sidan Maxibusius hittar du tjejen som syr dessa fina och mkt mer fint till din bebis, rekommenderas! 

Förvärkar..


Usch.. är det verkligen meningen att man ska ha såhär mkt sammandragningar och förvärkar som omföderska? Har förstått att man får mer när man är omföderska men det här är ju nästan löjligt! Magen är liksom mer stenhård och molar än att den är normal så att säga, suck! Vad jag än gör så får jag dem. Om jag ligger på sängen o vilar, när jag är hungrig, när jag behöver gå på toa, när jag vrider på mig i sängen, när jag bär upp Fred, när Sockerbiten har rave-party.. ja, ni hör ju.. Alltså allt jag gör i princip resulterar i sammandragningar. Som tur är så gör dem inte så himla ont. Dock vaknade jag inatt av att det faktiskt gjorde ondare än vanligt, men somnade om ändå så såå ont gjorde det ju inte. Jag hoppas innerligt på att denna träning livmodern håller på med inför förlossningen innebär att den kommer komma igång tidigare. Som sagt tidigare, this is wearin me out!! Längtar såå till att inte vara gravid längre! Missförstå mig rätt, älskar samtidigt att vara gravid för det har ju ändå sin charm när man kan ligga o mysa med magen, men nu väger snart det negativa över. Längtar efter att få börja träna, såå avis på tex Evelina som har sån fin och smal kropp ett år efter förlossning (på pricken idag faktiskt, Grattis Li på ettårsdagen!) Vill också! Känner mig ju som en valross i jämförelse, haha..
Ne, nu ska jag inte klaga mer, snart är Sockerbiten här och då är det värt all möda <3

Graviditetsvecka 34..


Känns som det går i sniiigelfart just nu, bläää!! Vill bara hoppa fram några veckor så man snarare väntar på att känna nått än att man bara går och väntar på att veckorna måste gå för att det ska kännas säkert att man ska känna nått. Hamnade ju liksom aldrig riktigt där med Fred heller, eftersom han kom i vecka 38. Så jag var ju inte alls inställd på att känna efter och gå o hoppas utan det kom ju mer som en chock när vattnet gick. Håller dock verkligen tummarna för att vattnet går av sig självt hemma denna gången med.
Aja, till hur jag mår då. Jag är grymt trött, har så mkt sammandragningar/förvärkar att jag inte ens kan räkna dem på en dag, halsbränna om kvällen, foglossningen har kommit tillbaka, kissnödig heela tiden, förstoppad av jävla järnet, benen krampar om nätterna.. m.m m.m m.m.. känns jäkligt tröttsamt just nu faktiskt. Vet att man kanske inte ska klaga, men ibland får man faktiskt lov att göra det tycker jag. Man kan inte gå runt o låssas va nån supermänniska hela tiden, det är jobbigt att vara gravid mot slutet, oftast, sådeså! ;)
Lååånga veckor kvar.. räknar ju kallt med som jag sagt innan att hon kommer runt vecka 38 ändå, och då känns det ju inte lika långt, skillnad på 40 veckor och 38 veckor..  

Vi åkte till skogs för minigolf och promen...

100media_imag014 (MMS)

Vi åkte till skogs för minigolf och promenad på upplevelsestigen med familjen. Skapligt skönt väder o Fred trivdes i vagnen, dock är han ju inte som andra barn som somnar när vagnen skumpar så skönt, så nu är han övertrött istället. Hoppas det inte blir en repris av gårkvällen, då somnade herrn 20 som vanligt men vaknade runt 01 o höll pappa vaken till 03, dock sov han till 11 imorse med, men det va ingen hit alltså. Nu blir det middag här med familjen o bara slappna i solen..


Presenter från Turkiet..


Här har vi lite av presenterna vi fick av mamma och pappa som de shoppat i Turkiet. Så himla fina one-piece, en till Fred och en till Sockerbiten =) Dock förstora såklart, men är ju inte riktigt väder för att använda dem just nu iaf. Kommer bli lagom till hösten/vintern till Freddie och till vintern/vårkanten för Sockerbiten skulle jag tro. Sen fick även Fred en adidasdress, den går däremot att användas direkt, in i tvätten först bara. Har inte så mkt mys-shorts till Fred, mest jeans och sånt hårdare material. Så vi har använt mkt kalsonger nu när det är varmt, då är det ju lite snyggare faktiskt med en dress =)
Sen så skickade jag med ett önskemål om skor, låga converse. Och visst hittade dem det =) Varesig det är en kopia eller ej (?) så är det jättefina och satt jätteskönt på. Så nu behöver jag inte lägga ut närmre 1000lappen på det. Själva hade de shoppat en hel del med, hehe.. lillabror har väl en fotbollsdress för varje lag nu tror jag, men Barca är ju favoriten tror jag.

Nu tar jag kväll, pappa och son badar efter en riktig brakmiddag för oss vuxna och det är snart dags för flaskan för Fred. Så då blir det några gamla och sedan de nya avsnitten av True Blood, YAY, och marängsviss till, rätt okej efterrätt tycker jag ;)

Imorn kommer uppdatering på graviditeten, har ju legat på slösidan med bloggandet på länge så såg att det inte blivit uppdaterat med graviditetsvecka :-S 

Vattenlek och poolhäng med Li..


Dagen igår innan vi begav oss hemåt var fullspäckad. Vi började dagen med att få besök av sötisarna Evelina och Li. Det var ju kanonväder, tyckte mammorna som ville sola. Dock blev det ju till slut lite jobbigt för barnen istället och både Fred och Li blev dyngtrötta fortare än vanligt, trots att dem höll sig i skuggan såklart. Men vi hann iaf med både poolhäng, vattenlek och lunch. Barnen fick samma lunch som oss, tonfisksallad och keso, behöver jag säga att det gick ned hos Fred? ;) Dock har han fått en liten röd plita mitt på näsan idag, undrar om det kan ha med tonfisken att göra? Eller så är det bara ett bett kanske.. Det var iaf lika kul som alltid, och som vanligt så fastnar inga tungkyssar på bild, hehe, men lite bilder på vattenleken fick vi iaf. Roligast är nog att hälla ut allt vatten, helst över hela sin blöja tycker nog Li, hihi.. sötnosar!
Efter våran playdate var över så var det full rulle fram till kvällen med lite packning och städning. Sen kom familjen hem från Turkiet och vi grillade och pratade om vad som hade hänt. Vi fick även lite presenter som jag kan visa upp senare sen. Så avundsjuk på att dem varit i Turkiet, mitt favvoresmål ju! Men nästa år kanske, då ska jag INTE vara gravid. No more gravid på sommaren säger jag bara, hehe..

Borta bra men hemma bäst..


Nu är vi hemma hos oss igen, så himla skönt och sova i sin egen säng faktiskt! Sen försökte vi ju barnsäkra så gott som möjligt när familjen åkte till Turkiet men det är alltid nått man missar, eller nått som lilla herrn ändå uppmärksammar, typ sladdar, saker under soffan, skåp utan barnlås m.m m.m. Har varit jätteskönt att vara där med, så smidigt att ha en baksida att vara på även om det inte har varit det finaste vädret alla dagar. Men ändå skönt att kunna släppa lös Fred på gräsmattan med alla sina leksaker liksom. Dock så har det inte varit lika roligt med trapporna i huset, inte så skönt för mig att bära upp och ned om dagarna när Olle jobbat. Jag väger liksom 10kg extra och sen sätter man en 10kgs unge på höften med så det blir rätt tungt. Har känt av det ordentligt i rygg och ben vilket tog ut sin rätt inatt kan jag lova! Vaknade med sån jävulsk kramp i HELA ena benet, visste inte var jag skulle ta vägen, ställde mig upp och försökte sträcka ut och grejja och stampade o gjorde allt möjligt, men fan vad den satt! O när det försvann sen och jag kunde lägga mig igen så kom den tillbaka, fy faan, inte kul! Sen vaknade jag långt innan Fred imorse av förvärkar, jo ska nog börja kalla dem det nu eftersom jag börjar få lite molande värk samtidigt med dem, och sen obligatoriska revbenssparkar efteråt, inte heller så kul! Så himla typiskt med då Fred typ sov en timma längre än mig, hade behövt den sömnen.. men men.. vila får jag göra i himlen ;)

Nu har vi flyttat hem till mamma o pappa n...

100media_imag003 (MMS)

Nu har vi flyttat hem till mamma o pappa några dagar när dem är i Turkiet. Även om det inte är världens finaste väder idag så är det ändå skönt att kunna vara utomhus hela dagen. Så skönt för Fred med o va ute o kunna kasta alla sina leksaker omkring sig ;) Ska avvakta lite o se hur vädret blir med, om det inte blir regn så tänkte vi gå upp till stallet o kolla på hästarna. Dock har vi inget regnskydd till nya vagnen än så får som sagt avvakta lite först, ser ju inte direkt lovande ut :-S